סין משבשת את פעילות גוגל בשטחה
הממשלה הקומוניסטית מגבילה שליחת מיילים בג'ימייל, חיפושים במנוע החיפוש הפופולרי, רישום פגישות בגוגל קלנדר ופעילות שוטפת אחרת שמתבססת על שירותי החברה. בנוסף, נחסמו לחלוטין אפליקציות צ'ט פופולריות ואתרים אקדמיים מערביים
- אנדרואיד One: גוגל מפחדת לאבד את השליטה בשוק
- העתיד של גוגל: חברה שבונה שדות תעופה
- דליפת חשבונות גוגל: 100 אלף סיסמאות בלוגי Wordpress אופסו
לפי הדיווח, בשבועות האחרונים התקשו יצואנים סיניים לפרסם מודעות בגוגל, חוקרי ביוטכנולוגיה גילו שהם לא יכולים לאתר מידע חיוני באמצעות מנוע החיפוש של החברה, וחברות בינלאומיות נתקלו בקשיים בשליחת וקבלת מיילים בג'ימייל ובקביעת פגישות בגוגל קלנדר עם עמיתים בסין.
“זה מתסכל, מרגיז ופוגע בפוריות", אמר לניו יורק טיימס ג'פרי פיליפס, בכיר בחברת אנרגיה אמריקאית שחי בסין מזה 14 שנה. “אנשים מבזבזים זמן בניסיון להבין איך לשלוח קובץ במקום לעבוד". סמנכ"ל טכנולוגיה בסטארט-אפ סיני סיפר שהשימוש בגוגל דרייב היה קשה במיוחד בקיץ האחרון, ושעובדים התקשו לשתף קבצים ומסמכים.
ההגבלות האחרונות לא נוגעות לגוגל בלבד: שני שירותי מסרים מידיים פופולריים של חברות קוריאניות, Line ו-Kakao Talk נחסמו לגישה מסין במהלך הקיץ והצטרפו בכך לפייסבוק ולטוויטר שחסומות במדינה מזה שנים רבות. גם אתרים אקדמיים מחו"ל נחסמו לאחרונה, ובמקרה אחד פרופסור מאוניברסיטת בייג'ינג לא הצליח לשלוח מכתב המלצה לסטודנט שביקש ללמוד באוניברסיטה בארה"ב, מכיוון שאתר המוסד נחסם לגישה מסין.
לחסימות השירותים השונים מצטרפים גם מהלכים רגולטוריים לכאורה נגד חברות כמו מיקרוסופט וקוואלקום, שמנהלים זה כמה חודשים. העילה הרשמית למהלכים אלו הינה שהחברות המדוברות מפירות את חוקי ההגבלים העסקיים - אך ההנחה הרווחת הינה שהממשל הסיני מנצל את כוחו על מנת להצר את צעדן של חברות זרות.
לפי הניו יורק טיימס, מהלכים אלו בתוספת בעיות אחרות, דוגמת זיהום האוויר הכבד באזורים האורבניים בסין, הוביל חברות רבות לצמצם את פעילותן במדינה ולהעביר עובדים למרכזים כלכליים סמוכים דוגמת סינגפור. “החברות התעלמו מבעיית האינטרנט כשהכלכלה פרחה", אמר לעיתון שון ריין, מנהל בכיר בחברת המחקר הסינית China Market Research Group. “אבל עכשיו הרבה חברות שואלות האם הן צריכות לעשות עסקים בסין".