אפל מבקשת מבית משפט בניו יורק לא לחייב אותה לפרוץ לאייפון של חשוד בסחר בסמים
בתצהיר שהגישה החברה לבית המשפט הפדראלי ציינה ענקית הטכנולוגיה: "הממשלה לא הוכיחה שמיצתה את כל הדרכים שעומדות לרשותה להוצאת המידע ללא סיוע שלנו"
אפל מבקשת מבית משפט בניו יורק לדחות את בקשת משרד המשפטים לחייב אותה לסייע לפרוץ למכשיר אייפון של חשוד בסחר בסמים. “הממשלה לא הוכיחה שמיצתה את כל הדרכים שעומדות לרשותה להוצאת המידע ללא סיוע אפל", נכתב בתצהיר שהגישה אתמול החברה לבית המשפט הפדרלי בעיר.
- דיווח: ה-FBI שילם להאקרים כדי לפרוץ לאייפון
- סיבוב שני: הממשל האמריקאי ידרוש מאפל לפרוץ למכשירים נוספים
- אפל לא לבד: ה-FBI אילצה גם את גוגל לסייע לה לפרוץ למכשירים
זה כמה שבועות מנהלת אפל קרב איתנים נגד הממשל האמריקאי, סביב דרישת המדינה לחייב את החברה לסייע לה לפרוץ למכשירי אייפון. הסוגיה התפוצצה בפברואר, לאחר שבית משפט בקליפורניה הוציא צו שמחייב את אפל לסייע ל-FBI לחדור לאייפון של המחבל מפיגוע הירי בסן ברנרדינו.
הצו הורה לאפל ליצור גרסה של מערכת ההפעלה שלה לאייפון, שתאפשר ל-FBI להזין סיסמאות ללא הגבלה (כיום, המידע שעל המכשיר נמחק אחרי 10 ניסיונות כושלים), וכך לעקוף את ההצפנה שעל המכשיר ולחדור למידע ששמור עליו. אפל ערערה על ההחלטה , אבל הקרב המשפטי בוטל ברגע האחרון, לאחר שה-FBI הודיעה שהצליחה לפרוץ למכשיר בכוחות עצמה.
ואולם, כבר אז היה ברור שלא מדובר בסוף פסוק, שכן הפתרון שנמצא מתאים רק לאייפון מדגם 5C שמריץ את גרסה 9 של מערכת ההפעלה iOS, ולא יכול לשרת את הממשל ורשויות אכיפת החוק בכל עשרות המקרים האחרים, שבהם הם מבקשים לפרוץ לסמארטפונים מוצפנים של חשודים.
כעת עובר הקרב לניו יורק, שם כבר דחה בית המשפט את בקשת הרשויות לחייב את אפל לסייע בפריצה לאייפון. התובעים הפדרליים בתיק ביקשו מערכאה גבוהה יותר לדון מחדש בהחלטה, ובתגובה הגישה אפל בסוף השבוע תצהיר שבו היא מציגה את עמדתה.
"לפני שהממשל דורש שאפל תעשה את עבודתן של רשויות אכיפת החוק, הממשלה צריכה להציג ראיות לכך שביצעה 'חיפוש מקיף' ושהיא לא מסוגלת לזכות בגישה למידע ללא סיועה של אפל", כתבה החברה, במה שנראה כמו ניסיון להימנע מהפארסה של הדיונים בקליפורניה. “העובדה שה-FBI לא ניסתה את השיטה שכבר עבדה על מכשיר זה, או התייעצה עם גורמים חיצוניים, היא סיבה מספקת לדחיית הבקשה".
חרף הדימיון, המקרה בניו יורק שונה מזה שבקליפורניה, ובמרכזו עומד דגם אייפון שונה (5S במקום 5C) עם גרסה אחרת של מערכת ההפעלה (iOS 7 במקום iOS 9). בקליפורניה התבקשה אפל ליצור גרסה מיוחדת של מערכת ההפעלה שתאפשר ל-FBI להזין סיסמאות מבלי להפעיל את המנגנון שגורם למחיקת המידע שעל המכשיר. כאן, לא נדרשת החברה לעשות זאת, שכן בגרסה 7 המידע עדיין לא מוצפן באופן שלאפל אין גישה אליו, ולמעשה לחברה כבר יש יכולת לשלוף מידע מהאייפון המדובר.
בהתאם, הטיעונים של החברה בבית המשפט צפויים להיות שונים. בעוד שבקליפורניה טענה אפל, בין השאר, שהחלטת בית המשפט מהווה פגיעה בחופש הביטוי ושיצירת הגרסה המיוחדת של מערכת ההפעלה שקולה לפתיחת דלת אחורית דרכה יוכלו להיכנס גורמים עוינים, בניו יורק צפויה החברה לטעון להפעלת כוח יתר מצד הממשל ופגיעה בפרטיות לקוחותיה. עם זאת, החברה שבה וטוענת שהשימוש של הממשל בחוק מהמאה ה-18 על מנת לחייב אותה לסייע לו מבוסס על פרשנות רחבה מדי ולא מדויקת.
ממשרד המשפטים נמסר בתגובה לוול סטריט ג'ורנל: “אפל הסכימה בעבר לסייע לממשל לגשת למידע שעל טלפון זה – כפי שעשתה לפחות ב-70 מקרים אחרים קודם לכן – ושינתה את עמדתה רק אחרי שבית המשפט חשף את בקשת הסיוע של הממשלה. למעשה, אפל אמרה שיידרשו לה רק שעות ספורות על מנת לפתוח את הטלפון המדובר, שכן יש לה כבר מנגנון שמאפשר לה לעשות כן".