קרן גיזה משקיעה בחברה החדשה של מנכ"ל אינקרדימייל לשעבר
ירון אדלר מגייס לחברה, העוסקת בהעברת קבצים, מיליון ד' דרך תוכנית ההשקעות החדשה של הקרן. גם Motherknows מתחרות טק-קראנץ' תגייס דרכה
החברה, BeamFile, מפתחת אפליקצייה להורדה למחשב האישי ולטלפון הסלולרי ומאפשרת העברה של קבצים כבדים ביניהם. האפליקציה תתחרה ביישומים הקיימים Dropbox ו-YouSendit המאפשרים העברת קבצים כבדים תמורת תשלום על שירותי פרימיום, אך לעומתם תציע את אותם השירותים ללא תשלום.
המודל העסקי של החברה מתבסס על מודל של שילוב חלונית חיפוש באפליקציה, בדומה לזו המשולבת באינקרדימייל או בקונדואיט, ועל שיתוף בהכנסות עם חברות החיפוש. נוסף על כך החברה מפתחת טכנולוגיה חדשה להעברת קבצים ואיננה משתמשת בטכנולוגיות קיימות.
ב-BeamFile מועסקים כיום 10 עובדים במשרד בדרום תל-אביב. את החברה הקים אדלר בשיתוף עם היזמת שרון שרייבר, ובמקביל ממשיך אדלר בפעילות ההשקעות שלו כאנג'ל (משקיע פרטי). עד כה השקיע אדלר בתשע חברות סטארט-אפ ישראלים בהם קנשו, אינראקטיב ו- eToro, רובן בתחום האינטרנט.
השקעות במאות אלפי דולרים
את הגיוס לחברה הובילה קרן גיזה במסגרת תכנית השקעות ה'"סיד" שלה, השקעות בחברות סטארט-אפ בשלב הראשוני שלהן, המכונה "תוכנית אופק". התוכנית כוללת השקעות ב-6-5 חברות אינטרנט חדשות בהיקפים של 300 עד 500 אלף דולר בשלב הראשוני. קרנות נוספות שהכריזו על תכנית זו הן הקרנות ג'נסיס והקרן JVP שמבצעת השקעות זעירות באמצעות חממת המדיה בירושלים.
עוד נודע כי חברה נוספת שגייסה הון מקרן גיזה היא אחת המשתתפות הישראליות בתחרות הסטארט-אפים היוקרתית של הבלוג טק-קראנץ' בשבוע שעבר: חברת MotherKnows של היזם חזקי קוצ'ר, ישראלי הפעיל בעמק הסיליקון ומייסד חברת HighGear Media, רשת אתרי תוכן בתחום הרכב.
חברת MotherKnows אמנם לא עברה לשלב הגמר של התחרות היוקרתית שנערכה בשבוע שעבר בניו יורק, אך ל"כלכליסט" נודע כי היא גייסה 2 מיליון דולר בהובלת קרן גיזה ובהשתתפות הקרנות האמריקאיות פירסט ראונד וצ'ראלס-ריבר.
החברה פיתחה אתר אינטרנט המאפשר להורים לנהל תיק בריאות אישי עבור ילדהם, משימה הנחשבת לקשה במיוחד בארה"ב בה מרובים ספקי השירות הרפואי. לאחרונה נחשף ב"כלכליסט" כי חברת די.בי מושן הישראלית, המפתחת שירות דומה להאחדת מערכות מידע רפואיות בבתי חולים, נערכת למכירתה ב-200 מיליון דולר. MotherKnows פועלת ממנלו פארק ומעסיקה חמישה עובדים.
אייל ניב, שותף מנהל בקרן גיזה, טוען כי ישקיע בשתי חברות נוספות השנה. לדבריו, הצלחתן של חברות כמו סולוטו, סמנטינט וווינבאייר שבהן משקיעה גיזה הובילה אותו להגביר את זרם ההשקעות בתחום.
"אנחנו מתכוונים להשקיע בין 15% ל-20% מהקרן בתחום האינטרנט והמדיה", אומר ניב ל"כלכליסט". "הבנו שהעולם השתנה, והחלטנו לפזר השקעות קטנות יותר ביותר חברות, במודל הדומה לזה של המשקיעים הפרטיים. עם זאת, המטרה היא לא להגיע לאקזיטים של 20 או 30 מיליון דולר בלבד: אנחנו מכוונים לתחום ה-100 מיליון דולר, והיום זה כבר לא בשמיים".