$
אופנה

למותג IZIPIZI יש פתרון זמין ואופנתי לשוכחות משקפיים סדרתיות

המותג החל כמענה פרקטי לאמהות ששוכחות משקפיים בכל מקום, ונהפך לסנסציה שהגיעה עד ביונסה

מורן לונדון 08:1806.02.19

“הסתכלנו על האמהות שלנו”, אומר צ’ארלס ברון, הבעלים המשותף של מותג המשקפיים הצרפתי IZIPIZI, “וראינו שהן כל הזמן בבעיה עם משקפי הראייה שלהן: מצד אחד, הן צריכות הרבה זוגות כדי להשאיר באוטו, ליד המיטה, בסלון או במשרד, ומצד שני, המשקפיים הנגישים שיש בפרפומריות לא מספיק יפים”.

מתוך המצוקה של הנשים שסביבם, הקימו הוא ושותפיו חאווייר אגרה וקוונטין קוטורייה, כולם בני 32, את איזי פיזי. מאז המותג נהפך להצלחה ענקית. הוא נמכר כיום ב־70 מדינות מסביב לעולם, ואפילו נצפה על החוטמים של מריה קארי, ביונסה, כריס מרטין, סטיבן טיילר וניקולא סרקוזי.

פנאי צ’ארלס ברון, הבעלים של מותג המשקפיים הצרפתי IZIPIZI פנאי צ’ארלס ברון, הבעלים של מותג המשקפיים הצרפתי IZIPIZI

 

אבל ההתחלה היתה רחוקה מאוד מהמוצר שמוכר כיום. "ב־2010 הקמנו חברה בשם See concept שנועדה לספק פתרון עבור מי ששוכחים את המשקפיים שלהם בבית. תכננו שבבנק, בדואר ובמשרדים ציבוריים יהיו משקפיים זמינים לציבור, כמו עט שמחובר לדלפק של הבנקאי".

 

הרעיון הצליח עד כדי כך שהיזמים הצעירים הוצפו בפניות של אנשים לרכוש את המוצר לביתם. אז הם החליטו לצאת עם קו משקפיים על סטנד ללקוחות קצה. "ב־2012 הצגנו בפעם הראשונה את המוצר והוא נמכר בקולט, החנות של מומה וסלפרידג'ס, אבל האנשים לא הבינו מה הם אמורים לעשות איתו בבית שלהם".

 

אז הם החליטו לחזור למקורות — אם משקפיים יפים במחיר נוח הם הפתרון לאמהות שלהם, הם כנראה גם הפתרון לכלל הציבור. זמן קצר לאחר מכן הם יצאו עם קולקציית משקפיים ראשונה ששווקה בקולט ואזלה מהמלאי בתוך שבועיים.

 

אבל אז הם נתקלו בקושי חדש. "חנויות אופטיקה לא רצו להחזיק את המשקפיים בחנות. טענו שהם זולים מדי, ושיעור הרווח עליהם לעומת משקפיים יקרים לא ממש השתלם. אז יצאנו מחנויות האופטיקה ועברנו לחנויות עיצוב ולמכירה אונליין".

 

המעבר למותג IZIPIZI התרחש לפני שנתיים, כשהחברה החלה לשווק משקפי שמש, כולל בישראל. כאן נמכרים המשקפיים באתר החברה ובחנויות נבחרות במחירים בטווח של 185–395 שקל.

 

העיצובים של איזי פיזי לא מתחכמים, הם מציעים מסגרות פלסטיק בגזרות קלאסיות מאוד לנשים, גברים וילדים עם עדשות שמש או ראייה. פעמיים בשנה הם מוציאים דגמים קצת יותר טרנדיים במהדורה מוגבלת, והשנה הם השיקו גם משקפי סקי. עיקר העניין בדגמים שלהם נמצא בצבעוניות ובגימורים.

 

"יש שאנל וגוצ'י ומאות מותגים יקרים, אבל אנשים רוצים איכות במחיר טוב", אומר ברון. "כשנכנסנו לתחום הבנו שאפשר לייצר משקפיים טובים במעט כסף, ושולי הרווח של מי שמוכר יקר גדולים מאוד. אנחנו רוצים לעשות מוצרי בייסיק כמו ליווי'ס, או כמו שעוני סווטש שהם מעוצבים ואיכותיים, אבל נמכרים במחיר נוח. חשוב לנו להישאר קלאסיים, אנחנו לא פצצת אופנה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x