ועידת ניו יורק 2017 ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024
באנר ניו יורק שלי

ועידת ניו יורק

ועידת ניו יורק: בשביל יזמים שחושבים בגדול, ניו יורק זה ה-מקום להיות בו

עדי עזריה, מייסד משותף בחברת הביג דאטה Sisense, כותב לקראת ועידת ניו יורק של כלכליסט Mind The Tech NY2017: כל חברת טכנולוגיה צריכה להקים נקודה בעיר הגדולה

עדי עזריה 10:5523.04.17

עדי עזריה מייסד משותף בחברת הביג דאטה המצליחה Sisense, מספר על הקשר של החברה לתפוח הגדול, על הרגולציה הקשיחה ועל הצורך של כל חברת טכנולוגיה להקים נקודה בעיר הגדולה, "בכל חברה שרוצה להצליח ברמה הגלובאלית, אחד המייסדים חייב לעשות רילוקיישן לניו יורק. זאת המציאות של ימינו"

 

ועידת ניו יורק של כלכליסט תתקיים ב-16-18 במאי. לפרטים והרשמה לחצו כאן

 

נתחיל מהשורה התחתונה. כל יזם וכל סטארט אפ שמכבד את עצמו רוצה לכבוש את העולם בסערה, והדרך לשם עוברת בהכרח דרך השוק האמריקאי. וגם בעידן הסקייפ והווטסאפ, אין תחליף למפגש הפיסי עם התרבות האמריקאית, וספציפית עם המקומות שבהם האמריקאים עושים עסקים – ובתחום הזה, ניו יורק היא ללא ספק ה-מקום להיות בו.

 

 

את סייסנס (Sisense) התחלנו בתור חמישה יזמים צעירים בבניין משרדים מפוקפק למדי בנתניה. בשנים הראשונות בעיקר חשבנו על איך סוגרים את החודש ולא על עסקים חובקי עולם. אבל כשהטכנולוגיה התבשלה וכבר התחיל להיות ברור שהעסק רציני, המוצר תופס ויש לקוחות, היה ברור שהצעד המתבקש הוא להקים שלוחה אמריקאית.

 

בהתחלה עוד חשבנו על סן פרנסיסקו – אחרי הכול, מה יותר טבעי לסטארט אפ חדשני בתחום התוכנה מאשר לעבור לעמק הסיליקון? שלחנו את אחד המייסדים להיות החלוץ שלפני המחנה, עוד לפני שהיו משרדים, והוא בשלב ראשון ניהל את העניינים ממלון שכוח אל. אבל השילוב בין הפרשי השעות עם החוף המערבי, מחירי השכירות המטורפים, והעובדה שהרבה מהלקוחות שלנו באים מתחומים כמו התעשייה הפיננסית, הובילו אותנו מהר מאד לתובנה שניו יורק זה המקום להיות בו.

 

אין ספק שבשביל חמישה חבר'ה מישראל שזה הסטארט אפ הראשון שלהם, יש משהו מאד מרגש בהוויה של ניו יורק, שהיא עיר שאין שום דבר בעולם שאפשר להשוות אליה. אבל מבחינת ההתפתחות של סייסנס כעסק, אין ספק שהמעבר לניו יורק הקפיץ אותנו קדימה בצורה משמעותית. כאמור, אפשר לעשות הכול בטלפון, אבל גם בשנת 2017 יש משמעות, פסיכולוגית ומעשית, לזה שאתה נמצא בשטח, קרוב ללקוח, ויכול גם לקפוץ למשרד שלו במקרה שיש בעיות או דברים ללבן.

 

מעבר לזה, יש כנסים, תחרויות ואירועים של התעשייה, בטח בתחום הביג הדאטה, ושם יש לך אפשרויות נוספות להגיע לקהלים רלבנטיים. לדוגמא, הנוכחות שלנו שם אפשרה לנו להשתתף בתחרות סטארט אפים שהתרחשה בדאון טאון, ולשמחתי גם לזכות בסכום של 200 אלף דולר.

עדי עזריה מייסד Sisense עדי עזריה מייסד Sisense צילום: צביקה טישלר

 

מלבד הסכום, הנאה ללא ספק, המעורבות בתחרות שכזו מביאה רוח רעננה לחברה, ודוחפת את כל הצוות להמשיך ולפתח מוצר טוב יותר. באותה עת, גדלנו בצורה משמעותית, מ-3 עובדים, ליותר מ-100 עובדים בניו יורק בלבד. צמיחה שממשיכה גם היום.

 

אבל כמובן, לא הכל ורוד, צריך גם לומר כי המעבר והקשר עם העולם הגדול, ובייחוד בניו יורק מביאה קשיים רבים. מעבר למשכורות הגבוהות ויוקר המחייה (כן גם שם), כל דבר בארה"ב דורש רגולציה, אפילו לתלות לוח מחיק או לתלות שלט בבניין דורש אישורים רבים. שלא לדבר על עלויות השכירות הגבוהות והבירוקרטיה הסבוכה בעניין זה לחברות זרות.

 

כך או כך, נדרש כוח אדם עם אמביציה ורצון. בשלב מסוים כשראינו שיש צורך תגברנו את השלוחה בארה"ב. אני עצמי הגעתי יחד עם המנכ"ל למספר שבועות בניו יורק, ובנינו יחד את המשרד ואת צוות המכירות, הפיתוח העסקי והתמיכה שנמצא שם, ויצרנו תשתית שמתקיימת וממשיכה לגדול מדי יום.

 

במבט לאחור, ההחלטה להתמקד בניו יורק עזרה לנו להיפתח לתעשיות רלוונטיות שחיפשו פתרונות חכמים בביג דאטה וכמובן שזה גם קירב אותנו למשקיעים ועזר בגיוס כספים. ליזמים שחושבים על ניו יורק או על השוק הבינלאומי אני אמליץ להתחיל לחשוב בשלב מוקדם על רילוקיישן, לפחות של אחד המייסדים. אין ולא יהיה תחליף למפגש הבלתי אמצעי עם הגורמים הנכונים.

 

הכותב הוא עדי עזריה - יזם ומייסד משותף בחברת הביג דאטה Sisense

 

לכל כתבות "ניו יורק שלי" לחצו כאן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x