מתקפת נגד: מישהו מזייף אפליקציות דאעש והטרוריסטים בפאניקה
ארגון המדינה האיסלמית ידוע באסטרטגיית דיגיטל פעילה ובאפליקציות שהוא מפתח עבור תומכיו. כעת הוא חושש שהאפליקציות המזויפות נוצרו על ידי ארגוני ביון כדי לרגל אחר הפעילים
דאעש מפתח אפליקציות לשימוש תומכיו מאז סוף שנת 2015. האפליקציה הראשונה שהשיק הייתה אפליקציית חדשות עבור סוכנות הידיעות "עמק" שהקים, חודשיים לאחר מכן הושקו עוד שתי אפליקציות הזרמת מדיה עבור שידורי הרדיו האינטרנטי "אל-באיאן". בהמשך הן זכו גם לגרסאות בצרפתית, טורקית ואנגלית.
- האפליקציה של ד"ר ספוק: גוגל הופכת את הסמארטפון למעבדה ניידת
- 3 מיליון המשתמשים של סלאק שווים הרבה יותר
- לא זמינה: הפספוס של ooVoo והאקזיט של Viber
אבל דאעש לא מסתפק באפליקציות למבוגרים וכעת גם השיק אפליקציות ללימוד קריאה לילדים על ידי שימוש בדימויים מעולם המלחמה והג'יהאד. למשל האות מ' מציעה תמונה של מאעדפה או תותח בערבית, בית מתוארת עם איור של רובה - בונדיקיה בערבית - והאות ס' מתוארת כסרוח' או טיל. דאעש נוהג לעדכן את האפליקציות שלו באופן שוטף, ואף טרח להשיק להן גרסאות ווינדוס (שמיועדות למכשירי אנדרואיד בלבד).
מדיווח של אתר motherboard עולה שבשבוע שעבר החלה סוכנות עמק להפיץ הודעה על כך שמקורות "מפוקפקים" (כך בהודעה - ר"ק) מפיצים גרסה מזוייפת של האפלקיציה של הארגון, ככל הנראה על מנת לרגל אחרי הפעילים.
בימים שלאחר מכן החלו קבוצות תומכים של דאעש להפיץ את המידע ברשת בשפות נוספות. האזהרות הועברו במקביל למציאת עוד אפליקציות שככל הנראה הצליחו להערים על משתמשי הארגון. מכיוון שבדאעש מפיצים את האפליקציות שלהם מחוץ למסגרת המסורתית של חנויות האפליקציות, אין למשתמשים כל דרך לוודא שהאפליקציה שהם מורידים למכשירים שלהם הם אכן אפלקיציות מקוריות ו"נקיות", מסבירה מומחית לתחום, ריטה כץ, ל-motherboard.
לשאלה המסקרנת מי מזייף את האפליקציות האלה עדיין אין תשובה. יכול מאוד להיות שמדובר בארגוני ביון, במדינות או בארגונים ג'יהדיסטים מתחרים כגון הטאליבן, הכורדים או כוחות המורדים בסוריה. כך או כך, עבור מפתחי האפליקציות של דאעש האתגר יהיה כנראה להרחיב את היכולות שלהם ומי יודע, אולי הם יפתחו בקרוב גם חנות אפליקציות משלהם על מנת להרגיע את התומכים.