חואווי מסתערת על שוק המחשוב בענן
לאחר שהפכה ליצרנית הסמארטפונים השלישית בגודלה בעולם, פונה חואווי ל-IT: החברה מתכננת להגיע להכנסות של 10 מיליארד דולר ממחשוב ענן עד 2017
13:3912.03.14
חואווי, יצרנית ציוד התקשורת הגדולה בסין, מצפה להאצה בצמיחה של חטיבת השירותים שלה לארגונים. החברה הציבה יעד הכנסות של 10 מיליארד דולר עד 2017, אותו היא מצפה להשיג באמצעות זכייה בחוזים בתחומי אירוח ענן ורשתות דיגיטליות.
קראו עוד בכלכליסט:
- נצחון החכמים: מכירות הסמארטפונים עקפו את של המכשירים הפשוטים
- עסקה בין חואווי ודרום קוריאה מפחידה את ארה"ב
- חואווי לא מוותרת על השוק האמריקאי
לדבריו של וויליאם שו שעומד בראש החטיבה, ההכנסות העולמיות שלה, שטיפסו ב-32% בשנה שעברה ל-2.5 מיליארד דולר, יצמחו בשיעור גבוה יותר בשנה הנוכחית. שו אמר את הדברים מהנובר, שם הוא משתתף ביריד CeBIT.
חואווי מסתערת על שוק הענן וה-IT צילום: איי אף פי
חואווי מתכוונת להתחרות במנהיגת השוק סיסקו סיסטמס על ידי השקת מתגים מבוססי תוכנה (software-programmed switches), שאמורים להפחית את ההוצאות התפעוליות ולאפשר שדרוגים מהירים וזולים יותר. החברה הסינית מגבירה את המשאבים שהיא משקיעה בפיתוח סמארטפונים, ובמקביל היא מציעה שירותים לחברות, בניסיון לפצות על כך שהצמיחה שלה בציוד רשתות מוגבלת בשל איסור שיווקם בארצות הברית.
"המוצרים שלנו מוכנים ומובילים את התעשייה", טען שו. "בו זמנית יצרנו בריתות רבות עם השותפים שלנו ופיתחנו שותפויות מכירה". חואווי, שבסיסה בעיר הדרומית שנזן, מהמרת על יכולתה להשיג דריסת רגל בשוק השירותים לארגונים באמצעות שיתופי פעולה עם חברות כמו SAP הגרמנית, שמנוע עיבוד הנתונים שלה, Hana מאפשר לאפליקציות לפעול מהר יותר על הציוד שלה. שותפות נוספת היא עם קבוצת Alstom הצרפתית.
חואווי, שגייסה לשורותיה ב-2011 את ג'ון סופולק, לשעבר אחראי מידע בממשלת בריטניה, מנסה להתמקד גם באבטחה ושקיפות בציוד שלה בניסיון לשכנע את הלקוחות החוששים מהתקפות סייבר וריגול ממשלתי. אולם שו לא פירט האם הידיעות על פעולות הריגול של סוכנות הביטחון הלאומית של ארה"ב (NSA) מעניקות לחברה יתרון על פני סיסקו בחלק מהשווקים.
"אחרים עשויים להאשים אותנו, אבל אנחנו יכולים רק לעשות ככל יכולתנו להתכונן ולהבטיח שהרשת שלנו בטוחה ומהימנה", אמר.