בדיקת כלכליסט
OnePlus X: הנינג'ה הסיני מכה בשלישית
עם עיצוב הורס, ביצועים מצוינים ומחיר שווה לכל נפש, מכשיר הוואנפלוס החדש מוכיח שוב שהסטארט-אפ הסיני הנמרץ יודע לייצר מכשירים ולא רק באזז
וואנפלוס פרצה לשוק רק לפני כשנתיים וכבר נראה שהחברה הנמרצת הזו מצליחה היכן שרבות נכשלו. היא השיקה שני מכשירי דגל מצליחים שהוכיחו שהצרכנים כבר לא מוכנים לשלם סכום גבוה על סמארטפון. וואנפלוס X מצידו מתוכנן עבור קטגוריית מכשירי הביניים, שזוכה ליותר ויותר הצלחה בקרב משתמשים שאינם זקוקים למפלצת אלא רק למכשיר המאפשר להם להתמודד עם ענייני היום השוטפים.
- רשות ני"ע: אין קשר בין שכר המנהלים לבין ביצועי החברה
- מסתמן: השר להגנת הסביבה לא יוכל להופיע בועדת הכלכלה ולמתוח ביקורת על מתווה הגז
- ביקורת הצגה: "על אהבה וחברות", בית ליסין
ה-X החדש אכן עומד במשימה, לפחות ברמת המחיר שעומד על 249 דולר בחו"ל. אבל האם הוא מכשיר זול ותו לא?
עיצוב ומבנה: זכוכית שחורה
ה-X מעוצב לעילא - הוא מורכב מזכוכית איכותית ומסגרת מתכת, והתוצאה הסופית מוצקה ויציבה ומזכירה מאוד את מכשירי האקספריה של סוני מהדור הקודם. אם לא היינו יודעים שמדובר במכשיר ביניים - ה-X היה בהחלט יכול להתהדר בתג מחיר גבוה יותר. בנוסף, הגוף של המכשיר דק מאוד עם עובי של 6.9 מילימטר, ומשקל סביר יחסית לאיכות הבניה - 138 גרם.
כפתור הכיבוי ממוקם בצידו הימני-אמצעי של המכשיר, כך שהוא נמצא מיד תחת האגודל בכל מצב. בחירה מושכלת וארגונומית. מעל כפתור הכינוי נמצא כפתור ברירת עוצמת הקול ומעליו חריץ כרטיס הסים והמיקרו-SD. בצד השני של המכשיר תמצאו כפתור נוסף שמשמש להפעלת מצב שקט וסינון התראות - הברקה של וואנפלוס שניכסו לעצמם את הרעיון של אפל. בחלק העליון תמצאו את שקע האוזניות. שקע ה-USB והרמקול הבודד ממוקמים בחלק התחתון.
הבעיה היחידה שמצאתי במכשיר הוא היכולת המרשימה שלו לאגור טביעות אצבעות. מצאתי את עצמי מנגב אותו כמעט בכל הזדמנות.
ממשק ומערכת הפעלה: קונצ'רטו ל-AMOLED ואנדרואיד
וואנפלוס ציידה את ה-X במסך 5 אינץ' AMOLED איכותי ברזולוציית Full HD. זהו אחד המסכים הטובים בשוק, עם צבעים טבעיים ומדויקים - ובלי הרוויה המוגזמת לרוב שאפשר לראות במכשירי סמסונג. וואנפלוס ציידו את ה-X בתכונת הנקישה הכפולה על מנת לפתוח את המכשיר כמו במכשיריהן של LG או סוני למשל.
X מריץ את אוקסיג'ן OS, מערכת הפעלה מבוססת אנדרואיד 5.1.1 שמוסיפה כמה תכונות מעניינות ושימושיות כגון היכולת להתאים את הסדר של כפתורי הניווט או לצייר מחוות על המסך כדי להפעיל אפליקציות. מחווה לימין ממסך הבית תעלה גם מסך בית ייעודי עם קיצורים לאפליקציות הנמצאות בשימוש תכוף, אנשי קשר או ווידג'טים. בסך הכל, מערכת ההפעלה מהירה וחלקה, והתפעול של המכשיר הוא לא פחות מתענוג.
אבל יש לנו גם הערות. ל-X אומנם יש כפתורי ניווט פיזיים בתחתית המסך, אבל ללא תאורה אחורית, וקשה לראות אותם בתנאי תאורה קשים, כמו אור יום חזק או בחשיכה. זאת ועוד, במהלך ההפעלה הראשונית של המכשיר נתקלתי במספר באגים שגרמו למכשיר להיתקע ולדרוש איתחול מחדש. אומנם הבעיה נפתרה בקלות, אבל אין ספק שאוקסיג'ן עדיין אינה בשלה לחלוטין.
מצלמה ואפליקציות: נקסוס סטייל
מבחינת האפליקציות, וואנפלוס מסתמכת בעיקר על אפליקציות הבית של גוגל. למעט אפליקציות ניהול הקבצים, המצלמה והמחשבון שהן מפיתוח עצמי. אם חייכם הדיגיטליים מאוחסנים בגוגל, הרווחתם מכשיר שהוא כמעט נקי כמו נקסוס. אם לא, תיאלצו להוריד את האפליקציות שיתאימו לכם. אפליקציות גוגל עובדות היטב, אבל בינוניות מאוד מבחינת ביצועי המולטימדיה כמו אפלקיציית התמונות שאינה יודעת להציג סרטוני וידאו רבים באיכות טובה.
המצלמה האחורית כוללת חיישן באיכות 13 מגה-פיקסל ופלאש LED בודד. המצלמה הקדמית היא עם חיישן 8 מגה-פיקסל. שתיהן מספקות ביצועים טובים, בעיקר בזכות החיישנים של סוני בהם בחרה היצרנית להשתמש. אפליקציית המצלמה מזכירה מאוד את גרסת ה-CM של מכשירי הדגל של וואנפלוס, ומציעה ממשק נקי ונוח לשימוש, עם שלושה מצבי צילום: רגיל, HDR ומצב יופי שמתקן פגמים. זאת ועוד, ניתן לברור בין חמישה מצבי שימוש: פנורמה, וידאו, צילום רגיל, הילוך איטי וקיטועי זמן. החיסרון היחיד של המצלמה הוא מהירות עיבוד תמונה איטית לאחר הצילום, שמבזבזת שניה או שתיים.
ביצועי הרמקול ממוצעים בלבד, וכך גם ואיכות הקול באוזניות. כפיצוי, ה-X מגיע עם רדיו מובנה, תכונה נדירה למדי כיום וששווה לציין את קיומה. על מנת לעשות שימוש בתכונה זו, תאלצו להשתמש באוזניות היעודיות שגם מתפקדות כאנטנה.
ביצועים וזמן סוללה: מהיר אך לטווח קצר
ה-X מצוייד במעבד של דור מכשירי הדגל מלפני שנתיים: סנאפדרגון 801, בעל ארבע ליבות במהירות של 2.3 גיגה-הרץ. למרות שלא מדובר במעבד 64-ביט, הוא עדיין מספק ביצועים מרשימים ביחס לגילו. בנוסף וואנפלוס ציידה את המכשיר ב-3 גיגה-בייט זיכרון, כך שגם אם תפתחו במקביל מספר גדול של אפליקציות לא תרשם האטה.
ללא ספק, הסוללה היא נקודת החולשה. הסוללה עצמה ממוצעת בלבד, בנפח של כ-2,500 מיליאמפר-שעה בלבד. מניסיוניהמכשיר לא ישרוד יום שימוש מלא, בעיקר אם אתם גיימרים או משתמשים כבדים ולא תוכלו להיות מנותקים לחלוטין ממטען או סוללה חיצונית. אם אתם משתמשים ממוצעים תוכלו להגיע איתו עד לשעות הערב המוקדמות עם 15% עד 20% סוללה.
סיכום ואלטרנטיבות
הוואנפלוס החדש אינו המכשיר החזק ביותר בשכונה, אך כמיטב המסורת של החברה הסינית, מדובר במכשיר שמספק תמורה גבוהה מאוד למחיר. הוא תוקף את קטגוריית מכשירי הביניים מכיוון שונה משאר היצרניות: במקום לבנות מכשיר סביב ערכת שבבים בינונית כמו הסנאפדרגון 615, העדיפו בוואנפלוס לצייד את המכשיר בחומרה ישנה יותר אך בעלת ביצועים טובים ועיצוב מרהיב, כך שהחברה לא נדרשה לחסוך במקומות החשובים כמו המסך או איכות ההרכבה. זאת החלטה נבונה מאוד.
את ה-X ניתן כבר למצוא באתרי מסחר סיניים שמציעים אותו במחיר של כ-1,200 שקל בממוצע ללא מיסי יבוא, או באתר היצרנית בכ-249 דולר או יורו, וזאת בתנאי שיש לכם הזמנה וכתובת משלוח בחו"ל. בישראל, הוא צפוי להגיע לחנויות בשבוע השני של דצמבר דרך חברת C-Data. המחיר לעומת זאת צפוי להאמיר לקצת פחות מ-1,800 שקל, כך שלא ברור מה הכדאיות של רכישתו בארץ למעט האחריות המקומית.
.היחידים שיכולים לקרוא על ה-X תיגר הם מכשירי הדגל של לפני שנתיים שמאז ירד מחירם, כגון ה-G2 וה-G3 של LG, מכשירי סוני מסדרת Xperia מהדור הראשון או השני, או הסמסונג גלקסי S5 או S4. הם יכולים להוות אלטרנטיבה - אך ה-X נאה מהם לטעמי, בעל ביצועים טובים יותר ובעל מצלמה איכותית הרבה יותר. קבוצת מתחרים נוספת כוללת את היצרניות הסיניות השונות, כגון מייזו או שיאומי, שמציעות מכשירים טובים, אך לטעמי ה-X יפה מהם ויותר מהוקצע.
ציון: 9.0
מערכת הפעלה: אוקסיג'ן OS מבוסס אנדרואיד || גודל מסך: 5 אינץ' || רזולוציית מסך: 1,080 על 1,920 פיקסל || מצלמה ראשית: 13מגה פיקסל || מצלמת סלפי: 8 מגה פיקסל || מעבד: ארבע ליבות במהירות 2.3 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 3 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 16 גיגה-בייט || עובי: 6.9 מ"מ || משקל: 138 גרם