400 עובדי קומברס בישראל יועברו לענקית הייטק הודית
טקמהינדרה עתידה להרחיב משמעותית את פעילותה בישראל ולהשקיע בחברות בארץ 50 מיליון דולר בשלוש השנים הבאות
- תוכנית חדשה: המדען הראשי יבקש ויזות עבור יזמי הייטק זרים
- מהסיירת לחזית ההייטק: סטארט־אפ המיליארדים של המטכ"ליסט לשעבר
- ביינארט: אופי פעילות חברות ההייטק הזרות מסוכן לישראל
קומברס היתה בשיאה חברת הדגל של ההייטק הישראלי, אך עברה זעזועים רבים, החלפת מנהלים ופיטורים. היא נמצאת בתהליך מו"מ עם נציגי העובדים בנוגע לתוכניותיה בהתאם למחויבות המשפטיות במדינה - וטק מהינדרה מנהלת מו"מ עם העובדים בנוגע לתנאי העסקתם. יישום התוכנית צפוי להתחיל ב-1 ביוני ויעלה לקומברס בין 10 ל-12 מיליון דולר. טק מהינדרה מעסיקה כ-100 אלף עובדים מתוכם כ-80 אלף מהנדסים ואנשי תוכנה ותקשורת. פעילותה בישראל מתעצמת לאחרונה: החברה רכשה את לידקום הישראלית ומתכננת להרחיב את השקעותיה בארץ.
פיטורים? לא אצלנו
בראיון בלעדי ל"כלכליסט" אמר וינס מאייר, יו"ר טק מהינדרה, שבכוונת החברה להמשיך ולהעסיק את כל העובדים בישראל. "אנחנו רוצים להתחבר לרוח היזמות הישראלית ולא לקחת משהו מכאן. לאחר רכישת לידקום הגדלנו את מספר העובדים משמעותית והרחבנו את נפח הפעילות".
"יש לנו פעילות של הצמחת חברות חדשות מתוך חברות שרכשנו שלנו בדומה לפעילות של אינקובטורים. אנחנו מבקשים מהאנשים שאותם אנחנו מעסיקים להציג רעיונות - ואם הם מעניינים מבחינה עסקית. אנחנו הופכים אותם לחברות", הוסיף.
מאייר הסביר כי החברה מחפשת בעיקר חברות שמכילות מאגר ידע וחדשנות, בין היתר בהודו ובקליפורניה. בנוסף, אמר שאין לטק מהינדרה בעיה לשכור מאות אנשים במסגרת עסקאות רכישה, שכן היקף הפעילות שלה וכוח האדם שלה כה גדולים שעבורה מדובר במספרים זניחים.
"הפעילות של קומברס בישראל תנוהל על ידי אותם אנשים שמנהלים אותה כיום כאשר מולם נעמיד אנשי קשר שלנו", אמר. "אנחנו יודעים שאיחרנו בכניסה לישראל, אבל אנחנו מנסים כיום להשלים את הפער ולהתחבר לתרבות ההייטק המדהימה שיש כאן".
לטק מהידנרה מחזור מכירות של כארבעה מיליארד דולר בשנה ושווי שוק של כ-11 מיליארד דולר עם פעילות בכ-61 מדינות. חלק מהותי בפעילות של החברה הוא תחום הטלקום המהווה לדברי מאייר מקור הכנסה של כשני מיליארד דולר בשנה.