$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

קיימא מגייסת 65 מיליון דולר מהבנק העולמי ומלי קה־שינג

חברת הזרעים קרובה להשלמת סבב גיוס, שיעניק לה שווי של כ־300 מיליון דולר. למשקיעים הוותיקים בקיימא הצטרפו קרן הורייזונס שבבעלות המיליארדר מהונג קונג וקרן IFC של הבנק העולמי, שמשקיעה לראשונה בסטארט־אפ ישראלי

אסף גלעד 07:0004.08.13

חברת הזרעים הישראלית קיימא סוגרת בימים אלה סבב גיוס בן 65 מיליון דולר ממשקיעי צמרת ובהם מייסד האצ'יסון, המיליארדר ההונג קונגי לי קה־שינג, והבנק העולמי. הגיוס יעניק לחברה שווי של כ־300 מיליון דולר, ומשתתפות בו גם המשקיעות הקיימות: קליינר פרקינס ו־DFJ האמריקאיות, וקרן DFJ־תמיר פישמן הישראלית. הסבב טרם הסתיים וצפויים להצטרף אליו משקיעים נוספים ממזרח אסיה.

 

זוהי ההשקעה הראשונה של הורייזונס, קרן השקעות הטכנולוגיה של קה־שינג, בחברה חקלאית. הקרן, שמיוצגת בישראל על ידי גלעד נוביק וג'ייסון וונג, השקיעה ב־15 סטארט־אפים ישראליים בתוך שנתיים ובהם ווייז, קורטיקה ואונאבו. ווייז, שנמכרה בחודש יוני לגוגל תמורת 1.1 מיליארד דולר, היתה האקזיט הראשון של הקרן בארץ. גם קליינר פרקינס היתה אחת המשקיעות בחברת הניווט.

 

המשתתף הנוסף בסבב ההשקעות בקיימא הוא הבנק העולמי, שזו ההשקעה הראשונה שלו בסטארט־אפ ישראלי. הבנק העולמי משקיע כ־500 מיליון דולר בשנה בפרויקטים של חברות מהמערב במדינות מתפתחות, באמצעות גוף ההשקעות שלו IFC. חלק קטן מהשקעותיה של הקרן מתמקד בחברות סטארט־אפ.

 

שדה של קיימא בגליל התחתון. ברקע - הר תבור שדה של קיימא בגליל התחתון. ברקע - הר תבור צילום: קיימא

 

קיימא (Kaiima) נחשבת לסטארט־אפ ייחודי בנוף הישראלי. היא הוקמה על ידי מומחים בטיפוח זני ירקות ומתמחה בייצור זרעים לגידולים חקלאיים. החברה פיתחה טכנולוגיה המאפשרת לייצר גידולי שדה גדולים יותר ובעלי כמות גדולה יותר של זרעים. ב־2010 רשמה החברה פריצת דרך לאחר שהגדילה את התפוקה של גידולי קנולה מזן סיני בכ־30%.

 

לפי ההערכה, הגיעה קיימא לפריצות דרך דומות בזרעי חיטה ותירס. כמו כן מכוונת החברה לשוק תחליפי הנפט ולשם כך מגדלת שיחי קיקיון. בעבר טענה קיימא שביכולתה לספק גידולים לביו־דיזל שיתחרו במחירי הנפט.

 

בקיימא סירבו להגיב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x