Meerkat הישראלית נגד טוויטר: מלחמת השידור החי באינטרנט
האפליקציה של בן רובין שנקראה Yevvo עד לא מזמן מאפשרת למשתמשים לשדר תוכן לחבריהם בין היתר, על בסיס פלטפורמת טוויטר. הרשת החברתית לא נשארה חייבת: היא חסמה את מירקט והשיקה את פריסקופ - אפליקציית שידור חי משלה
המאבק בין טוויטר לבין אפליקציית השידור החי הישראלית Meerkat מגיע לשיאו היום (ה') עם ההכרזה על גיוס הענק של השניה - 12 מיליון דולר בהובלת גריילוק - ועם השקת האפליקציה המתחרה של טוויטר, Persicope.
- הזוכים הגדולים של MEDinISRAEL: כרית אוויר לאגן, פיזיותרפיה בנרניה
- סייבר מחוץ לקופסה: חברות האבטחה שחושבות אחרת
- עמק הפיליפון: הישראלים שהציתו את סצנת ההייטק במנילה
ככל הנראה, חלק מהדם הרע בין שתי החברות נובע גם מהעובדה שהשותף שמוביל את ההשקעה ב-Meerkat, ג'וש אלמן, הוא יוצא טוויטר. לפני שהצטרף לקרן הענק גריילוק, שידועה בהשקעותיה בלינקדאין ובפייסבוק, היה אלמן סמנכ"ל בכיר בטוויטר והוביל לצמיחה של פי 10 במספר המשתמשים שלה.
מלחמת העולם בין טוויטר למירקט עלתה לכותרות בכנס SXSW שנערך החודש. מנכ"ל Meerkat, בן רובין, הודיע במהלכו כי הוא סוגר את Yevvo, וממתג את האפליקציה מחדש בתור Meerkat (סוריקטה). הרעיון הוא להפוך את היישום לכלי שלא נועד לשידור תוכן לכל העולם, אלא רק למי שבחר המשתמש. עם ההשקה של מירקט, רכשה טוויטר את המתחרה Periscope, וחסמה את מירקט מהפיד שלה.
היא הותירה את מירקט ללא אפשרות להגיע אל שידוריה באמצעות חיפוש בטוויטר, אבל עם הרבה מאוד תנופת יחסי ציבור, שיצרה באז שאפליקציית שידור חי טרם חוותה. כל זה קרה, ככל הנראה במקביל לגיוס הסיבוב הנוכחי במסגרתו מוכיחה מירקט שהיא לא עוד אפליקציה רעבה ללחם, אלא חברה יציבה שמאחוריה עומדת אחת מהקרנות הגדולות והמשמעותיות בעמק הסיליקון.
לפי הפרסומים, גריילוק מובילה גיוס של 12 מיליון דולר לפי שווי חברה של 52 מיליון, אחרי הכסף. אליה הצטרפה נבחרת של משקיעי צמרת בהם צ'ד הרלי, ממייסדי יוטיוב, דיוויד טיש מטקסטארס, ואפילו השחקן והפילנתרופ היהודי ג'ארד לטו. עוד בסבב: זרועות ההשקעה של קומקסט, יוניברסל מיוזיק, ברודוויי ונצ'רס, חברת ההפקות של סאטרדיי נייט לייב, וכן סוכנות CAA, שמייצגת קרוב למחצית מהאמנים המפורסמים בארה"ב.
קוברים את השידור הטלוויזיוני
סבב ההשקעה אומר הכל: בהוליווד, ברודוויי וגם בעמק הסיליקון מחזיקים ממירקט - ורואים בה אפליקציית שידור חי שתגיע באופן ממוקד לצופים לפי דרישה, מודל שמחליף במידה רבה את שידורי הטלוויזיה. לא רק תכניות טלוויזיה ומשחקי ספורט, אלא גם אמנים בכל סדרי הגודל ישדרו לקהל הרלוונטי שלהם שידורים חיים והופעות. לטוויטר, אגב חזון דומה. עם ההשקה של פריסקופ, היא הכריזה כי בין הידוענים שלה, הפופולרים שהתגלו בפיילוט הם ידוענים כגון האסטרונאוט כריס הדפילד, השחקנית פליסיה דיי והסופר טים פאריס.
אפליקציות כגון Qik, Livestream, Ustream, ואפילו Flixwagon הישראלית קיימות כבר שנים. ואולם, איכות השידור, ההפצה במדיה החברתית וכמובן העימות המתוקשר הפך את מירקט ופריסקופ לפופולריות. עד כמה הקהל הרחב יאמץ לעצמו הרגל לצפות בשידורים חיים בסמארטפון? ימים יגידו.