מאפס למאה ברבע שעה: קוואלקום מציגה הטענה סופר מהירה לסוללות הסמארטפון
תקן חדש שפותח על ידי ענקית השבבים יאפשר לכם להטעין את הסוללה מאפס ל-50% בחמש דקות, והטענה מלאה של הסמארטפון ברבע שעה. כל אלו ללא התחממות המכשיר מעל ל-40 מעלות, הרמה בה עלול להיגרם נזק למכשיר
- סמסונג גלקסי Flip Z: הסמארטפון המתקפל מוכיח שהרעיון עובד
- מי צריך בישראל סמארטפון מדור חמישי ב-5,000 שקל?
- פצצת נוסטלגיה ב-1,500 דולר: נחשף המוטורולה רייזר הגמיש
טעינה מהירה היא סוג של כורח במציאות של סמארטפונים עם מסך גדול (מאוד) ושימוש יומיומי תכוף. עד כה התקן המוביל בתעשייה הוא Quick Charge שבגרסתו הרביעית כבר מציע לטעון את הסוללה שלכם ל-50% בכחצי שעה. כעת הגרסה החמישית מתהדרת בעוצמת טעינה של כ-100 וואט, יותר מפי 2 מהתקנים הקודמים. אבל קוואלקום אינה לבד במגרש הזה. שחקנים נוספים פעילים בו ובעיקר מהצד הסיני של המפה.
תקני טעינה מהירה אינם נפוצים מאוד ויש מעט מאוד חברות שמפתחות כאלה. לוואווי למשל יש את SuperCharge ולתאגיד BBK (וואן פלוס, רילמי, OPPO ו-Vivo) את FlashCharge, אך רוב היצרנים עושים שימוש בתקן של קוואלקום. זה משודך לכמעט כל מכשיר שבליבו פועם מעבד של החברה כגון ערכת סנאפדרגון.
התקן החדש מיועד להתחרות בתקנים הסינים שבחלקם מתהדרים בביצועים אף יותר מתקדמים מהתקן האמריקאי. כך למשל התקן של BBK בגרסתו האחרונה שהוצגה על ידי Vivo בתחילת החודש מסוגל להגיע לעוצמת טעינה של 120 וואט - או במילים אחרות לטעון את הסוללה במלואה בכ-13 דקות - שזה 2 פחות מהתקן של קוואלקום. אבל מנגד התקן פועל רק עם כבל USB-C מיוחד שפותח במיוחד עבור המטענים והטלפונים של החברה.
היתרון העיקרי של טעינה מהירה (מאוד) של הסוללה ברורה, ניתן למשל למלא אותה מהר לפני טיסה או בהזדמנות כלשהי כשנדרשים לכך. לכן שימוש בתקן ייחודי עשוי להתגלות כבעייתי. כאן היתרון של קוואלקום, התקן שלה מתבסס על כבלים ומטענים שתוכלו למצוא בקלות. בנוסף, לקוואלקום יש כבר תאריך להשקה - הרבעון השלישי 2020 - והוא יהיה ניתן לשימוש על מכשירים המבוססים על מעבדי סנאפדרגון 865, אותם כבר ניתן למצוא בשלל טלפונים כיום. עם זאת כדי לנצל במלוא הכוח את העוצמה החדשה אלה יצטרכו להשתדרג בשבבי ניהול החשמל החדשים של קוואלקום.
ישנן עם זאת כמה תהיות. עד כמה הסוללה תשרוד את עוצמת הטעינה הזו למשל? או האם היא לא תתחמם יתר על המידה? שיאומי, שניסתה את כוחה בפיתוח תקן טעינה מהירה (שמעולם לא הושק) משל עצמה טוענת שהיא תעבור אליו. לפי הודעת קוואלקום התקן יעיל בכ-70% יותר מאשר גרסתו הקודמת; בנוסף בדיקות תרמיות מצאו שחימום הסוללה נמוך בכ-10 מעלות בממוצע לעומת Quick Charge 4.0, מה שמבטיח שסוללות לא יתחילו להתלקח על ימין ועל שמאל. התקן החדש מבטיח שלא רחוק היום בו טעינה של סוללת סמארטפון כנראה לא תארך יותר מכמה דק' ואולי אף פחות, זה גם מצביע על האפשרות לטעינה מהירה של סוללות מכוניות חשמליות, מה שעשוי להוציא את דלקי המאובנים לגמלאות במהרה בימינו.