$
קורונה

נגיף הקורונה

הנגיף ממשיך להתפשט, ובעולם מקשיחים צעדים

עם הגעת נגיף הקורונה לעוד ועוד מדינות, ממשלות ברחבי העולם מקשיחות את צעדיהן, מטילות עונשים וסוגרות גבולות. החשש הגובר והתחושה ששום אזור בעולם אינו חסין הובילו לכמה עימותים דיפלומטיים. "וירוסים לא מכירים גבולות". יותר מ-2,000 נדבקים בדרום קוריאה, מקרים ראשונים בניו זילנד ובניגריה

ynet 08:3428.02.20

ברחבי העולם מקשיחים את הצעדים הננקטים בשל התפשטות נגיף הקורונה. סעודיה לא תאפשר את כניסתם של עולים לרגל למכה, דרום קוריאה הקשיחה את הענישה למי שמפר את חובת הבידוד ובשדות תעופה באמריקה הלטינית מחפשים סימני מחלה בקרב הנוסעים. עם העלייה במספר הנדבקים והמתים נרשמו גם כמה עימותים דיפלומטיים בשל דאגה שגבלה בפאניקה בחלק מהמדינות, ותחושה ששום אזור בעולם אינו חסין.

 

 

 

"וירוסים לא מכירים גבולות והם לא עוצרים אותם", אמר רוברטו ספראנזה, שר הבריאות האיטלקי. ערים שלמות בצפון איטליה נמצאות בהסגר בפיקוח הצבא והמדפים בסופרמרקטים נותרו ריקים.

 

אתמול התגלה מקרה ראשון בדנמרק, באסטוניה ובהולנד. שלשום נמנו באירופה מקרים ראשונים בנורבגיה, רומניה ויוון. בדרום אמריקה התגלה מקרה ראשון בברזיל. באסיה, פקיסטן הצטרפה לרשימה ההולכת ומתארכת בעולם.

 

ככל שהנגיף התפשט בעוד ועוד מדינות באירופה ובמזרח התיכון, נתיבי האוויר נסגרו ובקרת הגבולות הוחמרה. הנגיף מועבר בקלות רבה והגיע כבר ל-50 מדינות ברחבי העולם. נראה כי המנהיגים מוכנים לנסות הכול כדי לשמור על ביטחון האזרחים בארצם – ועל הכלכלה.

 

ראש ממשלת יפן שינזו אבה הורה על סגירת בתי הספר ברחבי המדינה למשך שבועות, החלטה שמשפיעה על 12.8 מיליון תלמידים. "הדבר החשוב ביותר הוא למנוע זיהומים, כך שאין הרבה אפשרויות אחרות", אמר נורינובו סאוודה, סגן המנהל בבית הספר היסודי קואיזומי.

נאבקים בנגיף בקוריאה נאבקים בנגיף בקוריאה צילום: AFP

 

בדרום קוריאה, המדינה שנפגעה הכי קשה מהנגיף מחוץ לסין, ארבעה שווקים בעיר בוסאן הידועים בצבעוניותם נותרו סגורים בזמן שהצבא שלח מאות רופאים וחיילים לסייע בטיפול בנדבקים ובאכיפת הסגר.

 

יותר מ-82 אלף בני אדם ברחבי העולם נדבקו עד כה בנגיף הקורונה. סין היא עדיין ללא ספק המדינה שנפגעה הכי קשה מהתפרצות הנגיף, אך מניין הנדבקים החדשים בכל יממה נמוך משמעותית מהמספרים שעליהם דווח בהתחלה.

 

הלילה דיווחו רשויות הבריאות בסין כי 327 מקרים חדשים של הידבקות בנגיף הקורונה נרשמו אתמול ברחבי המדינה. מדובר בירידה לעומת 433 המקרים החדשים שדווחו יום קודם לכן, ובמספר הנדבקים הנמוך ביותר שנרשם ביממה מאז 23 בינואר.

 

318 מהמקרים החדשים דווחו במחוז חוביי, מוקד ההתפרצות. סך הכול, בסין נדבקו עד כה בנגיף 78,824 בני אדם. עוד דווח כי 44 בני אדם מתו אתמול בסין מהנגיף, 2,788 מתים סך הכול.

 

בדרום קוריאה זינק מספר הנדבקים ל-2,022, אחרי ש-256 מקרים נוספים אושרו הלילה. מהמרכזים לבקרת מחלות ולמניעתן נמסר כי 231 מהמקרים החדשים דווחו בעיר דגו שבדרום-מזרח המדינה, ובמחוז הסמוך. 13 בני אדם מתו מהנגיף בדרום קוריאה. רוב המקרים נרשמו בדגו, העיר הרביעית בגודלה במדינה. מספר גדול של מקרים נקשר לכנסייה בעיר וצוותי רפואה בדקו אלפים מחבריה.

 

גם בצרפת נרשמה אתמול עלייה במספר הנדבקים בנגיף הקורונה. שר הבריאות של צרפת, אוליבייה וראן, אמר אמש כי מספר נשאי הנגיף הוכפל ל-38 מאז יום רביעי. עד כה מתו מהנגיף בצרפת שני בני אדם.

 

בניגריה הודיע הבוקר משרד הבריאות על מקרה ראשון של הידבקות בנגיף במדינת המחוז לאגוס. "זה המקרה הראשון שעליו דווח בניגריה מאז תחילת ההתפרצות בסין בינואר", נמסר בהודעה.

 

הנגיף הגיע אפילו לנורבגיה וכמעט עד לקוטב כשאישה נדבקה בקורונה בטרומסה שבצפון המדינה. העיר ממוקמת 344 ק"מ מצפון לחוג הקוטב הצפוני, עם פנורמות של הרים מכוסים שלג. גורמי הבריאות במדינה אמרו שהאישה ביקרה לאחרונה בסין.

 

באיראן, קו החזית במזרח התיכון, הקלו הרשויות על איסור ייבוא פריטים רבים מתוצרת חוץ כדי לאפשר לחדש את מאגר חומרי החיטוי, מסכות פנים וכן מוצרים אחרים. ברכבת התחתית בטהרן הוסרו ידיות האחיזה מהקרונות כדי לחסל מקור נוסף של חיידקים.

 

בפרו, מומחים נקראו למשמרות מסביב לשעון בשדה התעופה הגדול ביותר במדינה. בארגנטינה החלו למדוד את החום לחלק מהנוחתים בשדות התעופה ואל סלבדור אוסרת את כניסתם של מבקרים מאיטליה ומדרום קוריאה.

 

העיר הקדושה מכה, שבה מחויבים מוסלמים לבקר לפחות פעם אחת בחייהם, ומסגד הנביא מוחמד במדינה נסגרו למיליוני עולי רגל פוטנציאליים. סעודיה קיבלה את ההחלטה יוצאת הדופן בניסיון לעצור את התפשטות הנגיף.

 

הממלכה לא הציבה מועד להסרת המגבלות, והמהלך עלול להשפיע על מי שמתכנן לעשות את החג' בסוף חודש יולי השנה. "אנו מבקשים מהאל שיחסוך מהאנושות כל נזק", מסרה סעודיה בהכריזה על ההחלטה.

 

ניו זילנד הודיעה הבוקר כי היא מציבה הגבלות זמניות על נוסעים הנכנסים מאיראן כאמצעי זהירות להגנה מפני התפרצות הנגיף. היום התגלה מקרה תחלואה ראשון במדינה - של אדם שהגיע בטיסה מאיראן. שר הבריאות דייוויד קלארק מסר בהצהרה כי "המשמעות היא שאנשים לא יוכלו לנסוע מאיראן לניו זילנד ומי שהיה באיראן ב-14 הימים האחרונים יצטרך לבודד את עצמו".

 

מניין המתים באיראן עומד על 26, המספר הגבוה ביותר מחוץ לסין. ניו זילנד החליטה עוד כי לא תאפשר לסטודנטים מסין להיכנס למדינה. קלארק הוסיף כי תהיה נוכחות מוגברת של צוותי בריאות בטיסות בינלאומיות ישירות הנוחתות בשדות תעופה בניו זילנד מהונג קונג, יפן, דרום קוריאה, סינגפור ותאילנד.

 

 

 צילום: AFP

 

ממשלות הן לא היחידות שנקטו צעדים. קתדרלת קלן, אחד האתרים הדתיים העיקריים בגרמניה, רוקנה את אגן "המים הקדושים" כדי למנוע את התפשטות הנגיף, ופייסבוק ביטלה את הכנס השנתי שלה למפתחים.

 

בכמה מדינות הזהירו אנשים מפני אי ציות לחובת הבידוד. סינגפור האשימה תושב ווהאן לשעבר שנדבק בנגיף ואת אשתו בכך ששיקרו לרשויות בנוגע למקום הימצאם בזמן שפקידים ניסו למנוע מקרי הידבקות נוספים. בקולומביה, שטרם דיווחה על מקרים, הזכירו הרשויות לתושבים כי הם יכולים להיכלא לתקופה של עד שמונה שנים אם יפרו את צעדי הבלימה.

 

ובדרום קוריאה, האסיפה הלאומית העבירה חוק המחמיר את העונש למי שמפר את הבידוד העצמי: הקנס הכספי גדל פי 3 ונוספה אפשרות של שנת מאסר. לי היי-שיק, דובר המפלגה הדמוקרטית השלטת, אמר כי "זה הגיע מאוחר מהנדרש".

 

המאמצים של המדינות להתמודד עם הנגיף הובילו לעימותים דיפלומטיים. דרום קוריאה נלחמה במגבלות האוסרות על כניסת אזרחיה ל-40 מדינות, וכינתה אותן מוגזמות ומיותרות. סין הזהירה את רוסיה להפסיק צעדים מפלים נגד תושביה, כולל פיקוח על התחבורה הציבורית. איראן השתמשה במשבר כדי לתקוף את ארה"ב, אותה האשימה ב"קנוניה" לזריעת פחד.

x