ראש ממשלת סין: "הכלכלה שלנו עומדת בפני לחץ חדש"
לי קצ'יאנג התייחס להאטה בכלכלה הסינית ואמר כי זו מתרחשת במקביל לירידה בצמיחה הגלובלית. לדבריו, "לא נפנה להקלה הומניטרית, אלא ננסה לתמוך בכלכלה האמיתית בצורה אפקטיבית". עוד הבהיר כי הממשלה הסינית לא מפעילה לחץ על חברות לרגל אחר מדינות אחרות
ראש ממשלת סין לי קצ'יאנג אמר היום כי הממשלה הסינית "עומדת בפני לחץ חדש שמאיים להחליש אותה" - כך עולה מדיווח באתר CNBC. הוא ציין גם כי ההאטה בכלכלה השניה בגודלה בעולם מגיעה במקביל ללחץ המופעל כנגד הצמיחה הגלובלית. "לא נפנה להקלה מוניטרית, אלא ננסה לתמוך בצורה אפקטיבית בכלכלה 'האמיתית'", הוסיף קצ'יאנג.
- מלחמת הסחר נותנת את אותותיה: ההאטה בכלכלת סין מחריפה
- "שיעור הצמיחה בסין בשפל של 28 שנה; היעד ל-2019 יופחת"
- כלכלת סין צמחה ב-6.6% ב-2018 - השיעור הנמוך ביותר מזה 28 שנה
קצ'יאנג דיבר עם עיתונאים במנדרינית לאחר טקס הנעילה של הקונגרס העממי השנתי הסיני. האסיפה של השנה התקיימה, על רקע שיחות הסחר בין ארה"ב וסין שהגיעו לנקודה קריטית. לי לא חשף פרטים לגבי ההתקדמות האחרונה בשיחות, אך הדגיש כי שני הצדדים מקיימים שיחות קדחתניות, והביע את ביטחונו בכך ששניהם יהיו מספיק נבונים כדי לנטרל את המתחים שנוצרו בין שתי המעצמות.
ראש הממשלה הסיני הכחיש את הטענה שעל חברות סיניות מופעל לחץ לרגל אחר מדינות אחרות, וטען שלממשלה הסינית אין שום צורך בהתנהגות מסוג זה.
נציגי האסיפה אימצו בין היתר חוק השקעות זרות חדש, שתוקן ברגע האחרון, כך שיחייב הגנה נוספת על סודות סחר של חברות זרות. החוק החדש, שאמור להיכנס לתוקף בראשון בינואר 2020, עשוי לעזור לבייג'ין להראות לנשיא טראמפ שהיא רצינית בנוגע להגעה להסכם סחר. המדיה הרשמית בסין דיווחה שראשי הצוותים האמריקאי והסיני קיימו שיחת טלפון מוקדם יותר היום בבוקר.
במהלך פתיחתה של האסיפה בשבוע שעבר, שירטט לי תמונה עגומה של כלכלת סין. הוא הדגיש את הצורך להתכונן ל"מאבק קשה" ולהציב יעד צמיחה נמוך יותר של בין 6-6.5%. הסטטיסטיקה הרשמית של הממשלה הראתה שהכלכלה השנייה בגודלה בעולם צמחה ב-6.6% בשנה שעברה, הקצב האיטי ביותר שלה מאז 1990.