בדיקת כלכליסט
סמסונג גלקסי Note 3: מלך הפאבלטים החדש
המכשיר מתהדר במסך 5.7 אינץ', בעט חכם מובנה שיודע להפוך כתב יד בעברית לטקסט באפליקציות ובמספר הברקות בתחום הממשק. בנוסף, החברה זנחה בו לראשונה את הפלסטיק ועברה לגב דמוי עור
עיצוב ומבנה: ויהי עור
מהחזית, הנוט 3 נראה כמו כל יתר מכשירי גלקסי, בעל קווי מתאר מעוגלים ועדינים וכפתור הפעלה דק בודד (לצידו שני כפתורי מגע). אבל מדובר במכשיר הראשון של סמסונג מזה שנים שגבו אינו עשוי פלסטיק דקיק ושברירי - כי אם חומר דמוי עור.
הוא נעים למגע ומחוספס יותר מגב הפלסטיק של מכשירים כנוט 2 וה-S4, כך שפחות סביר שיחליק על משטח לח או מידיים רטובות.
ואולם, מדובר בבחירה עיצובית משונה, שכן שריטות בחומר כזה עשויות לבלוט לא פחות משיבלטו על גב מפלסטיק. למעט גבו, המכשיר דומה מאוד ליתר מכשירי הסדרה. הוא שוקל 168 גרם – מרשים למדי, בהתחשב בעובדה שמדובר בפאבלט מגודל בעל מסך 5.7 אינץ'.
ממשק ומערכת הפעלה: העט כחרב
כל מי שאי פעם השתמש במכשיר מסדרת גלקסי של סמסונג יזהה את ממשק ה- TouchWiz של הנוט 3. גרסתו החדשה כמעט ואינה שונה ממה שקיים ברוב מכשירי סמסונג כיום: תמצאו בו גישה מהירה לממשק ניהול תכונות בגלילה מטה, פתיחה של אפליקציית פליפבורד ותכנים אישיים בגלילה מעלה ושלל ווידג'טים שתוכלו להוסיף לתצוגה.
ואולם, הופתעתי לגלות שתרגום הממשק לעברית אינו מושלם. למשל, תמצאו בתפריטי ההגדרות מילים כמו "פקדים" שיכולות לבלבל את המשתמש הממוצע.
השיפור הגדול ביותר ב-TouchWiz החדש הוא ללא ספק תפריט ריבוי המשימות החדש. הוא בנוי בתצורת סרגל אפליקציות שמופיע בצד שמאל של המסך, ממנו תוכלו לגרור את אייקוני היישומים הפופולריים ביותר ולהפעיל אותם זה לצד זה, שניים בכל פעם.
על מנת לסגור אפליקציה, צריך לגרור אותה לפינה השמאלית-עליונה של המכשיר וזה לפעמים לוקח מספר נסיונות עד שתעשו זאת. שיהוק קל בדרך לממשק ניהול המשימות הטוב ביותר שראינו בטלפון חכם - טוב אף יותר מה-G2, שמאפשר לעבור מאפליקציה אחת לאחרת על ידי חלונות שקופים.
שיפור נוסף בתחום הממשק קשור לסטיילוס של המכשיר, אשר נשלף ממגרעת ייעודית בפינת גופו. ברגע שתוציאו את העט, תיפתח על המסך תצוגת מניפה אשר כוללת קיצורי דרך ותכונות מיוחדות. הסטיילוס עצמו נוח יותר מקודמו.
המניפה כוללת חמש אפליקציות אשר נעות בין שימושיות להפליא (כמו למשל, גישה בלחיצה אחת למנוע חיפוש) ועד למיותרות לחלוטין (כמו האפשרות ליצור חלון תצוגה נפרד). מנוע החיפוש של סמסונג מאפשר חיפוש בכל התכנים, המיילים, ההודעות ואנשי הקשר במכשיר וכן למשוך תוצאות חיפוש מגוגל.
יצירת החלון הנפרד, עם זאת, היא אפליקציה עם רעיון נחמד המיושמת בצורה מזעזעת. המטרה היתה לאפשר למשתמשים לפתוח חלון במהירות, ולהריץ עליו ישומים בסיסיים כגון רשימת אנשי קשר או מפה. אבל במקום פשוט לפתוח חלון ולאפשר למשתמש לשנות את גודלו, המערכת מבקשת מהשתמש קודם לצייר על המסך את גבולות החלון שהם רוצים. רק אחר כך ניתן לבחור את הישום שתרצו לפתוח. הדבר הופך שירות פשוט שאמור להיות מהיר למסורבל.
פונקציות אחרות על המניפה פשוט אינן עשירות כפי שהן יכלו להיות. כך למשל, אתם יכולים ליצור "תזכיר", מעין פתק דביק הנשאר על המסך. לחיצה על הכפתור במניפה יפתח לכם משטח שעליו תוכלו לייצר או לכתוב משהו במהירות. לאחר מכן, תוכלו לשדך פעולה מסוימת לתזכיר - כלומר, תוכלו לצייר "55" על המסך ואז לשדך זאת לאפליקציית מפה שתוביל אתכם לכתובת רלוונטית. מדוע לא לאפשר למשתמש בדרך זו לשמור צורות וליצור בדרך זו פקודות מיוחדות מבוססות מגע? למה לא, למשל, לאפשר לנו לייצר צורה קבועה עם העט שתפתח אוטומטית את הפקודה שאנחנו רוצים?
אבל למרות שלא כל הפקודות במניפה שימושיות, ולמרות שהעט עדיין ברובו גימיק, נראה כי סמסונג השכילה לחשוב כיצד לשלב אותו בצורה עמוקה לתוך מערכת ההפעלה והממשק. אני חייב לציין לשבח את מערכת זיהוי הטקסט כאשר כותבים בעזרת העט בכתב יד, שעובדת בצורה מופלאה הן באנגלית והן בעברית, במגוון סגנונות כתיבה וגם בכתב עילג למדי.
מולטימדיה ואפליקציות: סאונד חזק ונקי
סמסונג ממשיכה לנסות ולבדל את עצמה על ידי היצע מכובד של אפליקציות, משחקים, ספרים דיגיטליים, סרטים ותכנים. גם המכשיר הזה יגיע עם אפליקציית ה-VOD המקומית, עם גישה למאגר בלתי מוגבל של סרטים ותוכניות טלוויזיה תמורת תשלום חודשי וכן שירות VOD לסרטי פרימיום. כצפוי, סרטים נראים מצוין על מסך ה-5.7 אינץ', ברזולוציית Full HD. הצבעים מעט דהויים והבהירות המקסימלית הייתה יכולה להיות מעט גבוהה יותר לטעמי.
לא רק המסך שופר - אלא גם הסאונד. אולי מדובר במערכת מונו בלבד ולא סטריאו, אבל הרמקול מסוגל לספק סאונד חזק בצורה מרשימה שיכול למלא חדר קטן-בינוני. הקול נקי גם בעוצמות גבוהות, ובעוד שהבאס מעט שטוח, הוא עדיין טוב יותר מרוב הטלפונים החכמים בשוק. המיקום של הרמקול והגודל של המכשיר מבטיח שאין כמעט שום סיטואציה שבו תעוותו את הקול על ידי כך שתחזיקו אותו במקום לא נכון.
המכשיר גם מגיע עם חנות אפליקציות, משחקים וספרים יעודית, עם כמה ספרים דיגיטליים, אפליקציות ושירותים של סמסונג. רובן סבירות, אבל מתקשות להתחרות עם האפליקציות הזמינות כיום בשוק. כך למשל, אפליקציית הספרים אינה יכולה להתחרות בקינדל, עם עיצוב הרבה פחות גמיש, וחוסר יכולת לחבר מילונים חיצוניים או לחפש תכנים בתוך הספרים הדיגיטליים.
ביצועים וקישוריות: מתמודד היטב עם משימות כבדות
הדגם שנמכר בארץ מגיע עם מעבד Exynos 5 של סמסונג - בעל 4 ליבות מהירות, ו-4 ליבות חלשות יותר. התוצאה הוא זמן סוללה מכובד, אבל בהחלט פחות מרשים מהביצועים של דגם ה-LTE שנמכר בארצות הברית ומצויד במעבד של קוואלקום במהירות 2.3 גיגה-הרץ, מהדגם שנמצא גם בגלקסי ראונד החדש וב-LG G2.
אבל בפועל, לא תרגישו שחסרה עוצמה למכשיר. מלבד כמה מקרים מוזרים של זמני עיבוד במולטימדיה - כמו פתיחת אפליקציית הגלרייה, דפדפוף בין סרטונים או יצירת גלריית תמונות למסך הנעילה, המכשיר יעבוד היטב בכל מקרה. גם אם תפתחו מספר ישומים בו זמנית על המסך, תריצו סרט ב-Full HD בסטרימינג, או תעמיסו את הדפדפן במספר רב של אתרים, לא תבחינו אפילו בהאטה קלה.
מצלמה: איכות טובה, אך לא יוצאת דופן
מצלמת ה-13 מגה-פיקסל של הנוט מספקת תמונות ברמה גבוהה שמשתווה לכל הטלפונים המובילים כיום - לפחות בתנאי תאורה טובים. הוא מתקשה להתמודד, באופן יחסי, עם תמונות נוף או לילה, והפלאש לד הבודד שלו בינוני מאוד. עם זאת, זאת מצלמות טובה מאוד..
הממשק יהיה מוכר למשתמשי סמסונג, עם מגוון נאה של אפשרויות שמצליח לספק היצע יכולות לצלמים מקצועיים יותר אבל עדיין לא מאיים על הצלם המתחיל. רק יכולת התאמת האוטומטית של החשיפה לאור זקוקה לכיוונים מחדש.
סוללה והתחממות: מכשיר גדול, סוללה גדולה
כראוי למכשיר עם מסך ענקי, הנוט 3 מגיע עם סוללה גדולה ומשמעותית בנפח של 3,200 מיליאמפר-שעה. זוהי סוללה גדולה יותר ב-25% מגלקסי S4, ו-28% מהנוט הראשון. למרות צריכת החשמל של המסך הגדול, הדבר כן מתרגם לשיפור ניכר בעין בזמן העבודה של המכשיר, במיוחד עם ניהול אנרגיה ראוי. המכשיר יכול לספק לכם גם 14 שעות עבודה מלאה ורצופה ויומיים-שלושה של שימוש מזדמן.
המכשיר כמעט ואינו מתחמם או מתאמץ. הסיבות לכך הן רבות - ממעבד בעל שמונה ליבות ויכולת ניהול זמן סוללה חכם, דרך שטח נרחב לפיזור חום והציפוי של גב המכשיר הנוט 3 יוכל לעבוד ללא בעיה או הפרעה למשך תקופה ארוכה וקבועה.
סיכום ואלטרנטיבות: לחובבי הפאבלטים
הנוט 3 הוא פאבלט מרשים מאוד, אשר נשאר צעד אחד לפני מתחרים כמו ה-G pro של LG ודומיו. ועדיין, הוא לא פותר את הבעיות שתמיד היו קיימות בסדרה. הוא מציע מסך גדול מדי לרוב המשתמשים, עט סטיילוס שהוא בעיקר גימיק, ותגית מחיר גבוהה למדי. מבחינות רבות, הפער בין מכשירי הדגל בקרב הטלפונים חכמים והפאבלטים הצטמצם - למכשירים כגון ה-LG G2 יש כבר מסכים באיכות וגודל דומה, מעבד חזק בצורה דומה וגם סוללה גדולה למדי.
קשה גם להגיד כי יש סיבה לשדרג בהנחה ויש לכם סמארטפון חדש עם מסך גדול, או את הנוט 2. אבל חובבי הסדרה, כמו כאלו שקנו את הנוט הראשון, ימצאו הרבה מאוד סיבות לשדרג. חומרה מהירה, סטיילוס שסוף סוף הפך לשימושי, קפיצה באיכות המסך וזמן הסוללה. לכל מי שמרגיש צורך לקנות מכשיר אחד שיספק לכם כמעט כל מה שתוכלו לרצות, הנוט 3 בהחלט יכול להתאים לכם.