כלכלת ארה"ב התכווצה ברבעון הראשון בקצב שנתי של 4.8%
זו ההתכווצות הראשונה בתמ"ג מאז הרבעון הראשון של 2014, אז התמ"ג הצטמצם ב-1.1%, והירידה החדה ביותר מאז הרבעון הרביעי של 2008 בשיאו של המשבר הפיננסי כשהכלכלה התכווצה ב-8.4%. ההערכות היו להתכווצות של 3.5% בקצב שנתי
מסממני התפשטות נגיף הקורונה: הכלכלה האמריקאית התכווצה ברבעון הראשון של השנה בשיעור גבוה מהצפוי. על פי הנתונים שפרסם היום (ד') משרד המסחר האמריקאי, הכלכלה התכווצה בשלושת החודשים הראשונים של השנה ב-4.8% זאת בעוד שהתחזיות ציפו להתכווצות של 3.5%.
- חזרה מדודה לשגרה: ג'ורג'יה התירה פתיחת מסעדות ובתי קולנוע
- יצרני הרכב הגדולים בארה"ב ואירופה חוזרים לפעילות חלקית
- חוגגים בחסות הקורונה: עשירי ארה"ב הוסיפו להונם 308 מיליארד דולר בחודש האחרון
זו ההתכווצות הראשונה בתמ"ג מאז הרבעון הראשון של 2014, אז התמ"ג הצטמצם ב-1.1%, והירידה החדה ביותר מאז הרבעון הרביעי של 2008 בשיאו של המשבר הפיננסי כשהכלכלה התכווצה ב-8.4%. מהנתונים עולה כי הצריכה הפרטית, המייצגת שני שלישים מהפעילות הכלכלית, ירדה ברבעון ב-7.6%.
ההתכווצות בתמ"ג מגיעה במקביל להצטרפותם של 26 מיליון איש לתובעים דמי אבטלה, זאת בעקבות גל פיטורים וסגירות של חברות בשל הסגר. יתרה מכך, ההערכה בקרב מרבית הכלכלנים היא כי תירשם ירידה נוספת בתמ"ג ברבעון הנוכחי, זאת מכיוון שהסגר נמשך לאורך אפריל וייתכן שגם מאי. כמה מדינות אמנם פועלות להקלת הסגר, אך אחרות דווקא החמירו את ההנחיות בניסיון לבלום את התפשטות הנגיף.
בתגובה לקשיים הכלכליים, השיק הממשל חבילת תמריצים פיננסיים למשקי הבית ולעסקים. במקביל הבנק הפדראלי המרכזי הוריד בחודש שעבר את הריבית קרוב לאפס. בהמשך היום אמור להתפרסם עדכון מטעם הבנק המרכזי שבו יפרט מהלכים נוספים שהוא מתכנן לנקוט על מנת לסייע לכלכלה.