$
תעשייה ופיננסים

ברקליס פוזל לאירלנד כדי להיערך ליום שאחרי הברקזיט

הבנק הבריטי מנהל מגעים עם הרגולטורים באירלנד לגבי הרחבת הנוכחות שלו במדינה לאחר עזיבת בריטניה את האיחוד. הבנק: "רוצים להבטיח עבור הלקוחות שלנו את המשך הגישה לשוק המשותף"

שירות כלכליסט 16:5915.07.17

הבנק הבריטי ברקליס מנהל מגעים עם הרגולטורים באירלנד לגבי הרחבת הנוכחות שלו במדינה לאחר שבריטניה תעזוב את האיחוד האירופי.

ברקליס מצטרף בכך לחברות פיננסיות נוספות שמכינות תכניות חלופיות שיחזקו את כוחן באיחוד לאחר הברקזיט.

 

בנק ברקליס בלונדון בנק ברקליס בלונדון צילום: בלומברג

 

מברקליס נמסר כי אירלנד מספקת "בסיס טבעי" עבור הבנק, שכבר פועל במדינה 40 שנה. "בהיעדר וודאות סביב ההסכם בין בריטניה והאיחוד, אנחנו מתכוונים לנקוט בצעדים הנחוצים כדי לשמור עבור הלקוחות שלנו על הגישה הקיימת לשוק", נמסר בהצהרה שפרסם הבנק.

 

החברות הפיננסיות אינן היחידות שמחפשות אלטרנטיבות לאחר עזיבת בריטניה את האיחוד. כך למשל, חברת התעופה איזיג'ט הודיעה כי בכוונתה להקים חברת בת באוסטריה שתבטיח כי תוכל להמשיך לטוס בלי בעיות ברחבי אירופה.

 

ברקליס מעסיק בשלב זה בסביבות 100 עובדים בדבלין, והבנק מסר כי הוא מנהל מגעים עם הרגולטורים בנוגע להרחבת הרישיון שלו במדינה. פרנסיס פיצג'רלד, שרת היזמות והחדשנות באירלנד, מסרה כי ההחלטה של ברקליס להתרחב בדבלין היא "הצבעת אמון חזקה בחשיבות ההולכת וגדלה של אירלנד כדרך כניסה לשוק המשותף".

 

אירלנד נמצאת בעמדה טובה במירוץ למשוך חברות פיננסיות מבריטניה. אם בשל הברקזיט יאבדו החברות הללו שפועלות מבריטניה את הגישה לשוק המשותף, הן יזדקקו לחברת בת במדינה אחרת החברה באיחוד כדי להמשיך ולהציע שירותים ברחבי אירופה. בהתאם, הבנק האמריקאי ג'יי.פי. מורגן רוכש בניין משרדים בדבלין שיעסיק אלף עובדים. מנכ"ל הבנק ג'יימי דיימון אף נפגש עם ראש ממשלת אירלנד.

 

עם זאת, אירלנד אינה היעד היחיד עבור חברות הפיננסיים שיאלצו לעזוב את לונדון. דאיווה סקיורטיס, סומיטומו מיטסוי ונומורה הולדינגס היפניות מתכוונות להקים חברות בת בפרנקפורט. בדומה, גם גולדמן זאקס וסטנדרד צ'רטרד שוקלות מעבר לפרנקפורט. במקביל, הבנקים הצרפתיים כמו קרדיט אגריקול קרוב לוודאי שיעבירו את העסקים שלהם לצרפת, כך גם HSBC.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x