$
חדשות טכנולוגיה

האם אפל נכנעה ללחץ של טראמפ? בוחנת העברה של ייצור האייפון לארה"ב

הנשיא הנבחר תקף השנה חברות טכנולוגיה אמריקאיות ובהן את אפל, בטענה שהן צריכות להחזיר את הייצור למדינה. לפי דיווח בעיתונות הטכנולוגית באסיה, אפל החלה לבחון ביוני האחרון מה יידרש על מנת להעביר את פסי הייצור שלה מסין - לארה"ב

הראל עילם 19:5018.11.16
האם אפל נכנעה ללחץ של דונלד טראמפ? לפי דיווח של סוכנות הידיעות ניקיי היום (ו'), החברה האמריקאית החלה לבחון ביוני האחרון את האפשרות של העברת פסי הייצור של מכשירי האייפון לארצות הברית.

 

השלוחה האמריקאית-טייוואנית של הניקיי, Nikkei Asian Review, ציטטה מספר מקורות אנונימיים בתעשיית הרכיבים האסייתית, שטוענים כי אפל פנתה בנושא להון היי. הון היי הטייוואנית היא הבעלים של פוקסקון הסינית, חברת הענק המייצרת את רוב מכשירי האייפון במפעליה העצומים באזור שנז'ן בסין. אפל, לפי הדיווח, ביקשה מהון היי לבדוק מה יידרש על מנת להעביר את היצור וההרכבה של מכשירי האייפון מסין לארצות הברית.

 

לפוקסקון יש כיום נוכחות דלה בארצות הברית - מפעל ייצור קטן באזור פנסילבניה וכן מרכז מחקר ופיתוח שהחברה הקימה יחד עם אוניברסיטת קרנגי מלון. לחברה יש גם מפעלים בברזיל, הודו, יפן, מלזיה ומקסיקו - אבל למעלה מ-90% מכוח הייצור שלה נמצא בסין, שם החברה גם מייצרת את רוב מכשירי האלקטרוניקה של רוב חברות הייטק המערביות, ביניהן גם מיקרוסופט.

מנכ"ל אפל טים קוק מבקר במפעל פוקסקון בסין מנכ"ל אפל טים קוק מבקר במפעל פוקסקון בסין צילום: בלומברג

 

הדיווח גם טוען שאפל דיברה עם פגטרון, חברה נוספת שעובדת יחד עם אפל להרכבת האייפונים. שתי החברות ביחד מרכיבות למעלה ממאתיים מיליון מכשירי אייפון מדי שנה, ואפל היא הלקוח העיקרי והגדול ביותר של פוקסקון. לפי מקורות הניקיי, פוקסקון הסכימה לבקשה ואילו פגטרון סירבה עקב עלויות הארגון מחדש הגבוהות שידרשו מכך. דוברי כל החברות סירבו להגיב לידיעה.

 

הנשיא הנבחר דונלד טראמפ החל לתקוף את אפל, ומספר חברות טכנולוגיה אמריקאיות נוספות, במרץ האחרון, בטענה שהחברות האלו צריכות להחזיר את הייצור למפעלים בארצות הברית. טראמפ אף קרא להחרים באופן ספציפי את מוצרי אפל. הדבר גרם לטים קוק, מנכ"ל אפל, לקחת עמדה נחרצת כנגד טראמפ ואף להרים קמפיין גיוס כספים להילרי קלינטון. גם לאחר ההפסד קוק הבהיר שאפל "תמשיך להיות חברה שמגנה על זכויות העובדים שלה".

 

עלויות הייצור יוכפלו

 

בעוד שפוקסקון הסכימה לבקשת אפל בנושא כבר ביוני האחרון, דבר לא התקדם בנושא. לפי מקורות הניקיי, במידה ואפל אכן תייצר את האייפון בארצות הברית, הדבר יכפיל את עלויות הייצור ואף למעלה מכך. ההערכות בשוק שעלות היצור של מכשיר אייפון חדש עומדת על 225 דולר, כאשר הוא נמכר לצרכן במחיר מלא של 650 דולר.

 

עם זאת, יתכן ובחירתו של טראמפ וההבטחה שלו להוריד משמעותית את שיעור מסי החברות לחברות אמריקאיות שיחזירו את הכספים שלהן לארצות הברית (עד ל-10% - ה.ע) יגרמו לאפל לשקול זאת מחדש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x