בשולי הרשת
האנטי וירוס שלא היה
אפליקציית אנטי וירוס בתשלום שהועלתה לחנות גוגל פליי והבטיחה ניסים ונפלאות התגלתה כלא יותר מאשר זיוף מתוחכם. עד גילוי התרמית היא אף הספיקה לככב ברשימת האפליקציות הפופולריות בחנות
אפליקציית Virus Shield הבטיחה להיות תוכנת האנטי וירוס הטובה ביותר למכשירי האנדרואיד והתגאתה אפילו בצריכת אנרגיה נמוכה במיוחד. אולם על פי דיווח של אתר הרג’יסטר הבריטי מהיום (ג’), מדובר באפליקציה שהיא לא יותר מזיוף מתוחכם - שאף עלה כסף למשתמשים.
- צייץ לפתיחה: טוויטר רכשה מפתחת מסך נעילה לסלולרי
- Samba.me: לחיות בתוך בועית
- ווטסאפ קרסה: הודעות לא נשלחו
האפליקציה לא הייתה יותר מכפתור יפה שנדלק ונכבה, אך לא מבצע שום פעולה מעבר לכך. מניתוח שביצעו מומחים מאתר המפתחים github, קוד התוכנה שמריץ את האפליקציה לא הכיל דבר מלבד האלמנטים הגרפיים.
החלק המדאיג בסיפור היא העובדה שהאפליקציה בכלל אושרה למכירה ושבמשך זמן קצר היא טיפסה לצמרת דירוג האפליקציות של גוגל פליי. עבור אפליקציה שנמכרה ב-4 דולר מדובר על הישג נאה למדי. המפתח הנוכל הצליח להרוויח כ-40 אלף דולר על פי נתוני חברת Appbrain, זאת לפני שהזיוף התגלה. באתר אנדרואיד פוליס התמרמרו וכתבו שהעובדה שהאפליקציה הגיעה להימכר בחנות מכמירה את הלב.
ברג’יסטר העלו שתי נקודות חשובות בהתייחסותם לפרשה, הראשונה: כיצד קורה שאפליקציה מעין זו מצליחה להשתחל לחנות האנדרואיד ואיך מפתח בזהות בדויה מצליח לשטות בגוגל? השנייה: למרות הכל האפליקציה אכן קיימה לפחות שתיים מהבטחות מפתחיה - היא כלל לא צרכה חשמל ואכן לא הציגה שום פרסומת.