הקרן החדשה של מריוס נכט משקיעה בפארמה טוב בי הישראלית
החברה מפתחת טיפול חדשני למחלת הפרקינסון, והצליחה לגייס 30 מיליון דולר; פרט לקרן של נכט, השקיעו גם IBF, JVC ואחרים
פארמה טוב בי (Pharma Two B) הישראלית גייסה 30 מיליון דולר משורת משקיעים, בהם קרן ההשקעות החדשה למדעי החיים של יו"ר צ'ק פוינט מריוס נכט aMoom Partners וכן מ-Israel Biotech Fund (IBF) .זהו סבב גיוס שלישי לחברה שגייסה לפני כן 12 מיליון דולר. החברה מפתחת טיפול חדש למחלת הפרקינסון.
- יו"ר צ'ק פוינט מריוס נכט מכר כ-5% ממניות החברה ב-800 מיליון דולר
- יו"ר צ'ק פוינט מריוס נכט משקיע בחברת הביומד ביונדווקס
- חברת הסייבר סקדו גייסה 7.5 מיליון דולר מ-RDC, מייסדי אנוביט ומוריס נכט
בין המשקיעים החדשים בחברה בסבב הנוכחי נמנית גם JVC מארה"ב. גם המשקיעים בסבבים הקודמים בחברה, Generali Financial Holdings ו- JK&B, השתתפו בסיבוב הנוכחי. ג'ף קינדלר, חבר בוועדה המייעצת של IBF אשר כיהן בעבר כיו"ר ומנכ"ל פייזר, הצטרף לדירקטוריון החברה.
מטרת הגיוס היא מימון ניסוי שלב 3 למוצר המוביל של החברה לטיפול במחלת הפרקינסון. מעבר למימון הניסוי, סבב הגיוס הנוכחי יאפשר לחברה להרחיב את סל המוצרים בפיתוח.
"אנו שמחים להשלים סבב גיוס זה שיאפשר לנו לבחון את המוצר שלנו בניסוי קליני שמטרתו לאשר את התרופה שתציע טיפול טוב ובטוח יותר לחולי פרקינסון בשלב מוקדם", ציין היזם אהוד מרום, יו"ר פארמה טו בי.
ד"ר נורית ליבנה, מנכ"לית פארמה טו בי ציינה כי "ניסוי הפאזה 2b לתרופה אותו השלמנו לאחרונה עמד בכל המטרות הראשוניות והשניוניות שנקבעו, והציג יעילות ובטיחות אופטימליים של המוצר אשר עושה שימוש במינונים נמוכים של שתי תרופות ידועות. אנו בטוחים שניסוי הפאזה ה-3 ימשיך באותו מסלול ויאפשר לנו להביא את התרופה החדשה לחולים בהקדם. מחלת הפרקינסון הינה המחלה הניורודגנרטיבית השנייה בשכיחותה אשר כיום מטופלת ברובה על ידי שימוש בתרופות ממשפחת הלבודופה. לתרופה שלנו סיכוי גדול למלא חלל טיפולי משמעותי בטיפול בשלבים המוקדמים של המחלה, ובשלב הבא גם כמוצר משלים לצד הלבודופה".