מהפך מוזיקלי: ההכנסות מהשמעות בסטרימינג גבוהות מההכנסות מהורדות
הדו"ח השנתי של איגוד חברות התקליטים האמריקאי חושף שב-2015 ההכנסות של חברות התקליטים בארה"ב מהשמעות בסטרימינג עברו, בפעם הראשונה, את הכנסותיהן מהורדת שירים ואלבומים
- פרימיירה בסלון: הסטארט-אפ החדש של שון פארקר
- דור ה-Y מעביר את השידור לסמארטפון
- ההסכמים הסודיים שמחבלים בסטרימינג
ההכנסות מכל שירותי הסטרימינג על ערוצי ההכנסה השונים שלהם הסתכמו ב-2.4 מילארד דולר, 34.3% מכלל ההכנסות, וגידול של 29% לעומת 2014. ההכנסות מהורדות דיגיטליות (דוגמת רכישות ב-iTunes) הסתכמו ב-34%, כאשר יתרת העוגה התחלקה בין מכירות של עותקים פיזיים (דיסקים ואלבומי ויניל) לתמלוגים מסוגים נוספים. סך כל ההכנסות צמחו ב-0.9% והסתכמו ב-7 מיליארד דולר.
בשנה שעברה סיפקו שירותי הסטרימינג, ביניהם ספוטיפיי, אפל מיוזיק, טידאל ויוטיוב 27% מההכנסות בלבד, כאשר ב-2010 עמד שיעורן על 7%.
עיקר ההכנסות מסטרימינג הגיעו מחלקן של חברות התקליטים בתקבולים ממנויים שמשלמים עבור גרסאות הפרימיום של שירותים כמו ספוטיפיי ואפל מיוזיק - 1.22 מיליארד דולר, כאשר זה היה הנתח שהציג את הצמיחה המשמעותית ביותר, של יותר מ-50%, לעומת 2014.
במקום השני נמצאות ההכנסות מתמלוגי SoundExchange המגיעים מתחנות רדיו אינטרנטיות כמו פנדורה או SiriusXM והסתכמו ב-803 מיליון דולר, לעומת 773 מיליון דולר בשנה שלפניה. במקום השלישי נמצאו הכנסות מפרסומות שמוצגות למשתמשים בשירותי מוזיקה חינמיים כמו יוטיוב, Vevo או הגרסה החינמית של ספוטיפיי - 385 מיליון דולר בלבד, לעומת 295 מיליון דולר ב-2014.
סביר להניח שפרסום הנתונים יעורר מחדש את הביקורת שמשמיעים המוזיקאים וכותבי השירים על גובה התמלוגים שהם מקבלים משירותי הסטרימינג. עד כה, טענו שירותי המוזיקה בתגובה שהרווחים שלהם נמוכים מאוד ולא מאפשרים להם להגדיל את התמלוגים למוזיקאים. הנתונים גם מסבירים את רצונן של חברות שמתפרנסות בעיקר מפרסום (בראשן גוגל) לעבור למודל המנויים המשתלם הרבה יותר.