$
סטארט-אפים והון סיכון

אט־הוק של גיא מיאסניק נמכרה לבלקברי במאות מיליוני דולרים

החברה מספקת מוצרי תוכנה לצורכי תקשורת חירום לגופים גדולים בממשל ארה"ב. במסגרת הרכישה אט־הוק תתפקד כחטיבה עסקית עצמאית בבלקברי. ב־2014 רשמה החברה הכנסות של כ־60 מיליון דולר

מאיר אורבך 11:0403.08.15
חברת אט־הוק (AtHoc), שהוקמה בידי חבורת יזמים ישראלים, נמכרה לבלקברי על פי הערכות במאות מיליוני דולרים, כך נודע ל"כלכליסט". אט־הוק מספקת מוצרי תוכנה לצורכי תקשורת חירום לארגונים. מוצרי החברה מאפשרים לארגונים לתקשר עם עובדיהם ועם ארגונים חיצוניים באירועי חירום כמו אסונות טבע, פיגועים וקריאות חירום לאנשי מילואים. מערכת החברה מאפשרת לשלב בין מגוון רחב של אמצעי קשר הכוללים רדיו, סלולר, מערכות כריזה ותקשורת פנים ארגונית. אט־הוק תמשיך לתפקד בבלקברי כחטיבה עסקית עצמאית עם ההנהלה הקיימת.

 

לדברי מנכ"ל אט־הוק ומייסדה גיא מיאסניק, "בחרנו להתחבר עם בלקברי מאחר שהם יכולים לספק לנו את היכולת להרחיב את הפעילות שלנו בצורה גלובלית". מיאסניק ישמש ראש החטיבה וחבר הנהלה, וידווח ישירות למנכ"ל בלקברי ג'ון צ'ן.

 

גיא מיאסניק. סירב לומר אם יעברו לישראל גיא מיאסניק. סירב לומר אם יעברו לישראל צילום: אט הוק

 

החברה, שמעסיקה כ־200 עובדים, הוקמה ב־1999 ובין משקיעיה הראשונים משקיע ההון־סיכון הישראלי שלמה קאליש, שכיום מחזיק אחוזים ספורים ממניותיה, כך נודע ל"כלכליסט". ב־2005, כתוצאה מגידול בביקוש למוצרים בתחומי האבטחה, גייסה אט־הוק סבב גיוס ראשון של כ־4 מיליון דולר בהובלת קרן גריילוק. ב־2012 גייסה החברה גיוס נוסף מאינטל קפיטל כדי לרכוש חברה אמריקאית. החברה רשמה מאז 2005 גידול של עשרות אחוזים בהכנסות וב־2014 רשמה הכנסות של כ־50–60 מיליון דולר.

מרחיבה את הפעילות בארץ מרחיבה את הפעילות בארץ

 

לחברה יש כיום כ־1,500 לקוחות – המרכזיים בהם כוללים את צבא ארצות הברית ומשרדים נוספים בממשל האמריקאי. לחברה יש כיום כ־3 מיליון משתמשים מקרב הממשל האמריקאי.

 

מבחינת בלקברי, הרכישה היא חלק משינוי אסטרטגי לכיוון מתן פתרונות תוכנה לצרכי תקשורת ארגונית מאובטחת, מתוך הכרה בירידת נתח השוק שלה.

 

בשנים האחרונות חלה ירידה בביקוש למכשירים הסלולריים של בלקברי והיא נכנסה לתחומי פעילות נוספים כמו אבטחת מידע. החברה רכשה השנה בכ־100 מיליון דולר את חברת Watchdox, שפיתחה יישום לאבטחת מסמכים ושיתופם ברשת, והקימה את מרכז הפיתוח הראשון שלה בישראל. מיאסניק סירב להתייחס לאפשרות שפעילות אט־הוק תעבור לישראל אך על פי הערכות, בלקברי תרחיב את המרכז בארץ גם על בסיס רכישה זו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x