האם אתם מאמינים בממשלה שלכם? בשווייץ כן, ביוון - בכלל לא, ובישראל?
בשוויץ ובאינדונזיה מגיע שיעור האמון של האזרחים בממשלתם ל-80%. ישראל עקפה במעט את הממוצע של ה-OECD עם 44% מהאזרחים שסומכים על הממשלה, לעומת 22% בלבד לפני 10 שנים. בתחתית הרשימה יוון ואיטליה
שוויץ ואינדונזיה הן המדינות עם שיעור האמון הגבוה ביותר של אזרחיהן בממשלות שלהם מקרב המדינות החברות והשותפות בארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD).
לפי הנתונים שאספו בארגון ומפורטים בדו"ח "Government at a Glance", שיעור של 80% תושבים במדינות הללו הביעו אמון בממשלה שלהם. שיעור זה גבוה במידה ניכרת מהממוצע ב-OECD, שעומד על 42%.
בפסגה, לצד שוויץ ואינדונזיה מדורגות גם הודו עם אמון של 73% מהציבור בממשלתו של נרנדרה מודי, לוקסמבורג עם 68% וקנדה עם 62%. גם ולדימיר פוטין ברוסיה ורג'פ טאיפ ארדואן בטורקיה, זוכים לאמון גבוה מהתושבים – 58%.
בארה"ב, שעברה מערכת בחירות סוערת בשנה שעברה שכללה האשמות של פרסום חדשות מזויפות והתערבות רוסית, האמון בממשל ירד ל-30% מ-39% ב-2007.
ישראל עקפה במעט את הממוצע של ה-OECD עם שיעור של 44% מהתושבים שסומכים על הממשלה, עלייה חדה מאז 2007, אז עמד השיעור על 22%.
בבריטניה עלה שיעור האמון מ-36% לפני עשור ל-41%, זאת על אף המו"מ המקרטע על עזיבת האיחוד האירופי.
יוון מדורגת בתחתית הרשימה עם 13% בלבד מהתושבים שסומכים על הממשלה. המדינה מתמודדת בשנים האחרונות עם שורה של בעיות, ביניהן משבר כלכלי חריף שכלל סגירת בנקים, אבטלה גבוהה וחדלות פירעון וכן התמודדות עם זרם פליטים רב הנכנס לאירופה דרכה.
מדינה נוספת שמשברים פוליטיים בה הובילו לפגיעה באמון הציבור היא דרום קוריאה. בשנה שעברה הודחה הנשיאה פאק גון-הייה, לראשונה בהיסטוריה הדמוקרטית של המדינה. בעקבות זאת, אמון הציבור בממשלה עומד על 24%.
מדינות נוספות בתחתית הדירוג הן צ'ילה עם 20% ואיטליה, הידועה באי היציבות הפוליטית בה, עם 24%.