$
המדריך

25 טיפים טכנולוגיים לסטודנטים: האוניברסיטה של החיים הדיגיטליים

המחשב שכדאי לקנות ולהביא לקמפוס, הגאדג'טים שיהפכו את השיעורים לנעימים יותר, האפליקציות למובייל שיחסכו טרטורים מיותרים והאתרים שיעזרו לבחור קורסים וללמוד כמו שצריך; "כלכליסט" מציג מדריך טכנולוגי שלם לשנת הלימודים תשע"ו

כתבי כלכליסט 22:4318.10.15
שנת הלימודים האקדמית תשע"ו נפתחת היום, ומאות אלפי סטודנטים נרגשים יחלו את דרכם האקדמית או ימשיכו בה. כדי להקל עליהם ריכז צוות מדור טכנולוגי 25 המלצות מעניינות ומעודכנות למחשבים, גאדג'טים, אפליקציות, תוכנות ואתרים שיועילו מאוד בכיתות הלימוד ובהכנת שיעורי הבית. בהצלחה.

 

כתבות נוספות בפרויקט

מרד הסטודנטים לכלכלה עדיין לא הביא לתוצאות

6 הבטחות מישראל

לצאת מהסטגנציה 

חוזרים לאקדמיה: המשבר של הלימודים הכלכליים

מחשבים

איך לבחור, ובעיקר מה לא

 

1. קחו מחשב נייד, ותרו על הטאבלט. קונים מחשב חדש כדי להביא לכיתה? כשתצטרכו להקליד, תעדיפו לעשות זאת על מקלדת בגודל סביר ולא על אחת זערורית ונטולת עכבר. הטאבלטים, שנמצאים במגמת דעיכה, מתאימים יותר למי שרוצים לראות סרטים ברכבת.

 

2. אפשר לחסוך, אבל לא בהגזמה. בשוק יש לפטופים חדשים ומצוינים, שיחזיקו מעמד שנים, במחירים שנעים סביב 3,000 שקל. ברוב המקרים מחשבי לימודים צריכים רק להריץ אופיס, להיות מחוברים לרשת ומדי פעם להפעיל תוכנה שקשורה ללימודים (כמו SPSS, שתלמידי כלכלה ילמדו לשנוא). אפשר להסתפק בדגם שנמצא על המדפים שנה ויותר, אבל עדיף שלא לבחור בדגם זול מדי. אם אתם תלמידי מקצועות העיצוב, תצטרכו מחשבים חזקים ויקרים מאלה: המוסד האקדמי ימליץ לכם על מפרט מתאים, ושלא כמו בעבר, מקבוקים הם כבר ממש לא האופציה היחידה.

 

גאדג'טים לסטודנטים גאדג'טים לסטודנטים איור: ערן מנדל

 

3. לא קטן מדי, לא גדול מדי. ככל שהמסך גדול יותר, הלפטופ גדול יותר - וגם כבד. בכיתה אין הרבה מקום, וטבעי שתשבו קרוב יותר למסך מבשעה שאתם מול המחשב הנייח. זו הסיבה שמחשבי 15.6 אינץ' הנפוצים למדי, לא ממש מתאימים לסטודנטים. ועם זה, גם מחשבי 12 אינץ' ומטה בעייתיים: ללפטופים קטנים יש מקלדות קטנות (אם כי יש להם יתרון בכל הנוגע לזמן סוללה). הגודל האידיאלי הוא 13.3 אינץ', או לפחות בגודל דומה.

 

4. מעבד? זיכרון? במכשירים מוזלים בדרך כלל יש מעבדים מסדרת i3 של אינטל ולעתים i5. בהתחשב בכך שגם הצרכים בסיסיים למדי, המחשב יכול להיות חלש יחסית ועדיין לעשות את העבודה. כיום כל לפטופ סביר כולל זיכרון פעולה (RAM) של לפחות 4 גיגה־בייט, ולא צריך יותר מזה.

 

5. עברו לענן. רוב המחשבים בטווח המחירים המומלץ כוללים כוננים קשיחים בגודל 256 גיגה־בייט ומעלה, או SSD בנפח של חצי מזה. אם הגודל לא מספיק לכם, אפשר להעביר את התמונות והסרטונים לאלבומי פייסבוק או לגוגל דרייב, וסרטים כבדים לכונן חיצוני.

 

6. אז מה לקנות? לכל יצרנית גדולה יש קו ייעודי הכולל מחשבים מוזלים. ללנובו יש סדרת Ideapad U (בתמונה: דגם U41), לדל יש Inspiron מסדרת 3000, ל־HP יש Pavilion ובה דגמים ברמות מחיר שונות, לטושיבה יש סדרת Satellite וגם לאסוס יש כמה דגמים זולים בסדרת ZenBook UX. כל הסדרות אמינות וטובות וכנראה לא יאכזבו אתכם. עדיף כמובן לבחור ביצרנית מוכרת ולא להסתכן.

 

מחשב נייד מחשב נייד

 

גאדג'טים

מהמועילים למפתיעים

7. תיק טעינה. הלפטופים המודרניים אמנם יודעים לשרוד כמה שעות ללא הטענה, אבל גם למקבוק אייר העדכני ביותר נגמרת הסוללה בסוף. פתרון אפשרי הוא תיק שכולל סוללת גיבוי מובנית. חלקם מגיעים גם עם לוח סולארי שממלא אותה באנרגיה לאורך היום, כמו ה־Tylt Energi Backpack. מחיר: 120 דולר באמזון.

 

8. סוללת גיבוי. אם אתם מסתפקים בתיק רגיל, אפשר לשים בו סוללת גיבוי. בשוק יש מבחר גדול של מוצרים כאלה בטווח מחירים רחב, אבל אופציה מעוצבת ושימושית היא ה־Power Cube 9000 של MiPow, שכולל שקע USB בעל מהירות הטענה גבוהה וכבל לייטנינג להטענת אייפון 6 ו־6S. מחיר: 70 דולר באמזון.

 

9. תיק־מקלדת לאייפד. אם בכל זאת בחרתם בטאבלט ללימודים, כי הוא קל יותר ונוח, לפחות תדאגו שהוא יהיה שימושי. אחת הדרכים לעשות זאת היא לצייד אותו בתיק קשיח בעל מקלדת מובנית כמו ה־Folio של Zagg, שמיועד לאייפד אייר 2. מחיר: 108 דולר באתר החברה.

 

תיק מקלדת לאייפד תיק מקלדת לאייפד

 

10. גם כבל, גם מחזיק מפתחות. אין דבר מעצבן יותר מלגלות שאיבדתם, שוב, את כבל ההטענה של הטלפון או המחשב בדיוק כשאתם חייבים לחבר אותו לחשמל באמצע שיעור. מחזיק המפתחות של נייטיב יוניון, שהוא גם כבל מגולגל, יפתור את הבעיה. 30 דולר באמזון.

 

11. עט חכם. פתרון אחר לחובבי הכתיבה הידנית הוא עט שיעביר בזמן אמת את כל מה שתכתבו אל המחשב, הסמארטפון או הטאבלט. ה־Echo של לייבסקרייב הוא מוצר ותיק ומוכח יחסית, שמגיע עם מיקרופונים מובנים לתיעוד קולי מדויק של הרצאות ואירועים אחרים. המחיר, איך נגיד, גבוה משל עט רגיל: החל מ־145 דולר.

 

12. מחברת חכמה. מעדיפים לכתוב בעט אבל לא רוצים לוותר על יתרונות הדיגיטל? יצרנית המחברות מולסקין מציעה פתרון אלגנטי בשיתוף אפליקציית היומן האישי Evernote — מחברת מיוחדת שמותאמת לצילום הדפים באמצעות אפליקציה ייעודית. כך נוצרת במקביל מחברת דיגיטלית שאפשר לעיין ולחפש בה בפשטות. 20 דולר באמזון.  

 

מחברת חכמה מחברת חכמה

 

אפליקציות

חישובים מהירים ומערכת שעות

13. הדרך הקלה לביבליוגרפיה יפה. כל מי שכתב עבודה אקדמית נתקל בדרישות הביבליוגרפיה, אחת המטלות המעצבנות והמבלבלות ביותר. EasyBib מאפשרת ליצור רישום ביבליוגרפי בנקל ובכל סגנון מקובל, ולהוסיף ציטוטים בעזרת סריקת הברקוד של הספר שאתם מפנים אליו. זמין למכשירי מובייל ולדפדפן כרום.

 

14. מערכת בקליק. לסטודנט הישראלי שצריך ללהטט בין עבודה ללימודים, בניית מערכת שעות היא הרבה פעמים בעיה אמיתית. אפליקציית Studious מסדרת לכם את המערכת, מתזכרת אתכם לפני כל שיעור ומציעה פיצ'רים כמו שילוב מפות במערכת השעות כדי למצוא את דרככם ברחבי הקמפוס. פשוט ויעיל.

 

האפליקציה שתסדר לכם את המערכת האפליקציה שתסדר לכם את המערכת

 

15. מתמטיקה זריזה. אם תחום הלימודים שלכם ריאלי, אפליקציית Mathway תבצע את כל החישובים שתידרשו להם. היא יעילה במקצועות האלגברה, הסטטיסטיקה, הכימיה ובתחומים אחרים, ומציעה ממשק נוח ובהיר. זמינה חינם לאנדרואיד ולאפל (לגרסה הבסיסית).

 

16. הוותיקים עולים למובייל. שני שירותים ותיקים ומוכרים מציעים אפליקציות מובייל מוצלחות מאוד כעת. הראשון הוא וולפראם אלפא, מנוע חיפוש שמספק מידע אמין ובדוק, בייחוד לתלמידי מדעים מדויקים. הגרסה הניידת שלו זמינה לכל מערכות ההפעלה תמורת 3 דולר בלבד. השני הוא Scribd, מעין נטפליקס למיליוני ספרים אקדמיים, מסמכים ומאמרים. מומלץ בחום.

 

17. לא להיכנס לחובות. חיי הסטודנט אינם זולים, בייחוד לא במרכז עיר גדולה. אפליקציית Mint אמנם זמינה רק באנגלית, אבל היא ידידותית במיוחד. מטרתה לעזור לכם בניהול התקציב במעונות: חישוב ערוצי הכנסה קבועים ומזדמנים, חלוקת הוצאות שותפות ומעקב אחר חובות.

 

אתרים

חומרי לימוד, מלגות ולימודי שפות

18. לבחור מרצה. האם המרצה קשוח או מקל? משעמם או מרתק? הקורס מעניין או מיותר? באתר דרגו תוכלו לראות מה סטודנטים משנים קודמות חושבים על המרצים שלכם, ולדרג אותם בעצמכם.

 

19. להשיג מלגה. האתר הזה כולל מידע על מלגות לפי מסלול הלימוד, המוסד והרקע האישי.

 

20. לחסוך בספרי לימוד. במקום לקנות ספרים יקרים - האתר כותר של מט"ח מכיל אלפי ספרי לימוד וספרים אקדמיים בעברית במבחר תחומים, ממדעי הרוח ועד המדעים המדויקים. הכותרים זמינים באתר במלואם. הוא אמנם בתשלום, אך ככל הנראה יש לכם גישה אליו דרך מוסד הלימודים.

 

ספרי לימוד. אפשר לחסוך ספרי לימוד. אפשר לחסוך

 

21. ללמוד שפה שנייה ושלישית. כל סטודנט צריך להוכיח עמידה בדרישות האנגלית, ורבים מהם צריכים לעמוד בדרישות לשפה זרה נוספת. לא חסרים אתרי קורסים

המחליפים את קורסי השפות באוניברסיטה, ואחד המצטיינים שבהם הוא Babbel. האתר כולל שיעורים אינטראקטיביים מקיפים במגוון שפות, שמשלבים בין אוצר מילים, דקדוק, שיחה יום יומית ותרגול. יתרון נוסף הוא המחיר: רק 6.95 דולר לחודש.

 

22. בלי פאניקה. בריטניקה הוותיקה עדיין כאן, והיא מוצלחת מתמיד. באתר המודרני של האנציקלופדיה תוכלו לגשת למגוון הערכים המפורטים שלה, שנכתבו בידי מדענים וחוקרים מובילים בתחומם. שלא כמו ויקיפדיה, אפשר לצטט ממנה בסמינריון ללא חשש. גישה מלאה דורשת מנוי בתשלום, אך ייתכן שאתם זכאים לה דרך מוסד הלימודים. 

 

23. לא צריך כרטיס קורא. אתר הספרייה הלאומית הוא מאגר בלתי נדלה של חומרי עזר והעשרה בתחומים מגוונים. קטלוגים ואינדקסים של מאמרים, אוסף של עיתונים בעברית מהמאה ה־19, כתבי עת מדעיים בעברית, ארכיוני מפות, תמונות ויצירות אמנות - והכל חינם.

 

24. אתר ביניים. להיסטוריונים ולחבריהם, אתר International Mediaval Bibliography הוא המאגר המקיף בעולם של מאמרים אקדמיים על תקופת ימי הביניים.

 

25. חיפוש מלומד. אם אתם סטודנטים חדשים ואיכשהו לא שמעתם על גוגל סקולר, אתם עלולים לבזבז שעות בחיפוש מאמרים במאגרים האקדמיים השונים. השירות של גוגל מאפשר לאתר את מקור המאמר ובו קישור לגרסה המלאה, אם זו קיימת ברשת.

 

בהכנת הכתבה השתתפו עומר כביר, הראל עילם, רפאל קאהאן, נמרוד צוק וניצן סדן 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x