$
הייטק והון סיכון

רשות החדשנות תבחר שש חברות לפיילוטים טכנולוגיים בהודו

הפיילוטים, שייערכו בתחומי החקלאות, המים והבריאות, יוכלו להוות ראש גשר עבור סטארט-אפים ישראלים במדינה. אנשי הרשות, ביחד עם בכירים מהודו, ייבחרו בשש החברות מתוך 18 מועמדות

מאיר אורבך 11:1017.06.18
רשות החדשנות תבחר השבוע שש חברות שייקחו חלק בפיילוט בהודו. פעילות הרשות בתחום היא חלק מתוכנית "גשר לחדשנות ישראל-הודו", שהושקה בעת ביקוריהם ההדדיים של ראשי ממשלת הודו וישראל בשנה האחרונה. בימים הקרובים תקיים הרשות מפגש עם 18 חברות ותבחר חברות מתחומי הבריאות, המים והחקלאות - שתי חברות מכל תחום.

 

 

אבי לובטון, מנהל דסק אסיה פסיפיק ברשות, אמר: "תכנית זו היא אחד הכלים האפקטיביים ביותר שעוצבו עד כה כדי לעזור לחברות הישראליות למנף את הטכנולוגיות, לפתח, להתאים ולמסחר את החדשנות שלהם בתת היבשת. יש כאן רצון הדדי אמיתי, שמגובה בהשקעה לא מבוטלת, להשיא ערך בשיתופי הפעולה בין המדינות שמקבל ביטוי בפלטפורמה ראשונה מסוגה, המיועדת לבניית יחסים המובילים לפיילוט של טכנולוגיות ישראליות בהודו כמענה לאתגרים שהוגדרו מראש ומכאן ייחודה".

 

ראש הממשלה נתניהו וראש ממשלת הודו, נרנדה מודי ראש הממשלה נתניהו וראש ממשלת הודו, נרנדה מודי צילום: איי אף פי

 

 

18 החברות המשתתפות נבחרו לתוכנית לאחר שעברו סינון על ידי חבר שופטים הודי שעבר על יותר מ-150 בקשות. חברות אלו השתתפו בתהליך מובנה שנמשך כחצי שנה. הוא כלל הכשרות, סדנאות, ביקורים מקצועיים בשטח, אירועי נטוורקינג, מנטורינג ופגישות B2B עם גורמים בכירים בשוק הפרטי והציבורי - ביניהם משקיעים, חברות, מומחים ויזמים. הפיילוטים, שיתבצעו בקיץ הקרוב, עשויים להתפתח לפרויקטים רחבי היקף של חברות ישראליות במדינה.

 

לובטון הזכיר את פעילות קרן I4F, שהושקה בינואר השנה בידי ממשלות ישראל והודו, במטרה לסייע במימון פרויקטים משותפים. החברות המתחרות על הזכייה בתוכנית יציגו את הפיתוחים שלהן ביום ג' הקרוב, באירוע הדגמה שייערך במתחם אורבן פלייס בתל אביב. החברות שייזכרו יקבלו מימון כדי לנסוע למדינה ולהציג את יכולותיהן בפני לקוחות ושותפים פוטנציאליים.

 

 

 

המשלחת ההודית שמשתתפת באירוע כוללת בכירים רבים, ביניהם מנכ"ל רשת בתי החולים Max Health, נשיאת חטיבת הקיימות בתאגיד Aditya Birla (ששוויו מוערך בכ-40 מיליארד דולר), סמנכ״ל בקרן ההשקעות Lumis Partners שלאחרונה החלה להשקיע בישראל, יו"ר EM3 Agriservices, סמנכ"ל מ-ITC (אחת מחברות החקלאות הגדולות בהודו), בכירים מקבוצת SREI ביניהם מנכ"ל חטיבת Swatch העוסקת בתחום המים, וראש תחום הרפואה בחברת הבת Vara העוסקת בהנגשת פתרונות רפואיים לאזורים כפריים.

 

עו"ד בני גרוסמן, ראש דסק הודו בפורמת עמית פולק מטלון, אמר: "במסגרת העבודה המשפטית של המשרד עם חברות ישראליות בהשקעות בהודו, ועם חברות הודיות שמשקיעות בישראל, המשרד תומך בתוכנית 'גשר לחדשנות' ומעניק לחברות שמשתתפות בה כלים משפטיים ועסקיים. במסגרת ביקור המשלחת, נארח אותה ואת החברות ההודיות במשרדנו, במטרה לסייע בבניית קשרים עם חברות ומשקיעים בארץ, ולצייד את המשתתפים בכלים משפטיים ותובנות לבניית שיתופי פעולה עם שחקנים משלימים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x