פורצי הדרך: למה לבנות בסיס בחלל, כשאפשר להדפיס אותו?
איך נגור על הירח? כמו טרמיטים: סוכנות החלל האירופית ומשרד האדריכלים שתכנן את מטה אפל החדש מתכננים לבנות בסיס על הירח. במקום להטיס חומרי בניין, ישתמשו במדפסות תלת ממד ובאדמת הירח עצמה
בשנים האחרונות שבו סוכנויות חלל וגורמים פרטיים לעסוק בהנחתת אסטרונאוטים על הירח ובהקמת תחנות מחקר על פניו. עוד לפני בעיות כמו אספקת חמצן ומים, יהיה על סוכנויות החלל להביא חומרי בניין למרחק של 363 אלף קילומטר, משימה קשה, מורכבת ויקרה במיוחד.
- פורצי הדרך: ה-GPS יהפוך לחסכוני פי 2,500 - ויגיע גם לקולר של הכלב שלך
- פורצי הדרך: נאס"א עובדת על מנוע Warp Drive, כמו ב"מסע בין כוכבים"
- פורצי הדרך: מתפקד היטב תחת לחץ? בוא לטוס איתנו למאדים
סוכנות החלל האירופית ESA ומשרד האדריכלים הבינלאומי פוסטר ושות' בוחנות פיתרון יצירתי לכך: במקום לבנות בסיס, פשוט להדפיס אותו. הרעיון הוא להתבסס על אדמת הירח עצמה בתור חומר בניין. מדפסת תלת ממד רובוטית, שתערבב את האדמה עם חומרי הדבקה, תוכל ליצור מבנים בצורה שמזכירה תל טרמיטים.
האדמה תיערם על פני כיפות מתנפחות אשר ייבנו על פני כדור הארץ. חוקרים מאוניברסיטת וושינגטון כבר הצליחו להשתמש באדמת הירח בתור חומר בניין בניסוי שנערך בשנה שעברה.
חברת פוסטר ושות' תכננה מספר עיצובי בסיסים אשר רכיביהם ניתנים להכנה במדפסת תלת ממד. היתרון הוא בכך שניתן יהיה לבנות בסיס בלי להסתמך על קורות ענק שקשה להטיס לחלל. בגלריית תמונות
שהועלתה לאתר gizmag, ניתן לראות את העיצובים הייחודיים של החברה. פוסטר ושות' היא שעיצבה את המטה החדש של אפל, את נמל התעופה החדש של כוויית ומבנים גדולים ייחודיים נוספים.
המדפסות יוזילו את הטיסות המאוישות לחלל
מדפסות תלת ממד עשויות לשחק תפקיד מפתח ביישוב החלל. כדי לעמוד בעלויות הקיצוניות של משימות מאוישות לחלל, יהיה צורך במספר מצומצם ככל האפשר של שיגורי חלליות.
כלי טיס שלא ישא חומרי בניין יוכל לשאת יותר מזון, מים וציוד מדעי. לפיכך, ההתבססות על מדפסות תלת ממד וחומרי בניין שנמצאים כבר בשטח תוזיל משמעותית את המשימות המאוישות. ישנן כיום מספר תוכניות כיום להקמת מושבות בחלל - כשהססגונית שביניהן היא של Mars 1, תוכנית פרטית אשר מתבססת על מימון מושבה במאדים בתוכנית ריאלטי.