$
המדריך

בדיקת כלכליסט

לנובו X1 Carbon, מהדורת 2015: המלך השחור שומר על כסאו

מחשב המנהלים של החברה כולל בעיקר עדכוני חומרה בגרסתו הנוכחית - אך עם מסך מצוין, גוף עמיד וחזק, זמן סוללה מרשים וביצועים מעולים נראה שזהו עדיין אחד המחשבים הטובים בקטגוריית היוקרה. מה בכל זאת חסר בו?

ניצן סדן 11:5120.04.15

ישנם הרבה מחשבי עילית בשוק, כשלכל אחד יש סגנון מיוחד משלו: המקבוק פרו מתהדר בהילת אפל, ה-XPS 13 של Dell כסוף ומעוגל במיוחד, מחשבי העילית של טושיבה דקים מהשאר ורק ה-X1 Carbon של לנובו נשאר אפרורי ופשטני למראה.

אולי כי העיצוב שלו לא השתנה משמעותית כבר שלוש שנים, אולי כי התרגלנו לראות מחשבי יוקרה בעיצובים צעקניים יותר. אבל ללנובו לא אכפת מסוגיית הסגנון - וגם לי לא; ה-X1 Carbon החדש, מהדורת 2015, הוא אולי הלפטופ הטוב ביותר מסוגו.

 

עיצוב ומבנה: חזק ונעים למגע

 

כמו קודמיו, ה-X1 Carbon הוא לפטופ מנהלים. אבל במקום להיות זוהר למראה, עיצובו סולידי ומאופק מאוד. המחשב הזה מצויד במסך 14 אינץ' שמונח בגוף שדומה בגודלו למחשב 13.3 אינץ': הוא שוקל 1.2 ק"ג, קל יותר כמעט מכל מחשבי ה-13.3 אינץ' בשוק.

 

נעים להכיר: X1, מהדורת 2015 נעים להכיר: X1, מהדורת 2015

 

גופו עשוי סיבי פחמן בהברשה עדינה ונעימה מאוד למגע. תחתית המחשב עשויה סגסוגת אלומיניום ומגנזיום. התוצאה היא מחשב קל וחזק בצורה מפתיעה: גב המסך גמיש וישרוד מכה, נפילה או מקרה מצער בו הנחתם עליו משהו כבד; הגוף עומד בתקן הצבאי MIL-STD 810g שעושה אותו עמיד בנוזלים, אבק, חום וקור. למעשה, לנובו שפכה עליו 500 מ"ל והוא לא ניזוק; וגם הצירים של המחשב עשויים ברזל בציפוי סיבי פחמן, כדי לצמצם שחיקה. הצירים מאפשרים לפתוח את המסך ל-180 מעלות, מה שנוח לפעמים בעת צפייה בסרטים במרחבים מצומצמים (כמו האוטובוס שהביא אותי לעבודה הבוקר, למשל).

 

גב ה-X1 החדש גב ה-X1 החדש

 

ממשק ומערכת הפעלה: בהיר במיוחד

 

ל-X1 Carbon 2015 יש מסך ברזולוציית 1,920 על 1,080 פיקסל בתצורה הבסיסית ביותר (Full HD). לדגמים יקרים יותר יש מסך ברזולוציית 2,560 על 1,440 (2K).

 

מסך קריא, גם תחת תאורה חזקה (במקרה זה, אולפן כלכליסט) מסך קריא, גם תחת תאורה חזקה (במקרה זה, אולפן כלכליסט)

 

למסך בהירות של 300 ניט, גבוהה משל ה-XPS 13 מבית Dell, משל המקבוק פרו של אפל ומשל ה-Folio 1020 של HP - והוא קריא גם תחת תאורה ישירה. למסך פאנל מצוין וזווית צפייה מרשימה והוא אחד הטובים שראיתי בקטגוריה. ואולם, הצבעים בו נראים מעט חוורים, משום שלנובו העדיפה להציג גוונים טבעיים בלבד, ללא הדגשת גוונים כפי שמבצעות חלק מהחברות האחרות. לדגם הבסיסי אין מסך מגע - נקודת חולשה בולטת במחשב מבוסס ווינדוס 8.1, מערכת הפעלה שנועדה בבסיסה לעבוד עם מסכים שכאלה.

  

זווית צפייה מוצלחת זווית צפייה מוצלחת

 

למחשב מקלדת נוחה, כמצופה מלפטופ עילית: גודל המקשים מצוין והמשוב שלהם טוב מאוד. בדומה ליתר מחשבי הסדרה, יש ל-X1 2015 גם משטח עכבר וגם עכבר מקלדת, עם סט כפתורים כפול. משטח העכבר גדול מאוד ומדויק במיוחד: הצלחתי אפילו לצייר באמצעותו.

 

המקלדת והעכבר הכפול המקלדת והעכבר הכפול

 

יש ללפטופ שני שקעי USB, שקע HDMI בגודל מלא, שקע תצוגה נוסף, חריץ לכרטיס SIM בגודל מלא ושקע לחיבור מתאם לשקע RJ45. רק דבר אחד חסר בחבילה הזו: חריץ לכרטיס SD. קצת מפתיע, בהתחשב בכך שמדובר באמצעי מצוין להעברת קבצים בין מצלמות ומחשבים. למחשב יש סורק טביעות אצבע מהיר ומדויק, שלרוב קולט את האצבע בניסיון הראשון.

 

משטח עכבר גדול ומדויק משטח עכבר גדול ומדויק

 

מולטימדיה ואפליקציות: חבילת תוכנה בסיסית

 

איכות הווידאו משובחת: למרות הגוונים שאינם זועקים כרגיל, עדיין תיהנו לצפות בו בסרטים. גם איכות האודיו טובה ומאוזנת: בעוד שאין לו מגבר פנימי ייעודי כמו למחשבי אסוס למשל, האודיו נשמע היטב גם בצלילים גבוהים וגם בנמוכים, על אף שאין הדגשת בס. למחשב מצלמה חזיתית בעלת חיישן של שני מגה-פיקסל ושלושה מיקרופונים - שניים חזיתיים ואחד סביבתי, שנועדו לקלוט ולסנן רעשים בעת שיחות וידאו.

 

תוכנת לנובו Companion תוכנת לנובו Companion

 

חבילת התוכנה של המחשב בסיסית למדי: תמצאו בו את SHAREit שמסנכרנת מידע בין מחשבים וסמארטפונים, את אפליקציית הציור Skitch, אפליקציית מזג אוויר וכמובן את אפליקציית אצירת התוכן אוורנוט, שנראה שמותקנת כיום על כל מכשיר חשמלי, לרבות מכונות כביסה.

 

בנוסף, על המחשב נמצא מרכז התוכנות לנובו Companion, בו כלים לשיתוף קבצים, צ'ט עם משתמשי לנובו אחרים, קישור לבלוגים של החברה, כלי בקרת מערכת, תוכנת הצפנת סיסמאות ועוד. חסרו לי יותר תוכנות ארגוניות, שלנובו כבר הציגה בעבר בסדרות בסיסיות יותר. למשל, כלי לבקרת גישה ומשתמשים מורשים - מה שיכול לעשות חיים קלים לאנשי ה-IT בארגונים. בסופו של דבר, המחשב הזה נועד להתממשק עם מערכות ארגוניות וזה אחד מיתרונותיו הגדולים על מחשבי עילית אחרים. בנוסף, כשמדובר במחשב בטווח המחירים הזה, אפשר לצפות לקבל עוד תוכנה או שתיים. למשל, פוטושופ או מקבילה - זה מחשב שמסוגל לבצע עיבוד תמונה בצורה מעולה.

 

ביצועים וזמן סוללה: זנב, אבל אריה

 

בסקירה זו נבחן הדגם הזול והפשוט ביותר בסדרה, בעל מפרט טכני מרשים: מעבד אינטל Core I5 5300U, מהדורה האחרון שהושק רק ברבעון האחרון, בעל שתי ליבות שפועמות במהירות של 2.3 גיגה-הרץ, ארבעה גיגה-בייט של זיכרון פעולה מהיר, מעבד גרפי אינטל 5500HD וכונן קשיח SSD בנפח 128 גיגה-בייט מתוצרת סמסונג.

 

החלש בסדרה, אך חזק מאוד החלש בסדרה, אך חזק מאוד

 

גם אם החלש ביותר בסדרה, מחשב זה עדיין חזק יותר מרוב המחשבים בקטגוריית הפרימיום. הוא לא יוכל לשמש אתכם במשחקי תלת ממד כבדים, אך לא לכך הוא נועד: כמעט כל יישום מחשוב אחר יפעל עליו בצורה חלקה לגמרי. למחשב יש מעבד מסדרת VPro של אינטל, שיעילה במיוחד בתפעול תוכנות כבדות ברמת מסד הנתונים ולא הגרפיקה - יישומים ארגוניים למיניהם, תוכנות עיבוד תמונה וכולי.

 

חבילת התקשורת של המחשב פועלת היטב והוא מזהה רשתות WiFi בטווחים קצת יותר ארוכים ממחשב מלפטופ ממוצע. ל-X1 יש סוללה שתספיק לקצת יותר משמונה שעות בשימוש סביר. בשימוש סגפני יותר, תוכלו לסחוט ממנו כמעט שעה נוספת. הוא לא מתחמם בצורה מורגשת בפעולתו, גם בגלל המעבד החסכוני וגם בגלל פיזור חום מצוין.

 

סיכום ואלטרנטיבות: הטוב בישראל

 

ה-X1 ממשיך להיות אחד הלפטופים הטובים בעולם בקטגוריית מחשבי היוקרה. המגרעות שלו ספורות: היעדר חריץ לכרטיס זיכרון, היעדר מסך מגע ועיצוב שעשוי להיראות משעמם לחלק מהמשתמשים. לאלה מצטרפת סוגיית המחיר: הדגם הבסיסי ביותר של הלפטופ, שמככב בסקירה זו, עולה 7,700 שקל.

 

ממשיך לשבת על כסאו ממשיך לשבת על כסאו

 

הוא מתעלה על המקבוק פרו 13, ה-XPS 12 והפוליו 1020 ברוב התחומים ושקול ל-KiraBook של טושיבה, שלא נמכר בארץ. היתרון הגדול שלו על כולם: העובדה שהמסך פשוט גדול יותר. הוא מומלץ בחום עבור מי שמחפש מחשב מנהלים נטול יומרות, אך עתיר ביצועים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x