$
המדריך

בדיקת כלכליסט

סמסונג גלקסי Note 2 - אה גרויסע מציאה סמארטפון

הסטיילוס שלו מזכיר מכשירי פאלם פיילוט עתיקים, הוא לא זול וכנראה שהיחיד שיוכל להשתמש בו ביד אחת הוא הענק הירוק - אבל הסמארטפון החדש של סמסונג הוא מכשיר יוצא דופן באיכותו ויכולותיו, שיתאים למי שמחפש משרד נייד או מכונת משחקים משובחת

ניצן סדן 19:2030.10.12
סמסונג היא מעצמת סלולר. איך הגיעה למעמד הזה? בזכות שיווק מוצלח, גב כלכלי רחב, תמחור אגרסיבי וכמה רעיונות טובים שאנשים אהבו. אבל בפועל, המכשירים שלה עצמם לא היו פורצי דרכים בתחום התצורה עצמה. כך, עד לינואר השנה - בו חשפה את ה-Note.
במבט ראשון, לא נראה כאילו המכשיר יזכה להצלחה: מדובר בסמארטפון שהוא גדול מכדי שתוכלו להשתמש בו ביד אחת, יקר יחסית ועם סטיילוס - רכיב פופולרי ושימושי במכשיר בגודל זה, אם השנה היא 2002 והמכשיר הוא פאלם פיילוט 515.

 

אבל לשוק חוקים משלו והסמארטפון הגדול הפך להצלחה מפתיעה - שחנכה תת קטגוריה חדשה, שאתרים בחו"ל קוראים לה פאבלט (Phablet) - ספק טלפון, ספק טאבלט. בשבוע שעבר נחת בישראל היורש של המכשיר שחנך אותה: Note 2.

 

מותק, הסמארטפון התנפח מותק, הסמארטפון התנפח צילום: ניצן סדן

 

עיצוב ומבנה: הענק הירוק, יש לך טלפון

 

רוב המשתמשים נוהגים להפעיל את הטלפון ביד אחת. זו הסיבה שאפל חיכתה שישה אייפונים לפני שהגדילה את מסך המכשיר שלה. אצל סמסונג יש מכשירים בעלי מסכים בשלל גדלים והנוט הוא הגדול שבהם: 5.5 אינץ' של מסך סופר +AMOLED משובח ברזולוציה של 1,280 על 720 פיקסל.

 

סמסונג לא השקיעה יותר מדי בעיצוב הנוט 2. היא פשוט לקחה את הגלקסי S3, מכשיר הדגל הנאה שלה ומתחה אותו: אותו גוף מבריק (עם מסגרת כסופה בדגם הלבן), אותו כפתור home דק וארוך, אותה תאורה לכפתורי המגע שמצדדיו. הגב שלו חלק מאוד, מה שבצירוף גודלו עושה אותו למועד לנפילות.

 

פלסטיק לבן - והרבה ממנו. נוט 2 וסטילוס ה-S Pen פלסטיק לבן - והרבה ממנו. נוט 2 וסטילוס ה-S Pen צילום: ניצן סדן

 

בדפנות המכשיר תמצאו רק כפתורי ווליום והפעלה. חבל שסמסונג לא ניצלה את כל הנדל"ן הזה בשביל כפתור ייעודי להפעלת המצלמה. במקרים רבים צריך להתניע אותה במהירות תוך כדי שאתם גולשים או משחקים - והאייקון הווירטואלי שלה לא נמצא בכל יישום.

 

הנוט 2 נראה נפלא ומרשים, במיוחד בתמונות: סמסונג יודעת לבנות מכשירים מאוד פוטוגניים. כשתאחזו בו בידכם, תגלו שני דברים: הראשון הוא שהמשקל שלו - 186 גרם בלבד - פשוט מפתיע ביחס לגודלו. הדבר השני הוא ששיעור הפלסטיק בו מתחרה בזה של ערכת לגו חלל. זה פלסטיק ABS איכותי למדי, לא משהו שיתפרק או יישבר בקלות. אבל בעידן בו מתחריו לובשים בגדי אלומיניום, זכוכית ואפילו קוולר, הפלסטיק פשוט לא הולם מכשיר יוקרתי.

 

טלפון לענק הירוק טלפון לענק הירוק צילום: ניצן סדן

 

הבחירה בגוף מתכתי היתה עשויה להכביד את המכשיר, אולם להוסיף לו כמה נקודות יוקרה חשובות - ולשפר את עמידותו למכות ושריטות.

 

קחו בחשבון שגודל המכשיר מהווה חיסרון מהותי בכל הנוגע לפונקציונליות. למשל, אם תלבשו מכנסי ג'ינס, לא תוכלו לשבת בנוח כשהמכשיר בכיס הקדמי. לא תוכלו לשלוף אותו בזריזות מהכיס ולצלם תמונה בנוחות. אפשר לשכוח מלכתוב הודעת טקסט ביד אחת או אפילו לעשות לייק בפייסבוק או אינסטגרם: זה מכשיר שמפעילים בשתי ידיים. זה עיצוב שמצריך לא מעט הסתגלות מהמשתמש. כל עוד הוא לא במקרה, הענק הירוק.

 

ממשק ומערכת הפעלה: סטיילוס בסטייל

 

הנוט הראשון של סמסונג לא היה מכשיר האנדרואיד הראשון בתצורת 5 אינץ': תואר זה שמור למכשיר ה-Streak של Dell שהושק עוד ב-2010. אבל הסטריק התבסס על אנדרואיד 2.1, שלא היתה בשלה דיה לחווית שימוש מספקת וסמסונג למדה היטב מטעות זו.

 

אנדרואיד 4.1.1 עובדת עליו בצורה טובה מאוד. התגובה של המכשיר חלקה לחלוטין ולא תרגישו אותו נתקע או מתעכב, באדיבות המעבד האימתני שהתקינה סמסונג בקרבו (עליו אספר לכם בהמשך).

 

המסך אמנם גדול מדי לשימוש ביד אחת רוב הזמן, אולם לאחר שתסתגלו לעבודה בשתי ידיים - ולסטיילוס ה-S Pen, תגלו שהשילוב שלו במכשיר טוב מאוד. הסטיילוס הוא שיפור של קודמו וברגע שתשלפו אותו מן המגרעת שלו יוצג חלון יישומים ייעודי על המסך. יש עליו כפתור שממלא את פונקציית כפתור התפריט של אנדרואיד ופקודות אוטומטיות שונות.

 

באמצעות ציור צורת חץ, משולש, שטרודל (@) ועוד תוכלו להפעיל פקודות שהוגדרו מראש כמו מעבר לתפריט, פתיחת דפדפן ואף סדרות פקודות שתכנתתם בעצמכם. התגובה של הסטיילוס על המסך טובה מאוד והוא בעל זיהוי קפסטיבי: בכל אימת שתשתמשו בו, תופיע נקודה שתראה בדיוק היכן החוד שלו, גם כשאינכם נוגעים במסך.

 

ביצועים וקישוריות: הענק הירוק, יש לך מתחרה

 

הנוט 2 חזק אף יותר ממכשיר הדגל של סמסונג, הגלקסי S3. מתחת למכסה המנוע שלו פועם מעבד בעל ארבע ליבות במהירות 1.6 גיגה-הרץ. יש לו 2 גיגה-בייט זיכרון פעולה ומעבד גרפי Mali 400p. העוצמה הזו הופכת אותו לאחד הסמארטפונים המהירים ביותר שניתן לרכוש בישראל כיום: כל יישום פועל בו בצורה חלקה לחלוטין לאחר זמני טעינה קצרים, שאינם נפגמים גם בהפעלת מספר אפליקציות במקביל.

 

אנטנת ה-WiFi של המכשיר מצוינת ומזהה רשתות במהירות, גם באיזורים בעלי קליטה נמוכה. לנוט 2 יש גם רכיב NFC מובנה לסנכרון עם מכשירים ושירותי תשלום בטווח קצר.

 

מולטימדיה ואפליקציות: ארוחת מלכים

 

היתרון במכשיר בגודל זה, שסמסונג חפצה בייקרו - בא לידי ביטוי בצורת חוויית מולטימדיה מרשימה. המסך הוא טוען רציני לכתר "הטוב ביותר בשוק המקומי"; הצבעים בו עשירים וטבעיים וצפייה בקליפים וסרטים בו היא פשוט תענוג.

  

איכות הספיקר החיצוני של המכשיר מצוינת - ועולה על של כל מתחרה כיום. חדשות טובות עבור מי שנוהג להשתמש במכשיר במצב דיבורית, להשמיע ממנו מוזיקה ועוד. בזירת האפליקציות, השקיעה סמסונג בעיקר ביישומי ה-S Pen. אמרו חז"ל: "תפסת מרובה לא תפסת", ולא בקוריאנית; סמסונג העמיסה את המכשיר באפליקציות סטיילוס שכוללות לא מעט תכונות מיותרות לחלוטין.

 

 

לא כל האפליקציות רעות: יישום פנקס הרשימות נוח ואף מזהה כתב יד בעברית בצורה סבירה למדי, היכולת להוסיף תמונות ולרשום עליהן הערות, לצייר תרשימי זרימה, נוסחאות (עם חיבור לוולפארם אלפא) ושרטוטים אחרים - כולן שימושיות מאוד.

 

 

מצד שני, רוב התבניות למתכונים, פגישה יומן או נסיעות הן פשוט אותו דבר: מרחב להזנת טקסט ומרחב לגרירת תמונה. קצת מבלבל עבור משתמש בסיסי. לצידן, לא תמצאו בו הרבה אפליקציות. הבולטת בהן היא Paper Artist, להוספת אפקטים שונים לתמונות. המכשיר שבידי הגיע מסמסונג ישראל. ככל הנראה שאם ימכרו אותו מפעילות הסלולר, יכללו בו נחיל אפליקציות מיותרות כהרגלן בקודש.

 

 

מצלמה: תמונות משובחות בתאורה הנכונה

 

לנוט יש מצלמה אחורית של 8 מגה פיקסל בעלת יכולת צילום סטילס רציף במהירות. הממשק שלה נשען על זום בצביטה, עיצוב שאינו נוח לטעמי.

 

עם זאת, איכות התמונות מעולה בתאורה סטנדרטית. בתנאי תאורה נמוכים יותר ובריבוי מקורות אור התמונות מגורענות ומרוחות. הפלאש המובנה של המכשיר חזק מאוד, בצורה שנראית לא מאוזנת והוא "צורב" תמונות רבות גם כאשר משתמשים בו בתנאי תאורה, מיקוד וסביבה תואמים.

 

המצלמה מסוגלת לצלם וידאו באיכות 1,080p ב-30 פריימים לשניה והסרטונים נראים חדים ונאים. המצלמה הקדמית היא בעלת חיישן 1.9 מגה פיקסל. זווית הצילום שלה סבירה וגם איכותה. המצלמה הקטנה רגישה מאוד לתאורה ישירה, מה שמקשה במידה מסוימת על שיחות וידאו.

 

זמן סוללה: מכשיר גדול, סוללה גדולה

 

הנוט 2 מצויד בסוללת 2,100 מיליאמפר-שעה, שמאפשרת פעולה של למעלה מיום שלם בשימוש סביר (גלישה, יישומים בסיסיים, ניווט והאזנה למוזיקה). זמן הסוללה שלו ארוך בצורה מרשימה ויספק גם משתמשים כבדים או כאלה שנוהגים להשאיר רכיבים תובעניים כמו אנטנת ה-WiFi וה-GPS פועלים.

 

הנוט החדש אמנם מפעיל בצורה מצוינת כל יישום, אולם התובעניים שבהם מובילים להתחממות מבנית מורגשת – ובראשם משחקים. לאחר חצי שעה של משחק כבר תוכלו להרגיש היטב את גבו החם של המכשיר.

 

סיכום

 

הגלקסי נוט 2 הוא מכשיר מאוד מרשים. כשהוצאתי אותו מכיסי (במאמץ לא מבוטל, יש לציין) באוטובוס, שאל אותי הנוסע שלצידי "בואנ'ה, ממתי סמארטפונים באים מידות? מה, לארג' עולה יותר?". התשובה היא בהחלט כן: כדי לחבוק גלקסי נוט 2 יהיה עליכם להיפרד מ-3,999 שקל, סכום שבדומה למכשיר עצמו - אינו מתאים לכל כיס.

 

מי צריך כזה מין פאבלט, שלמרות כל הביצועים, הפוזה והיוקרה אינו פונקציונלי כגלקסי S3 ודומיו? מי שצריך להשתמש בו בעיקר כמכשיר עבודה: לשרטט איורים ודיאגרמות, לרשום בדיונים ובאופן כללי לייצר תוכן לא פחות מלצרוך אותו. למרות יכולותיו הבידוריות, זהו סמארטפון מנהלים בעיקרו.

 

משתמשים פוטנציאליים נוספים הם גיימרים, שרוצים קונסולת משחקים ניידת וגמישה יותר מ-PSP Vita של סוני ומוכנים לשלם סכום כמעט כפול לשם כך.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x