$
חברה וסביבה

אלה הדרכונים הכי טובים בעולם - למי שיש כסף

מהו הדרכון הנחשק ביותר בקרב עשירי העולם ב-2017? רמז: לא האמריקאי. ארגון נומאד קפיטליסט דירג 199 דרכונים לפי מידת הביקוש שלהם וחזר עם תוצאות מפתיעות. ואיפה ישראל בדירוג?

שירות כלכליסט 18:0205.03.17

הדרכון הנחשק ביותר בקרב עשירי עולם אינו אמריקאי, כי אם שבדי. בראש רשימת 199 הדרכונים המבוקשים שפרסם ארגון נומאד קפיטליסט, שבסיסו באוסטין, טקסס, ניצבת מדינת הרווחה הסקנדינבית, ואחריה מדורגות בלגיה במקום השני ואיטליה וספרד במקום השלישי.

 

הבאות בתור ברשימה הן אירלנד, פינלנד וגרמניה (שתיהן במקום השישי), דנמרק, שוויץ ולוקסמבורג (שלושתן במקום השמיני).

נומאד קפיטליסט, ארגון המסייע ללקוחות אולטרה-עשירים לגוון את נכסיהם ולחסוך מס, דירג את ארה"ב במקום ה-35 ברשימת הדרכונים הנחשקים, ביחד עם סלובניה. אפילו פולין דורגה לפניה, במקום ה-34. קנדה, לעומת זאת, דורגה במקום ה-14 ובריטניה ואוסטרליה דורגו במקום ה-16. במקום ה-199 והאחרון דורגה אפגניסטן ועמה בעשירייה הכי פחות נחשקת: עיראק, אריתריאה, סודאן, פקיסטן, לוב, סוריה, תימן וצפון קוריאה. ישראל דורגה במקום ה-53, יחד עם אורוגוואי ולפני מקסיקו. 

 

העשיריה הפותחת של הדרכונים הכי מתגמלים:

1. שבדיה

2. בלגיה

3.  איטליה וספרד

5. אירלנד

6. פינלנד וגרמניה

8. דנמרק, שווייץ ולוקסמבורג

דרכונים. איזה הכי כדאי? דרכונים. איזה הכי כדאי?

 

מדד הדרכונים של נומאד מדרג דרכונים בהתבסס על כניסה חופשית לאותן מדינות ללא צורך בוויזה (50%), מיסוי (30% מהדירוג), הדימוי של אותה מדינה בעיני העולם (10%) וחירויות הניתנות בה באופן כללי (10%). "מטרתו של המדד היא להראות את הערך האמיתי של אזרחות בכל מדינה מנקודת המבט של האזרח מכוון ההצלחה, שמחפש את החופש למזער את מחויבויות המס שלו, לגוון את העושר שלו ולנסוע בעולם באופן חופשי ללא שיפוטיות", כך בדו"ח של נומאד, שממצאיו פורסמו ב"מארקט ווטש". "אנחנו מאמינים כי אין לאלץ איש לשלם מסים רק בשל היותו אזרח של מדינה מסוימת", כתבו מחברי הדו"ח.

 

כמובן, רבים מן המדדים הם סובייקטיביים לחלוטין. הדימוי של מדינה בעיני העולם, למשל, המהווה רק 10% מהשקלול, מסתמך על דו"ח האושר העולמי, מדד הפיתוח האנושי של האו"ם והניסיון האישי של יועצי חברת נומאד עם לקוחותיהם. "אנחנו מאמינים שחופש ביטוי וחופש עיתונות הם דבר טוב ואכיפת חוקים על מי שאינם אזרחים זה רעיון גרוע באופן כללי", נכתב בדו"ח. המדד הסתמך על נתונים לגבי שירות חובה בצבא, תוכניות ריגול ממשלתיות, שיעור האסירים והעצירים מקרב האוכלוסייה וחוקים שמכוונים נגד תושבים שאינם אזרחים. עוד הסתמכו בהליך שקלול הנתונים על מדד חופש העיתונות העולמי.

 

במדד דרכונים אחר של חברת ארטון לייעוץ, שהתבסס רק על גמישות הוויזה, דורגה ארה"ב במקום השלישי. ארטון, המסייעת ללקוחותיה להשתתף בתוכניות התאזרחות ותושבות המיועדות למשקיעים, דירגה את גרמניה במקום הראשון ובעקבותיה את שבדיה וסינגפור במקום השני.

 

ארטון מדרגת דרכונים בהתבסס על מספר המדינות שאליהן מתאפשרת כניסה חופשית למחזיקיהם, מבלי שיצטרכו להוציא ויזה מראש. גם ברשימה זו דורגה אפגניסטן אחרונה, אחרי פקיסטן, עיראק, סוריה וסומליה. בריטניה וארה"ב חלקו את המקום הראשון ברשימת ארטון ב-2015, אך הודחו שתיהן על ידי גרמניה ב-2016.

 

ברקע הדירוגים, מיליונרים הגבירו את ניידותם בעולם ב-2016, כאשר לפי הערכות, 82 אלף מיליונרים עזבו את מדינת המוצא שלהם בשנה שעברה לעומת 64 אלף ב-2015 – כך עולה מנתוני חברת ניו וורלד וולת', שבסיסה ביוהנסבורג, דרום אפריקה.

 

בדירוג זה, זו השנה השנייה ברצף, מדורגת אוסטרליה במקום הראשון כמדינה שמקדמת בברכה מהגרים מיליונרים. לעומת שנת 2015, נרשם זינוק של 38% במספר המיליונרים שהיגרו לאוסטרליה (ל-11 אלף מהגרים ב-2016 לעומת 8,000 ב-2015). כן נרשם זינוק של 43% במספר המיליונרים שהיגרו לארה"ב (כ-10,000 ב-2016 לעומת 7,000 ב-2015).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x