$
הייטק והון סיכון

חברת Nucleai גייסה 5 מיליון דולר לסיוע באבחון סרטן

החברה פיתחה טכנולוגיה שמסייעת לרופאים לזהות מקרי סרטן הערמונית וסרטן השד על בסיס כלי ראיית מכונה. סבב הגיוס הובל בידי הקרנות ורטקס וגרוב והשתתפו בו מייסד רטאליקס בריאן קופר ומייסד פיינל ניר קלקשטיין

מאיר אורבך 16:0205.03.18
חברת Nucleai, המפתחת מערכות לאבחון סרטן, גייסה 5 מיליון דולר בסבב סיד. את הגיוס הובילו קרנות הון הסיכון Vertex Ventures ו-Grove Ventures. כמו כן השתתפו בסבב המשקיעים הפרטיים בריאן קופר (מייסד Retalix) וניר קלקשטיין (יזם סדרתי, ממייסדי חברת Final ו-Medial Early Sign) באמצעות אימפקט פירסט.

 

 

החברה הוקמה ב-2017 על ידי אבי וידמן (מנכ"ל), אלירון אמיר (הטכנולוג הראשי) ולוטן חורב (סמנכ"ל פיתוח) ששרתו יחד ביחידה הטכנולוגית של 9900 באמ"ן, שמהווה מוקד ידע צה"לי בתחום ראיית המכונה. Nucleai מפתחת פתרונות בתחום סרטן הערמונית והשד ומרחיבה במהירות את סל המוצרים שלה. בעזרת הגיוס, מתכננת החברה להכפיל את מצבת העובדים שלה, בדגש על חוקרי למידת מכונה. משרדי החברה ממוקמים בבניין עזריאלי שרונה.

 

אלירון אמיר, אבי וידמן ולוטן חורב אלירון אמיר, אבי וידמן ולוטן חורב

 

 

כיום מתבצע האבחון הסופי של מרבית המחלות כדוגמת סרטן על ידי רופא מומחה בפתולוגיה, בעל שנים רבות של ניסיון בתחום. הפתולוג מתבונן ברקמות ותאים שנלקחו מהגוף (ביופסיה) וקובע האם הרקמה תקינה, שפירה או ממאירה. הליך זה כמעט ולא השתנה מזה שנים רבות, ויש בו פתח לטעויות בזיהוי. התארכות תוחלת החיים יוצרת ביקוש גדול לאבחנות פתולוגיות, מה שיוצר עומס על הרופאים המומחים ומעכב הגעת תוצאות. היכולות שמפותחות ב-Nucleai עוזרות לפתולוג בדומה למערכות פענוח תצלומי האוויר האוטומטיות שפיתחו היזמים במהלך שרותם הצבאי באמ"ן. יכולות אלו עתידות לחסוך לפתולוג זמן ניכר בעבודתו, לקצר את זמן האבחון למטופל ולמנוע שגיאות קטלניות.

 

״האתגר הטכנולוגי הוא מורכב. המערכת המפותחת בחברה נדרשת לעמוד בדרישות דיוק מחמירות ביותר הנובעות מהמשמעות של כל טעות באבחון", מסר אלירון אמיר. "בנוסף לכך, הדיאגנוסטיקה הפתולוגית משלבת ניתוח מידע תמונתי עם מידע רפואי טקסטואלי. שילוב דיסציפלינות זה מחייב פיתוח פתרונות ייחודיים״. כדי להתמודד עם האתגר, השיגה החברה מידע קליני בהיקף נרחב, דרך שיתופי פעולה עם ספקיות חומרה, מעבדות ובתי חולים.   

 

"השילוב בין תחום הפתולוגיה לבינה מלאכותית טומן בחובו פוטנציאל רב - התפתחות טכנולוגית בשנים האחרונות בחזית המחקרית מאפשרת קבלת תוצאות שנחשבו עד לא מזמן כבלתי אפשריות. הצגנו את תוצאות המערכת למספר פתולוגים והתגובות היו נלהבות", הוסיף אבי וידמן. 

 

"אנו שמחים לחבור לצוות היזמים המרשים של Nucleai" אמר עמנואל תימור, שותף כללי בקרן ורטקס, "ולסייע להקמתה של חברה ייחודית, אשר תשפר באופן דרמטי את אופן עבודתם, יעילותם ורמת הדיוק של פתולוגים. אנו מאמינים של-Nucleai יש החזון והיכולת למנף את פריצות הדרך של השנים האחרונות בתחום הבינה המלאכותית ולהפוך למובילה עולמית בתחום הפתולוגיה הדיגיטלית".

 

 

"אנו מאמינים בצוות הייחודי של Nucleai ובחזון החברה" מסרה סיגלית קלימובסקי, שותפה בקרן גרוב וונצ'רס, "כניסתה של הבינה המלאכותית לתחום הפתולוגיה הדיגיטלית תאפשר לפתולוגים להתמודד עם הלחץ הגובר לאבחון מקרי סרטן. מעבר לכך, בשלוב נתונים ביולוגיים וגנטיים של הנבדק ניתן יהיה להסיק תובנות מהותיות בתחומי רפואה מותאמת אישית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x