חברת הסייבר סקדו גייסה 7.5 מיליון דולר מ-RDC, מייסדי אנוביט ומוריס נכט
סקדו גייסה עד כה 10 מיליון דולר והיא מתכוונת להפנות את כספי הגיוס לטובת הגברת קצה המכירות. המערכת שפיתחה מאפרשת לארגונים לאמת ולהתמודד עם איומי סייבר במהירות
חברת הסייבר הישראלית סקדו (SECDO), שפיתחה פלטפורמה לחקירה ותגובה לאירועי סייבר מתוחכמים, השלימה גיוס של 7.5 מיליון דולר בסיבוב ראשון שמביא את סך גיוסיה ל-10 מיליון דולר.
- Gett גייסה 100 מיליון דולר באשראי
- רציו השלימה את גיוס חלקה למימון הפיתוח של לווייתן
- אפקט טראמפ: יותר ממיליארד וחצי שקל נפדו מקרנות הנאמנות בחודש אחד
את סבב הגיוס הובילה חברת Rafael Development Corporation (RDC), חברת בת של אלרון ורפאל, והשתתפו בו משקיעים פרטיים כמו מריוס נאכט, מייסד ויו"ר חברת צ'ק פוינט, ומייסדי חברת Anobit שנרכשה ע"י Apple אודי ווינשטיין, אופיר שלוי ואריאל מייסלוס. בשיחה עם "כלכליסט" מספר שי מורג , מייסד ומנכ"ל החברה שבכוונתה להשתמש בכסף החדש להגביר את קצב המכירות של המוצר: "יש לנו כיום לקוחות משלמים ואנחנו רוצים להגדיל את ההקפים משמעותית".
החברה מעסיקה כיום 40 עובדים ברעננה ולדברי מורג אינה נתקלת בקשיים בגיוס עובדים. "אנחנו כנראה אטרקטיביים לעובדים מהסוג שלנו", אומר מורג. לחברה יש כיום סניף בניו יורק שאליו מתעתד מורג לעבור במהלך 2017. מורג יוצא תלפיות ו-8200 הוא אחד ממייסדי החברה לצידו של גיל ברק אף הוא יוצא 8200.
החברה מנסה לתת פתרון להתמודדות ארגונים עם אירועי סייבר. צוותי אבטחת מידע בארגונים אינם מסוגלים לחקור ולאמת את כל התראות אירועי הסייבר שנוצרות מדי יום ע"י מערכות אבטחת המידע השונות של הארגון. הסיבות לכך מגוונות: כמות ההתראות הגדולה, חוסר בכוח אדם מיומן והיעדר יכולת לאסוף ולנתח נתונים רלוונטיים ממחשבי ושרתי הארגון. בשל המורכבות, פרק הזמן לחקירת התראה אורך זמן רב ויכול להגיע אף לחודשים, והסרת האיומים גם היא תהליך מורכב וארוך המצריך שימוש במערכות שונות.
סקדו פותרת את הבעיות באמצעות פלטפורמה שאוספת ושומרת באופן רציף את כל המידע הרלוונטי ממחשבי ושרתי הארגון, ומנתחת באמצעותו את התראות הסייבר באופן אוטומטי, ע"י שימוש במנוע ניתוח וחקירה ייחודי. כך הפלטפורמה מאפשרה לצוותי אבטחת המידע לחקור ולאמת כמות רבה יותר של התראות בצורה מדויקת ומהירה. בנוסף, מהרגע שהתראה אומתה והתגלתה כתקיפה אמיתית, הפלטפורמה מספקת מגוון רחב של כלים להסרת האיום מרחוק.
"ארגונים מבינים היום שלא ניתן למנוע באופן הרמטי פריצת סייבר לארגון, ולפיכך הם זקוקים לטכנולוגיות אשר מאפשרות חקירה אפקטיבית של התראות סייבר כדי לזהות תקיפות במהירות ולטפל במהירות בתקיפות שהתרחשו. צוותי אבטחת המידע בארגונים אינם מצליחים להתמודד עם כמות ההתראות שהם מקבלים מדי יום, ואינם מסוגלים להגיב ביעילות בשל המשאבים המוגבלים ורמת המורכבות של איסוף וניתוח המידע". . מסביר מורג. "בעזרת סבב ההשקעה הנוכחי, נמשיך לפתח את הטכנולוגיה שלנו, נרחיב את מחלקות המכירות ושירות הלקוחות בארה"ב ונתרחב לשווקים חדשים".