מאקרו טכנולוגי
משחק חינם לנפגעי האקרים? פשרה מבורכת אך מאכזבת
הסכם הפשרה בתביעה הייצוגית נגד סוני מחזק את מעמד הגיימרים ואת המודעות לזכויותיהם, אך הוא גם מעלה את השאלה כמה שוות הזכויות האלה וכיצד לפצות
הסיוט של כל גיימר, אפילו יותר מלהיפסל שוב ושוב, התממש לפני כארבע שנים: האקרים שחדרו לשירות המקוון של סוני, PSN, גנבו פרטים של 77 מיליון שחקנים, כולל כרטיסי אשראי. זאת היתה אחת הפריצות הגדולות והיקרות בהיסטוריה, שנייה רק להתקפות הענק שחוותה סוני בשנים לאחר מכן.
- התיכון של אנדר: בנורבגיה מכניסים גיימינג ללימודים
- המחיר הגבוה של אוקולוס מכעיס את הקונים
- האינטרנט של הגברים: הטרדות מיניות בהייטק זו מסורת
בסוף השבוע הזה ייצא לפועל הסכם פשרה בתביעה ייצוגית שהוגשה בישראל בעקבות הפרשה ובמסגרתו יוכלו גיימרים מקומיים שנפגעו מהפריצה לקבל משחק חינם מתוך היצע של תריסר אפשרויות. לכאורה מדובר בהסכם מבורך וחשוב, בהמשך לפשרות דומות בארה"ב ובקנדה: הוא מחזק את מעמד הגיימרים ואת מודעותם לזכויותיהם. יותר ויותר שירותי משחקים נפלו קורבן להתקפות האקרים בשנים האחרונות, וחשוב שחברות הענק יבינו שהן צריכות לא רק להתגונן, אלא גם לפצות במקרה של נזק.
ועם זה, חייבים לשאול: האם דליפת הפרטים האישיים שלנו שווה רק משחק אחד ישן, שיינתן חינם אחרי ארבע שנים ארוכות של דיונים משפטיים? גרוע מכך: הפיצוי יימסר בשיטת "כל הקודם זוכה" לכ־14 אלף שחקנים ישראלים, עשירית ממספר השחקנים שנפגעו. ומה יעשו גיימרים ששדרגו לפלייסטישן 4 במשחקים המיועדים לפלייסטיישן 3? ומה עם השחקנים בשירות הגיימינג של סוני ל־PC, שניזוקו גם הם ולא מוזכרים בפשרה כלל?
גלגלי הצדק טוחנים לאט, אבל שוק הטכנולוגיה לא: מאז הפריצה נסגר שירות PSN, סוני מכרה את חטיבת משחקי הרשת, הקונסולות התקדמו ולחלק מהמשחקים שסוני מציעה כבר יצאו שלל כותרי המשך. ההסכם מסמן מגמה מבורכת, אבל מקרים כאלה דורשים מענה רחב ומהיר בהרבה.