ה-Waze של האוטובוסים
Moovit, האפליקציה שמאפשרת לכם לדעת מתי יגיעו האוטובוס או הרכבת, חצתה את רף מיליון המשתמשים. היא נשענת על חכמת ההמונים ומציגה עיכובים, את רמת הצפיפות באוטובוס הקרוב ואפילו חוות דעת על הנהגים
שנת הפריצה של ווייז (Waze) היתה 2010, עת חצתה את רף מיליון המשתמשים. אפליקציית Moovit, שמכונה ה"ווייז של התחבורה הציבורית", הושקה בישראל רק במרץ 2012 - וזכתה לחצות את אותו הרף בשבוע האחרון.
- הנה, אמרתי את זה: לא אוהבת את Waze
- המשקיעים של Waze יגרפו כ־800 מיליון דולר
- היוזמה החברתית ללא כוונת רווח הפכה לסיפור הצלחה בינלאומי
האפליקציה, שמספקת למשתמשים את זמני ההגעה של אמצעי תחבורה ציבורית, מאפשרת להם להזין את נתוני הדרך ומסייעת להם לחשב מסלול נסיעה, צברה בישראל 400 אלף איש בישראל ועוד 600 אלף בערים שונות כגון ניו יורק, לוס אנג'לס, מדריד, רומא, סאו פאולו, ריו דה ז'נרו ואמסטרדם.
רק בארבעת החודשים האחרונים הכפילה האפליקציה את מספר המשתמשים שלה. ההשקה מחוץ לישראל נמצאת בראשית דרכה ובחברה צופים שההשקות בכ-40 ערים בעולם יאיצו את קצב הגידול, עד כדי הכפלת מספר המשתמשים לכשני מיליון בתוך ארבעה חודשים נוספים. בישראל, 51% ממשתמשי האפליקציה הם בעלי מכשיר אייפון ו- 49% הם בעלי אנדרואיד.
אל תעלו לקו 189, הנהג פשוט נוראי
כמו וויז הישראלית, גם Moovit תלויה בדיווחי המשתמשים ומשמשת מעין רשת חברתית למשתמשי אוטובוסים ורכבות. היא משלבת מידע על זמני הגעה וזמני נסיעה של אוטובוסים ורכבות ועל מיקומם ביחס לתחנות בזמן אמת תוך שימוש בנתוני ה־GPS של כלי הרכב והסתמכות על דיווחי משתמשים.
כמו בווייז, גם מוביט מאפשרת למשתמשים להזין מידע על עיכובים, הצפיפות בכלי הרכב וכן הערכה על הנהגים. מוביט הכריזה לאחרונה על שיתוף פעולה עם Get Taxi הישראלית גם היא, במסגרתו יכולים להזמין מונית אם האפליקציה מורה להם שהמסלול שהם בחרו לא יאפשר להם להגיע בזמן.
המתחרה העיקרית של Moovit היא גוגל עצמה, המפעילה את שירות Transit, שמתבסס על לוח זמני ההגעה של אמצעי התחבורה הציבורית ואינו מוזן בידי המשתמשים או בידי נתוני GPS. החברה, שמושבה בנס ציונה, הוקמה בידי ניר ארז המשמש כמנכ"ל, רועי ביק וירון עברון. מוביט צפויה לגייס בקרוב כ-20 מיליון דולר בהובלת קרנות הון סיכון זרות, כך נחשף בעבר ב"כלכליסט".