דו"ח OECD: אחד מכל חמישה סמארטפונים שנשלחו לצרכנים מחו"ל מזוייף
המחקר שבדק את תחום הטכנולוגיה התבסס על תפיסות רשויות המכס של חברות הארגון. סין, שאחראית לשליש מיצוא המוצרים הטכנולוגיים, בעולם גם עומדת בראש רשימת יצואניות הזיופים
דו"ח של ה-OECD שפורסם אתמול (ג') ושמבוסס על ניתוח מידע שאספו רשויות מכס, מצא ש-6.5% ממוצרי הטכנולוגיה שעברו בגבולות בינלאומיים הם מזוייפים. זאת, לעומת 2.5% מהמוצרים לפי הדו"ח שפרסם OECD בשנה שעברה. הנתונים לא מתייחסים למוצרים שנמכרו בפועל לצרכנים, שכן הדו"ח לא מבוסס על נתוני מכר אלא על זיהוי מוצרים מזויפים שנתפסו כחלק מכמעט חצי מיליון מקרי החרמת ותפיסת ציוד שביצעו רשויות במכס במדינות שונות בין 2011 ל-2013.
- האייפון לא סיני: בית משפט קבע שאפל לא גנבה את עיצוב האייפון מיצרן מקומי
- נוקיה תתחיל לשווק בעולם את מכשיריה החדשים החל מהרבעון הקרוב
- פטנט חדש עשוי לשלש את אורך החיים של סוללות הסמארטפונים
לפי הדו"ח, המוצרים המזויפים ביותר הם קונסולות גיימינג ובקרים לקונסולות גיימינג, שכמעט רבע מהן (24%), מזויפות. במקום השני, עם 19%, נמצאים טלפונים סלולריים וכן אביזרי סאונד. כרטיסי זיכרון וקוראים לכרטיסים אלו במקום השלישי עם 15%. במקום הרביעי נמצאים נגני מדיה, ש-9% מהם הם מזויפים ובחמישי מחשבים וטאבלטים (6%), לצד שלטים רחוקים.
בסך הכול, היקף הסחר במוצרים מזויפים עמד ב-2013 על 143 מיליארד דולר. זאת, בשעה שהיקף היצוא העולמי של מוצרי טכנולוגיה עומד על 1.6 טריליון דולר, כאשר סין אחראית לכמעט שליש מהיצוא. עמדה בכירה זו גם אחראית במידה רבה למעמדה של סין כיצואנית מוצרי הטכנולוגיה המזויפים הגדולה ביותר.
הנפגעות הגדולות ביותר ממוצרים מזויפים הן חברות אמריקאיות: כמעט 43% מהמוצרים שנתפסו מפירים זכויות קניין רוחני שלהן. במקום השני ברשימת הנפגעות נמצאות חברות מפינלנד עם 25%, ואחריהן חברות יפניות עם 12%. לפי הדו"ח, כמעט שני שליש מהמוצרים המזויפים נשלחים באמצעות שירותי דואר ושירותי משלוח מהירים, מה שמקשה משמעותית על הליך הסינון והזיהוי שלהם.