לבלוע את הרופא: פריסקייל פיתחה מחשב קטן יותר מאקמול
מדובר במיקרו-בקר בעל זיכרון, כונן קשיח, מודם ועוד - אותו ניתן לשלב גם בבגדים ואפילו לבלוע. בכיר בחברה בישראל סיפר ל"כלכליסט" כי בימים אלה חוקרת החברה יישומים שונים של המחשב, בשיתוף עם מכללת שנקר וגורמים נוספים
- בניינים רוקדים: כשרובוטיקה וארכיטקטורה נפגשות בדירה שלכם
- פורצי הדרך: איך נטוס לחו"ל ב-2050? כמו ציפורים
- פורצי הדרך: בקרוב, רובוטים אוטונומיים תוצרת ישראל
המחשב, Kinetis KL02, הוא בעצם המיקרו-בקר הראשון אי פעם המבוסס על ארכיטקטורת M0+ מבית ARM הבריטית. מלבד מעבד 32 ביט זעיר, הוא כולל גם את כל מה שנדרש ממחשב מחובר שלם - עם ארבעה קילו-בייט זכרון פנימי, 32 קילו-בייט זכרון פלאש, מנתח סימנים, בקר I/O, מודם ועוד.
הוא בעצם כולל את יכולת העיבוד והזכרון שהיו למחשבים האישיים הראשונים בתחילת שנות השמונים.
קח שני מחשבים, על בטן מלאה
סטיב טסוניין, ראש מחלקת שיווק המוצרים בפריסקייל, אמר ל-Wired כי החברה עובדת כעת על פיתוחים רפואיים שיהיו גם ניתנים להשתלה או לבליעה, אבל אינו יכול לפרט על כך בשלב זה. יאן וינטר, מנהל פיתוח מעבדים בפרייסקייל ישראל, אמר ל"כלכליסט" כי החברה עובדת על פיתוחים רפואיים גם עם חברות בישראל, וגם עובדת על פתרונות מחשבים לבישים עם גופים מקומיים כמו מכללת שנקר.
"הפיתוח הזה מיועד במיוחד לאינטרנט הדברים, עם מתח נמוך במיוחד וצריכת מתח נמוכה במיוחד" מסביר וינטר, ואומר כי המתח הנמוך – שיכול להגיע ל-1.8 וולט בלבד - מאפשר למחשב לרוץ על סוללה קטנה במשך מספר שנים. התוצאה הוא מכשיר שיכול גם להתאים לשתלים רפואיים, חיישנים תעשיתיים, מערכות תשתית ועוד. הבקר החדש יאפשר פיתוח של מערכות רפואיות שיוכלו לשהות בגוף האדם לאורך זמן ולנטר מחלות שונות.
"הוא אפילו יותר טוב מהמיקרו-בקרים מבוססי שמונה ביט שאתה יכול למצוא היום בכל מקום" מתלהב וינטר, ומתייחס למחשבים הבסיסיים במיוחד שנמצאים היום בכל רמזור, שסתום מים ומערכת תשתיות בארץ ובעולם. "הוא זול יותר, קטן יותר, עם מתח נמוך יותר, ועם יותר יכולת עיבוד".
טסוניין מוסיף: "אנחנו נתקלים במיקרו-בקרים בכל דבר שאנחנו נוגעים בו במהלך היום. בשעון המעורר, במברשת שיניים חשמלית, במכונת הקפה, ברכב, בתשלום החניה. כאשר אתה רץ, אתה אולי מאזין לנגן המוזיקה שלך שכולל עשרות בקרים בפנים, כולל כמה באוזניות עצמן".