"אנו נפגשים עם כ-350 סטארט־אפים בשנה"
בלאומי קארד מחפשים את הדבר הדיגיטלי הבא: החברה פיתחה מודל ייחודי של שיתופי פעולה קבועים ורחבים עם סטארט־אפים מקומיים בתחום הפינטק במטרה לשלב את פיתוחיהם במוצריה
התפתחותם של מתחרים פיננסיים דיגיטליים והצורך לאמץ טכנולוגיות הולמות מאתגרים גם את המוסדות הבנקאיים בישראל. בלאומי קארד חושבים שמצאו דרך להתמודד עם המתחרים החדשים: החברה פיתחה מודל ייחודי של שיתופי פעולה קבועים ורחבים עם סטארט־אפים מקומיים בתחום הפינטק במטרה לשלב את פיתוחיהם במוצריה השונים, בין שכפיילוט לבדיקת היתכנות המוצר ובין שכחלק קבוע ממערך השירותים המוצע ללקוחות.
- 6 סטארט־אפים פיננסיים ובנקים נפגשים לדייט
- פאגאיה גייסה 1.25 מיליון דולר מכרמל ונצ'רס
- לאומי קארד: עלייה של 7% ברווח, גידול של 14% באשראי למשקי בית
"המודל מבוסס על הליך רב־שלבי, שמתחיל בהגדרת התחומים שבהם אנחנו רוצים להעשיר את עצמנו", אומר אוהד מימון, סמנכ"ל פיתוח עסקי ואסטרטגיה בלאומי קארד. "לאחר מכן אנחנו פותחים בהליכי איתור בקרב מאות רבות של סטארט־אפים. אנחנו נפגשים עם 300–400 חברות בשנה בסיוע חממות כמו WeWork. יש הרבה גופים שבאים אלינו למכור את מרכולתם".
לדבריו, מתוך הסטארט־אפים השונים נבחרים אלה שהמוצרים והפיתוחים שהם מציעים מתאימים יותר מכל לצרכים העסקיים העדכניים או כאלה שמציעים ללאומי קארד זווית ראייה חדשה על לקוחותיה. "בשלב הבא מתבצע הליך בדיקה עמוק שבסופו אנו מחליטים מי מהחברות מספקת הצעת ערך טובה מספיק ויש לה מוצר בשל ומתקדם כדי להוכיח היתכנות בשטח, ואז אנחנו משלבים את המוצר בשירותים שלנו בהרחבה או באמצעות ניסוי מוגבל בקרב לקוחות לאומי קארד", אומר מימון.
"השלב הסופי, במקרה שהמוצר מוצלח, הוא שילוב מלא בשירותי החברה. חלק גדול מאפליקציית הארנק הדיגיטלי של לאומי קארד מבוסס על יכולות שפיתחו חברות סטארט־אפ שאנחנו עובדים איתן. החוכמה היא לא רק נחלתנו, יש הרבה גופים שיכולים לעשות את זה לא פחות טוב, וככל שנשתף פעולה יותר, כך ניתן ערך גדול יותר ללקוחות".
היום לאומי קארד תנסה לייצא לבנקים ולגופים פיננסיים גדולים בעולם את המודל שלה ואת התובנות שהיא צברה בהליך הזה. היא תעשה זאת במסגרת מפגש שהיא יזמה בין בכירי בנקים גדולים בעולם שמבקרים בישראל כחלק מסיור עסקי של ארגון EFMA ובין שישה סטארט־אפים מקומיים בתחום התשלומים. במפגש זה חברי המשלחת יתחלקו לשש קבוצות, והיזמים המקומיים יעברו ביניהם וישווקו להם את פיתוחיהם.
"אחד התחומים הכי בוערים בפינטק הוא התשלומים", אומר מימון. "חשוב מאוד להבין איך חברות בתחום מתמודדות איתו. חברי המשלחת שמעו שיש לנו מודל ייחודי, והצענו לחלוק אותו ולהפגיש אותם עם הסטארט־אפים שאנחנו עובדים איתם. אנחנו מנסים לסייע לחברות לייצא את החדשנת שלהן, ונשמח מאוד אם בעקבות האירוע הן ישתפו פעולה עם בנקים וחברות אחרות בחו"ל".