ces 2014
חדש מאינטל: הדור הבא של זיהוי התנועה ומחשב בגודל של בול
ענקית השבבים פיתחה פלטפורמה חדשה לזיהוי תנועה ודיבור שתוטמע באולטרה-בוקים וחשפה שעון חכם ואוזניות חכמות, את Jarvis - אוזניה עם יכולת הפעלה קולית בסגנון סירי ומחשב PC בגודל של כרטיס זיכרון
- חואווי חשפה פאבלט עם זמן סוללה של ארבעה ימים
- הישראלי שהביא את WebOS מהסלולרי לטלוויזיה של LG
- הטאבלטים שעומדים על הראש: לנובו חשפה מחשבים חדשים
"אני מאמין שאנחנו עומדים בפני מהפכה, שתשנה את כל הדרך שאנחנו מתקשרים עם המחשבים שלנו", אמר אדן. "עד כה, השתמשנו במחשבים לחישוב ובמוח שלנו על מנת לחשוב. אבל זה הולך להשתנות".
"למוח האנושי יש מאה מיליארד ניורונים, והיום למעבד יש 1.7 מיליארד טרנזיזסטורים. אבל אם תסתכלו על חוק מור, אנחנו נגיע למעבדים עם מאה מיליארד טרנזיזטורים בתוך תריסר שנים".
להפעלה, הרם שתי אצבעות באוויר
רילסנס מתמקדת בכלי ממשק טבעי - זיהוי תנועה, דיבור, מיקוד עיניים ועוד. היא נשענת על מצלמה זעירה במיוחד שעובייה לא עולה על של מטבע. המנכ"ל הציג שורה של אולטרה-בוקים שכבר כוללים את המצלמה, מבית Dell, לנובו ואסוס והבטיח כי גם פוג'יטסו, HP ואחרות עובדות על מחשבים ניידים שישלבו את הטכנולוגיה - שנשענת על פיתוחי מספר חברות ישראליות, שמובילות את העולם בתחום התלת ממד והממשק טבעי.
החברה הודיעה גם עם שורה של שיתופי פעולה עם מגוון של שירותים ומפתחי אפליקציות שיתמכו בטכנולוגיה החדשה - כולל מיקרוסופט וסקייפ, אוטודסק, 3D systems, דרימוורקס, ניואנס, טנסנט הסינית ועוד. כך למשל, משתמשי אוטודסק יוכלו לתמרן אובייקטים בתלת ממד בעזרת המצלמה, בעוד שמשחקי חברת טנסנט יאפשרו למשתמש להשתמש בגוף שלו כבקר, בדומה לקינקט.
במקרה אחר, מיקרוסופט שדרגה את ממשק ווינדוס 8 כך שמשתמשים יכולים לבצע מגוון רחב של פעולות ופקודות בעזרת מחוות מול המצלמה, לא רק על ידי הזזת הסמן ממקום למקום, אלא גם ניתן לבצע זום פנימה או החוצה, לחזור אחורה, לבצע העתקה+הדבקה ופקודות אחרות על ידי מחוות ספציפיות כגון פתיחת האצבעות וכו'. במקרה אחר, המצלמה יכולה לעקוב אחרי תנועת העיניים של המשתמש, ובשילוב עם גוגל סטריט וויו, ניתן לנוע במרחב ולשנות את זווית הראיה ללא מגע, רק על ידי הזזת האישונים והטיית הפנים.
החברה גם הכריזה על שיתוף פעולה עם ניואנס, יצרנית מערכת זיהוי הדיבור הפופולרית דרגון ליצירת מעין מערכת חיפוש חכמה שמזכירה את סירי. המשתמש יכול לבצע חיפושים קוליים בשפה טבעית ולחפש למשל, עבור מסעדת חומוס טובה באזור. המערכת שולבה לקשת רחבה של מחשבים אישיים מבית חברות כגון HP, וגם טאבלטים מבית לנובו.
משבבים למכשירים
אינטל הצטרפה לטרנד הטכנולוגי המתעצם וחשפה אב טיפוס של שעון חכם ראשון מתוצרתה, שמסוגל להציג התרעות רלוונטיות למיקום המשתמש, טכנולוגיה שלטענת מנכ"ל החברה בריאן קרזניץ' אינה קיימת כרגע אצל אף אחד מהמתחרים. בנוסף, הוצגו אוזניות חכמות, שכוללות יכולות מדידת דופק והתחברות לאפליקציות כושר גופני. מוצר שלישי בתחום היא אוזניית בלוטות' בשם Jarvis, שאמורה לתפקד כסוג של עוזר אישי המגיב לפקודות קוליות. פונקציית העוזר האישי באוזניה תהיה זמינה כל העת, מבלי שהמשתמש יצטרך לבצע פעולה כלשהי כמו נגיעה במסך הסמארטפון.
באגף החומרה הבסיסית, חשפה אינטל את "אדיסון" - מחשב PC זעיר שלם בתצורת כרטיס SD, שמבוסס על פלטפורמת "קווארק" החדשה וכולל מעבד כפול ליבתי, תקשורת אלחוטית מובנית (בלוטות' ו-WiFi), תמיכה בשורה של מערכות הפעלה (בראשן לינוקס) וחנות אפליקציות עבור מוצרים המתבססים עליו. אדיסון צפוי לצאת לשוק באמצע השנה הנוכחית, והוא אמור לאפשר ליצרני מכשירים אלקטרוניים להוסיף בקלות יכולות מחשוב חזקות למוצריהם.
אינטל חשפה גם "קערת טעינה" - מטען אלחוטי לגאדג'טים לבישים שמאפשר פשוט להניח אותם בתוכה כדי להטעין את הסוללה, בדומה למטעני הסמארטפון הקיימים היום. "מוצרי מחשוב לביש עדיין לא הפכו נפוצים מכיוון שהם לא פותרים בעיות אמיתיות ולא משתלבים בצורה פשוטה באורח החיים שלנו", אמר קרזניץ' בנאום שלו באירוע הפתיחה של התערוכה.
הכתב הוא אורח CEA בתערוכה