$
חדשות טכנולוגיה

חטיבת השבבים של טושיבה נמכרת ב-18 מיליארד דולר

הרוכשת: ביין קפיטל וקבוצת קרנות יפניות. ממשלת יפן אישרה את הרכישה, לאחר שקיבלה בקשות גם מווסטרן דיגיטל, ברודקום וקואליציית חברות טכנולוגיה כאפל ומיקרוסופט אותה הנהיגה פוקסקון הסינית

רפאל קאהאן 15:5521.06.17

ממשלת יפן הודיעה היום (ד') על זהות הרוכש לו תאשר לקנות את חטיבת השבבים של טושיבה. מדובר בקרן ביין קפיטל ושותפותיה, קרנות ממשלתיות יפניות. ביין קפיטל התחייבה לסכום הקנייה שעומד על 18 מיליארד דולר או 2 טריליון ין, הסכום אותו ביקשה טושיבה לפני מו"מ.  

חטיבת השבבים של טושיבה היא היצרנית השנייה בגודלה בעולם של שבבי NAND, שחיוניים לתעשיות טכנולוגיה רבות - מסמארטפונים ועד מכוניות. בנוסף לביין קפיטל, ביקשו שחקניות חזקות אחרות לקנות את החטיבה, ביניהן ווסטרן דיגיטל, ברודקום וסילבר לייק וקואליציה של חברות טכנולוגיה אמריקאיות כמיקרוסופט, גוגל, אמזון, אפל ואחרות, קואליציה שהונהגה בידי פוקסקון הסינית. האחרונה נפסלה פשוט משום שממשלת יפן מתנגדת למצב בו תיפול טכנולוגיה יפנית בידיים סיניות, על אף הנוכחות האמריקאית בקבוצה.

שבב טושיבה. ביין קפיטל לוקחת שבב טושיבה. ביין קפיטל לוקחת צילום: יצרן

 

הבחירה בביין אינה הפתעה גמורה: לפי דיווח של רויטרס, למעט ווסטרן דיגיטל, רוב ההצעות הגיעו מגורמים שלא היו מקובלים על ממשלת יפן. ווסטרן דיגיטל נחלה מפלה בולטת והחלה בהליכים משפטיים כדי למנוע את המהלך - מה שעשוי לעכב את המכירה ולהרע את מצבה של טושיבה.

 

טושיבה עצמה עדיין יכולה להתנגד לבחירה של ממשלת יפן - אך ככל הנראה שהיא לא תעשה זאת. הסיבה לכך היא הצורך שלה בגיבוי הממשלתי. ממשלת יפן צריכה לפרק סדרה של כורים גרעיניים וחטיבת ווסטינגהאוז ההפסדית של טושיבה, שהייתה הסיבה למהלך המכירה, זקוקה למכרז הזה כמו אוויר לנשימה. הסיכוי לכך שבכירי טושיבה יטילו וטו על כל החלטה ממשלתית הוא קלוש מאוד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x