סאטיה נאדלה בתל אביב: "ישראל תשנה את העולם"
מנכ"ל מיקרוסופט העולמית הוא הדובר המרכזי בכנס של מרכז הפיתוח של מיקרוסופט ThinkNext. נאדלה דיבר על ניידות, שירותי ענן ומחשוב אישי והדגיש את הצורך לחלק את ההון האנושי בצורה שווה
מנכ"ל מיקרוסופט העולמית, סאטיה נאדלה, שמבקר היום בישראל, הוא הדובר המרכזי בכנס של מרכז הפיתוח של מיקרוסופט ThinkNext. בכנס מציגות עשרות חברות סטארט-אפ ישראליות.
- לא רק ווינדוס: מיקרוסופט רוכשת חברה שמפתחת כלים ל-iOS ואנדרואיד
- 5 דרכים חינמיות להאצת תפקוד המחשב למשתמשי ווינדוס 10
- גוגל ומיקרוסופט עומדות לצד אפל
מיקרוסופט מעסיקה בישראל כ־700 עובדים, מרביתם במרכזי הפיתוח של החברה בהרצליה ובחיפה, והשאר בפעילות השיווק והמכירות של החברה ברעננה. הבוקר נפגש נאדלה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בלשכתו בירושלים; השניים דיברו על הידוק שיתוף הפעולה בין ישראל לחברת מיקרוסופט, שמרכז הפיתוח המקומי שלו חוגג בימים אלה 25 שנה.
נאדלה אמנם ביקר בישראל ב־2011, אבל זהו ביקורו הראשון בארץ מאז מונה לתפקיד. הוא נכנס לתפקידו כמנכ"ל מיקרוסופט בפברואר 2014 והחליף את סטיב באלמר, שכיהן בתפקיד מאז שנת 2000. לפני באלמר שימש מייסד החברה ביל גייטס גם כמנכ"ל. תחת הנהגתו מוביל נאדלה שינוי אסטרטגי בחברה תוך התמקדות בתחומי הענן והמובייל.
האירוע נפתח בברכה מוקלטת של מייסד מיקרוסופט, ביל גייטס, לרגל יום השנה ה-25 להקמת מרכז הפיתוח של החברה בישראל. "ברכות לכולם", אמר גייטס. "אני זוכר ב-1991 כשכמה מהמהנדסים המבריקים של מקירוסופט רצו לחזור לישראל אבל גם להמשיך לעבוד בעבור החברה, והסכמנו לפתוח את מרכז המו"פ בישראל, הראשון מחוץ לארה"ב. אתם לא רק תורמים למיקרוסופט, אלא גם מקדמים את הטכנולוגיה והחדשנות בתחומים רבים. ההשגים שלכם מראים עד כמה ההשקעה שלנו בכם משתלמת. מזל טוב לרגל יום השנה, ואני מצפה בהתלהבות לראות מה תעשו ב-25 השנים הבאות".
"אני נרגש מאוד להיות בישראל ולדבר אתכם על העתיד", אומר נאדלה. "לאחרונה, קראתי ספר של כלכלן בשם רוברט גורדון על עליית הפוריות בארה"ב. והוא מתאר שם תקופה של 100 שנה בין 1870 ל-1970 שבה התפוקה ואיכות החיים בארה"ב היתה חסרת תקדים בהיסטוריה האנושית. עד 1940 לרוב האנשים היה חשמל, חימום, אסלות, מקרר, וזה שינה את חייהם באופן דרמטי. בין 1996 ל-2004 חלה עלייה בתפוקה, בגלל הכניסה של מחשבים למקום העבודה. אבל מאז 2004 לא הייתה עלייה בתפוקה. ואחת הטענות בספר היא שהטכנולוגה מיושמת באופן מוגבל. ואני חושב שזו האחריות שלנו. ב-100 השנים הבאות אנחנו צריכים לוודא שלמהפכה התעשייתית הרביעית יהיה את האימפקט של המהפכה התעשייתית השנייה.
"במיקרוסופט, הכל קשור למשימה שלנו להעצים כל אדם בעולם. זה משמעותי עבורנו, אנחנו רוצים ליצור הצלחה. אנחנו חושבים הרבה לא רק על אנשים פרטיים, אלא על ארגונים. מוסדות הם דברים חשובים מאוד, בלעדיהם אין חברה פרטית. אחרי יום בישראל, אחד הדברים שהפתיעו אותי הוא שקרוב ל-40% מהתעשייה המקומית קשורה לאקו-סיסטם של מיקרוסופט – בין אם מדובר בבריאות, בחינוך או בעסקים.
"ההצלחה שלנו לא תלויה במוצרים שלנו, אלא בהצלחה שהלקוחות והשותפים שלנו חווים באמצעות המוצרים האלה. בין אם מדובר בסטונדנט שכותב עבודה או במפתח של אפליקציה, מה שחשוב הוא לאפשר ללקוחות ולשותפים להצליח באמצעותנו.
איך אנחנו מביאים לחיים את המשימה הזו בעולם של ענן ומובייל תחילה? לא מדובר בניידות של מכשיר אחד, אלא של כל החווייה האנושית בכל המכשירים שבחיינו. בעוד 5 או 10 שנים יהיו לנו יותר מוצרים, והשאלה תהיה איך אנחנו ניגשים לחוויות שלנו במכשירים האלו, כשאנחנו בתנועה. בהקשר הזה יש לנו 3 שאיפות נועזות שינחו אותנו בעשורים הקרובים.
"הראשונה עוסקת בהמצאה מחדש של פוריות. לא ליצור כלים חדשים, אלא איך ליצור מרקם מידע חדש שמספק לכל אחד מאתנו את המשאב הדל ביותר שיש לנו – זמן. אם נהיה מצוינים בלהקצות זמן לדברים חשובים, שמעצבים את הארגונים שלנו, הכל כבר יתסדר במקום. כדי לעשות את זה צריך לחשוב מה מאפשר לנו לעשות דברים בכל מקום שבו אנו נמצאים".
סאטיה הזמין לבמה כמה מעובדי מיקרוסופט בישראל, כדי להדגים מוצרים של מיקרוסופט שעוסקים בעקרונות שעליהם דיבר, כמו העוזרת החכמה קורטונה. "זה מדגים כמה האפליקציה תשתנה בעתיד", הוא אמר לאחר ההדגמה. "הסוכן החכם יהיה כמו הדפדפן ויגדיר את האופן שבו בונים אפליקציות. התוכן האישי והעולם סביבך יתחברו בצורה חלקה, בלי שאתה תצטרך לנווט בין יישומים והכל יוגש לך בהתאם לצרכייך".
"התחום הבא הוא הענן שלנו. היכולת לעבד כמויות גדולות של מידע היא הנקודה שבה מגיע הערך הנוסף. יש כאן סטארט-אפים שמשנים את האופן שבו צופים במשחקי ספורט או פועלים בתחום הכלכלה ומנצלים את הענן והביג דאטה. התחום האחרון הוא מחשוב אישי. כשאנחנו חושבים על ההיסטוריה של מחשוב אישי, אנחנו רואים שהיא מנוקדת ביצירת קטגוריות חדשות. בשינויים קיצויים בקלט ובפלט. וזה מתבטא בעבודה שלנו. המטרה היא לא להוציא את הגרסה הבאה של מערכת ההפעלה, אלא להמציא מחשבים חדשים. כמו שאנחנו עושים עם מכשירים כמו סרפס האב, שמאפשר לכמה אנשים לשתף פעולה כאילו ישבו בחדר אחד או מה שאחננו עושים עם הולולנס.
"בחודשים הקרובים נפיץ למפתחים את הגרסאות החדשות של הולולנס. מדובר במדיה חדשה. לראשונה, יש לנו את היכולת להביא חפצים דיגטליים לשדה הראייה שלנו בעולם האנלוגי. וזה המדיום החדש, המציאות המעורבת. הוא ישנה את האופן שבו מתרגלים רפואה, את הדרך שבה מעצבים מוצרים, וכמובן את תעשיית הבידור והמשחקים. זה יגרום ליוצרים לחשוב אחרת על המדיום הזה.
"כשמשנים את הדרך שבה רואים את העולם, משנים את העולם שאנחנו רואים. אין ספק שמדינה כמו ישראל, עם ההון האנושי שלה, תשנה את העולם. היא תשנה כל הבט בו. השאיפה שלנו היא לא להתמקד במה שאפנתי היום, אלא לחשוב באופן רחב על החברה והכלכלה, על חקלאות, רפואה, על כל תעשייה שיש בה תוכן דיגיטלי. אנחנו צריכים לחשוב איך לחלק את מה שנוצר בצורה שווה, לא רק בישראל אלא בכל העולם. זו האחריות וההזדמנות שנמצאת לפנינו".