עליבאבא הסינית רשמה זינוק של 71% בהכנסותיה ברבעון האחרון
ההכנסות עמדו על 1.38 מיליארד דולר והרווח הנקי - על 680 מיליון. עליבאבא היא חברת האינטרנט הגדולה ביותר בסין ואחת המרוויחות העיקריות מהצלחתה היא יאהו האמריקאית
חברת האינטרנט הסינית עליבאבא פרסמה אמש (ג') על התוצאות הרבעוניות שלה, בהם ציינה עליה מרשימה של 71% בהכנסות ו-189% ברווח התפעולי, לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
- נסגרה העסקה של רכישת מניות עליבאבא בחזרה מיאהו
- השאיפה של עליבאבא הסינית: לעקוף את אנדרואיד
- מעצמות האינטרנט של סין משלבות זרועות
עליבאבא מנהלת בין השאר את טאובאו, אתר הסחר המקוון המצליח במדינה וכן את אליפליי, שירות התשלומים המקוונים הגדול בסין. החברה גם עוסקת בתחום הביטוח ומפיצה מערכת הפעלה סלולרית. היא גם השקיעה למעלה מ-900 מיליון דולר באתר הטיולים המקוונים Qyar, שירות הניווט AutoNavi והרשת החברתית המקומית Sino Weibo.
הרומן עם יאהו נשא פירות
החברה הסינית היא פרי עבודתו של ג'ק מה, חקלאי שהפך לאחד מיזמי האינטרנט המצליחים בעולם. את עליבאבא הוא התחיל כיאהו סין, מיזם משותף עם יאהו העולמית בתקופה שהאינטרנט בסין עוד היה בחיתוליו. מאז, יאהו סין הפך להיות אתר האינטרנט המוביל במדינה, בזמן שמניות יאהו עצמה צללו. בסופו של דבר, השווי של יאהו סין עלה על זה של חברת האם.
כאן היחסים בין שתי החברות החלו להתדרדר, כאשר עליבאבא רוצה לרכוש בחזרה את האחזקות של יאהו – בין השאר על מנת להפוך את עצמה לחברה פרטית לחלוטין או לעבור הנפקה פומבית. לאחר מאבקי כוח בין מה ובין קרול בארץ, לשעבר מנכ"לית יאהו, החברה העולמית מכרה לבסוף חלק ממניותיה תמורת 7.1 מיליארד דולר. מה עצמו פרש מתפקיד המנכ"ל במאי האחרון, והמשיך לכהן כיו"ר.
את הכסף מהעסקה מינפה מאריסה מאייר, המנכ"לית הנוכחית של יאהו, לשורה של רכישות, הטבות לעובדים ודיבידנדים. מניית יאהו עלתה ב-70% מאז שמאייר נכנסה לתפקיד, ולאחרונה רשמה החברה רווח נקי של 331 מיליון דולר, עליה של 46% לעומת אשתקד.
את המניות יאהו מכרה כאשר שווי השוק של עליבאבא הוערך ב-35 מיליארד דולר. כעת שווי החברה כבר כפול מכך, לפי הערכות האנליסטים, מה שהופך אותה לחברת הטכנולוגיה והאינטרנט הגדולה במדינה הקומוניסטית. ההערכות העליונות לשווי השוק של החברה מגיעות גם למאה מיליארד דולר, וצופות כי עליבאבא תעבור הנפקה פומבית בבורסה של הונג קונג עד סוף השנה.
יאהו, עדיין מחזיקה ב-23% ממניות החברה, אבל מחויבת למכור 10% נוספים לעליבאבא במחיר המקורי במקרה של הנפקה. מספר בעלי מניות ביאהו, ביניהם המייסד והמנכ"ל לשעבר ג'רי יאנג, יצאו כנגד התוכנית למכירת מניות עליבאבא, וחזו את הזינוק בשווי שלה.