$
כלכלה ומדיניות

FT

דיסני שפכה כסף על הסטרימינג שבדרך והרווחים התכווצו ב־43%

ענקית הבידור והמדיה דיווחה על תוצאות גרועות מהצפוי לרבעון שהסתיים ביוני. הגורמים לאכזבה: ביצועים חלשים של אולפני פוקס שנרכשו במרץ, הוצאות על פיתוח שירות דיסני+ שיושק בנובמבר, וירידה ברווחיות של פארקי השעשועים

אנה ניקולאו, פייננשל טיימס 09:3208.08.19

השנה האחרונה היתה הטובה ביותר בקופות הקולנוע בכל היסטוריית אולפני הסרטים, ודיסני היא המרוויחה הראשית. שוברי קופות כמו "הנוקמים: סוף המשחק" שהפיקה גרפו מיליארדי דולרים. אלא שאפילו הישג זה לא הספיק לענקית הבידור והמדיה כדי לעמוד בציפיות המשקיעים.

 

במקום זאת, רווחי הרבעון השלישי נחתכו כתוצאה מההוצאות הכבדות על חטיבת הסטרימינג החדשה שדיסני מקימה, נוכחות מאכזבת בפארקי השעשועים שהיא מפעילה וביצועים חלשים של אולפני פוקס המאה ה־21 – שאותם רכשה במרץ השנה תמורת 71.3 מיליארד דולר.

 

מנכ"ל דיסני בוב איגר. "הסטרימינג בעדיפות עליונה" מנכ"ל דיסני בוב איגר. "הסטרימינג בעדיפות עליונה" צילום: אי פי איי

 

מכירות דיסני הסתכמו ב־20.3 מיליארד דולר בשלושת החודשים שהסתיימו ביוני. הרווח המתואם למניה עמד על 1.35 דולר. תוצאות אלה היו הרבה מתחת לתחזיות האנליסטים שצפו שהרווח למניה יעמוד על 1.72 דולר וההכנסות יגיעו ל־21.4 מיליארד דולר. הרווח הנקי צנח ב־43% ל־1.6 מיליארד דולר.

 

במהלך הרבעון השלישי, שאותו הגדיר מנכ"ל דיסני בוב איגר כ"מורכב להסבר", ההכנסות מאולפני הסרטים עלו ב־33%. הכנסות חטיבת הטלויזיה, הכוללת ערוצים כמו ESPN ו־ABC צמחו ב־21% והגיעו ל־6.7 מיליארד דולר. עם זאת, הוצאות החברה טיפסו ל־17.5 מיליארד דולר, עלייה של 55% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. החטיבה האחראית על מערך הסטרימינג והפרסומות דיווחה על הפסד תפעולי של 553 מיליון דולר בשל הוצאות הקשורות להשקה הקרובה של שירותי הסטרימינג.

 

דיסני מזרימה כספים לרכישה ופיתוח של טכנולוגיות ותוכן לפלטפורמת הסטרימינג שלה בתקווה לעקוף את השחקנית הגדולה בענף – נטפליקס. עם פרסום הדו"חות שלשום איגר תיאר את שירות הסטרימינג החדש דיסני+ כ"מוצר החשוב ביותר שהחברה השיקה" במהלך 20 שנות כהונתו בתפקיד. "שום דבר לא חשוב לנו יותר מאשר לעשות את זה כמו שצריך", הוא אמר.

 

 

 

פארקי שעשועים, שהיו עד כה אחד מהעוגנים של דיסני, אכזבו גם הם את וול סטריט. הרווחים בפארקים בארה"ב נפלו. בחברה תלו את התוצאות בירידה במספר המבקרים בפארקים ובעלויות הגבוהות שנלוו להקמת פארק מלחמת הכוכבים השאפתני בדיסנילנד בקליפורניה.

 

הציפיות מביצועי דיסני לרבעון הרקיעו שחקים, מפני שבתקופה זו הגיע לאקרנים הסרט האחרון בסדרת "הנוקמים" שהוכתר כסרט המכניס ביותר אי־פעם. סרטים כמו "צעצוע של סיפור 4", "קפטן מארוול" והעיבוד המצולם ל"אלאדין" הפכו גם הם לשוברי קופות. על רקע זה, הגיעו מניות החברה בשבוע שעבר לשיא של כל הזמנים.

 

אולפני הסרטים של דיסני דיווחו על מכירות שזינקו ל־3.9 מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה, אך על כך העיבו ביצועים מאכזבים של אולפני הסרטים של פוקס — אחד הנכסים שרכשה החברה מאימפריית המדיה של משפחת מרדוק. "התוצאות של פוקס היו הרבה מתחת למה שקיווינו בעת הרכישה", הודה איגר בשיחה עם המשקיעים. "לעתים, כשחברות נרכשות, החלטה כזו או אחרת עלולה לגרור האטה". איגר הוסיף כי עשויות להידרש עוד שנה או שנתיים עד שאולפני פוקס יתאוששו.

 

כאמור, דיסני תולה את יהבה בשוק הסטרימינג. באפריל האחרון היא הצהירה על תוכניות שאפתניות לפלטפורמת הסטרימינג העתידית שלה שתציג סדרות וסרטים מתוך סל הזיכיונות הפופולריים שלה כמו "מלחמת הכוכבים" ו"מארוול קומיקס". בנובמבר שעבר התחייבה דיסני כי תשקיע יותר ממיליארד דולר בשנה הפיסקאלית 2020 כדי לייצר תכנים לשירות הסטרימינג, שמחיר המנוי אליו צפוי להיות מחצית מהממוצע שמשלמים מנויי נטפליקס – מתחרתה העיקרית בשוק.

 

שלשום הודיעה דיסני כי תציע חבילה משולבת של שלושת שירותי הסטרימינג שבשליטתה — הולו (Hulu), דיסני+ ו־+ESPN - תמורת 13 דולר לחודש. דיסני+ לבדו יעלה 7 דולר לחודש. זאת, בהשוואה ל־13 דולר ו־15 דולר לחודש שמשלמים מנויי נטפליקס ו־HBO בהתאמה, במסלולים הפופולריים ביותר שמציעות החברות.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x