"רשימת המכולת" של ההאקרים הסיניים: ה-F35 ואחיו האמריקאי של טיל החץ
נחשפה רשימת המערכות האמריקאיות שמידע רגיש עליהן נפל לידי צבא הסייבר של סין. בראש הרשימה נמצאים מטוסים מתקדמים - ביניהם, דגמים שישראל מתעתדת לרכוש - טילים ומערכות התראה מוקדמת
- הקונגרס: עד 10,000 תקיפות סייבר בחודש על תשתיות חשמל
- כך גנבה סין את הגביע הקדוש של המודיעין האמריקאי דרך גוגל
- סין שברה את "הפסקת האש" במלחמת הסייבר עם ארה"ב
הוועדה פרסמה את הדו"ח הפומבי שלה בינואר האחרון, בו צוין כי הפנטגון "אינו ערוך קונפליקט סייבר ממושך" ודווח כי מערכות הגנה מסוימות כבר נפגעו. עם זאת, הדו"ח הפומבי לא כלל את שמות המערכות הספציפיות, שנחשפו כעת על ידי הפוסט.
בין המערכות ניתן למצוא את טיל ה-THAAD, התוכנית המקבילה לחץ הישראלי, את הגרסה האחרונה של טיל הפטריוט, שמסוגלת אף היא לתת מענה לטילים בליסטיים, תכנונים המלאים של מספר מטוסי קרב - ביניהם מטוס הקרב FA-18, המטוס המודולרי V-22 והמטוס החמקן המתקדם F-35, הנחשב לאחד פרויקטים הצבאיים היקרים בהיסטוריה. את שני האחרונים מתעתדת מדינת ישראל לרכוש.
מערכות אחרות כוללות את כל מערכת המכ"מ וההתראה המוקדמת של ארצות הברית באזור אסיה, אירופה והמפרץ, הדגמים האחרונים של מסוק הסער בלאק הוק ופריגטת הטילים Littoral, ספינה בעלת חתימת מכ"מ נמוכה במיוחד.
יצרנית ציוד הלחימה האמריקאית לוקהיד-מרטין, שחלק מהתכנונים שלה נגנבו על ידי הסיניים, העבירה ל"כלכליסט" תגובה רשמית: "אנו השקענו סכומים משמעותיים בלחימה באיומי סייבר, ואנו מרגישים בטוחים ביכולת של מערכת ההגנה הגמישה ומרובת השכבות שלנו".
בנוסף, החברה ציינה כי יש ברשותה מערכת בקרה מתוחכמת ואסטרטגיה לשיפור האקו-סיסטם הרחב של מוצריה. היא ציינה כי יש לה תוכנית המסייעת ללקוחותיה - כמו משרד ההגנה האמריקאי - לללמוד על איומי סייבר, ולייעץ להם כיצד למדר ולהגן על מידע רגיש.
מלחמת הסייבר צפויה להתחדש
הדו"ח לא ציין את סין או האקרים הקשורים לסין באופן ספציפי, בחודשים האחרונים המתח בין שתי המדינות בנוגע לנושא אבטחת מידע והתקפות סייבר רק התחזק לאחר שדו"ח של לשכת המסחר האמריקאית חשף כי רבע מכל החברות האמריקאיות בעולם הותקפו על ידי האקרים סיניים. בנוסף, הגישה למידע המסווג שנגנב הצריך שרשרת פריצות מתקדמות מאוד, אשר ככל הנראה רק לסין יש יכולת טכנית ואינטרס לבצע.
בעוד ששתי המדינות הבטיחו לשתף פעולה בנושא, גורמים במשרד החוץ האמריקאי אומרים כי המעצמה הקומוניסטית כבר הפרה את ההסכם והתחזקו הקולות הקוראים להטלת מגבלות נוספות על סחר עם סיניות. חברת ציוד התקשורת הגדולה בסין, חואווי, כבר הפסיקה את פעילותה בארצות הברית עקב חקירת הסנאט על התנהלותה.