$
כלכלה ומדיניות

צפו: "נאום הברקזיט הגדול" של תרזה מיי

בנאום חשוב בלונדון הכריזה היום ראשת הממשלה הבריטית: "אנחנו עוזבים את השוק האירופי, והחיים הולכים להשתנות". לדבריה, הברקזיט יקטין את גישת בריטניה לשוק האירופי, אך המדינה תבקש להמשיך לקחת חלק בסוכנויות כימיקלים, תרופות ותעופה אירופיות. במקביל תשמור בריטניה על פרקטיקות הנוגעות לאי-תחרות ולשימוש הוגן בסובסידיות

שירות כלכליסט 18:1202.03.18

"אנחנו עוזבים את השוק האירופי, והחיים של כולנו הולכים להשתנות", כך הצהירה היום ראשת ממשלת בריטניה תרזה מיי בנאום שהוגדר כ"נאום הברקזיט הגדול".

 

 

 

בתחילת דבריה אמרה מיי כי "בצורות מסוימות הגישה של כל אחד מהצדדים לשוק של האחר תהיה מצומצמת יותר מכפי שהיא כיום. איך יוכל האיחוד האירופי לשמור על המבנה שלו, הכולל זכויות וחובות, אם יתיר לבריטניה - או לכל מדינה אחרת - ליהנות מכל היתרונות ללא כל מחויבויות?".

 

 

 

 

מיי הסבירה כי "העובדה הקשה היא זו - אם אנחנו רוצים גישה טובה לשוק האירופי הדבר חייב להיעשות בתנאים הוגנים. כמו כל הסכם סחר, אנו חייבים לקבל על עצמנו גם מחויבויות - לדוגמה, אנחנו עשויים לקחת על עצמנו מגבלות הנוגעות להיעדר תחרות ושימוש בסובסידיות, כך שיעלו בקנה אחד עם אלה של האיחוד האירופי".

 

לדברי מיי, "לבריטניה היה חלק משמעותי בגיבוש המדיניות בתחומים אלה, ויש לנו הרבה מה להרוויח משמירה על הדיסציפלינות הנוגעות לשימוש ראוי בסובסודיות ופרקטיקות אי-תחרות". כתוצאה מכך, אמרה מיי בנאומה כי בריטניה לא תוכל להפחית את הסנדרטים הרגולטוריים על מוצרים תעשייתיים הנגזרים מכך לאחר הברקזיט.

 

ראשת הממשלה הבריטית הבהירה בנאומה כי בריטניה מעוניינת להמשיך להיות חלק מסוכנות התרופות האירופית, סוכנות הכימיקלים האירופית ואיגוד הבטיחות בתעופה האירופי - גם אחרי הברקזיט: "אנחנו רוצים לבחון עם האיחוד האירופי את התנאים שבמסגרתם בריטניה תוכל להמשיך להיות חלק בסוכנויות אלה. כמובן שאנחנו מכירים בכך שלצורך הישארות בגופים אלה נצטרך לקחת חלק במימון ולציית לחוקים שלהם".

 

מיי הצהירה כי בריטניה לא תהיה חלק מ"השוק הדיגיטלי המשותף". לדבריה, הסיבה לכך היא "קצב הפיתוח המהיר של מגזר החדשנות בבריטניה, שבו אנחנו נחשבים למובילים עולמיים, כך שזה יהיה חשוב באופן מיוחד שתהיה לנו גמישות פנימית להבטיח שהסביבה הרגולטורית תוכל להגיב במהירות להתפתחויות חדשות".

 

לדברי מיי, "העובדה הקשה השנייה שיש להבין היא שגם אחרי שנעזוב את האיחוד האירופי חוקי האיחוד והחלטות בית הדין האירופי לצדק ימשיכו להשפיע עלינו". לדברי מיי, הסיבה לכך היא קודם ש"בית הדין האירופי לצדק הוא הגורם המכריע אם הסכמים שעליהם חתם האיחוד האירופי הם חוקיים תחת חוקת האיחוד".

 

נוסף על כך, הבהירה ראשת הממשלה הבריטית כי לאחר עזיבת האיחוד, חוק מיוחד שייכנס לתוקף בבריטניה יטמיע את מערכת הדינים האירופי לתוך מערכת הדינים הבריטית כך ש"התיקים יוכרעו בבתי המשפט שלנו - אך במקרים מתאימים הם יוכלו להמשיך ליישם את ההלכות של בית הדין האירופי".

 

מיי חזרה על מחויבותה לכך שהגבול עם אירלנד "לא יהיה גבול קשה" לאחר הברקזיט, אך לא פירטה ולא העלתה הצעות איך מדיניות זו תיושם בפועל.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x