פרסום ראשון: שכרם של 40 מעובדי לשכת עוה"ד יקוצץ כדי לממן שכר המנכ"לית ומשנה למנכ"ל
"כלכליסט" חשף הבוקר כי ראש הלשכה דורון ברזילי דורש 1.5 מיליון שקל למימון שכר המנכ"לית ולקידום העוזרת שלו, שפוטרה אתמול ע"י מחוז תל אביב. בינתיים צמצם ברזילי את הסכום ל-1.3 מיליון שקל ויצר מקור תקציבי עבורו דרך קיצוץ השכר. העובדים מאיימים לשכור עו"ד ולצאת למאבק
הבוקר חשף "כלכליסט" כי ברזילי הגיש את דרישותיו התקציביות לוועדת הכספים, וביקש בין היתר להקצות מיליון שקל עבור שכר המנכ"לית שלו, עו"ד לינדה שפיר, וכן 500 אלף שקל נוספים עבור העוזרת שלו.
בעקבות החשיפה ב"כלכליסט" והביקורת שספג גם מגורמים בכירים בתוך הלשכה, הגיש ברזילי הבוקר הצעת תקציב חדשה ומתוקנת. ברזילי טען כי בהצעה זו הוא מוכיח שהוא פועל לצמצום משכורות העובדים הבכירים בלשכה, אלא שהנפגעים ממנה הם למעשה כלל 40 עובדי המנגנון ולא רק הבכירים.
בהצעה החדשה צמצם ברזילי את עלות שכרה של המנכ"לית ל-820 אלף שקל וכן 65 אלף שקל עבור הוצאות רכב (885 אלף שקל בסה"כ לעומת מיליון שקל שנדרש תחילה) וכן צמצם את העלות שהוא דורש לצורך יצירת שכר משרת המשנה למנכ"ל לקידום עוזרתו ל-390 אלף שקל בשנה, ובסה"כ 1.275 מיליון שקל עבור שתי המשרות הבכירות. לצד סעיפים תקציביים אלו כלל ברזילי סעיף תקציבי לחיסכון של 950 אלף שקל באמצעות הקיצוץ בשכר העובדים, ובהצעת התקציב נכתב כי יישום הקיצוץ יהיה באחריות המנכ"לית.
עובדי מנגנון הלשכה קיבלו את הידיעה על הכוונה לקצץ בשכרם בסערה, וטענו כי בכוונתם להתאגד ולשכור עורך דין שייצא למאבק בלשכה ויביא לביטול הגזירה.
בימים האחרונים יצא ברזילי בחריפות נגד הצעת התקציב שגיבשה האופוזיציה שלו בלשכה, שמחזיקה ברוב במועצה הארצית, והציגה הצעת תקציב מנופח בסך 73 מיליון שקל ל-2012 לעומת תקציב בסך 58 מיליון שקל בלבד לשנת 2011. הגידול בתקציב אמור היה להיות ממומן לפי הצעת התקציב באמצעות העלאה דרמטית של דמי החבר שמשלמים עורכי הדין בשיעור של 20%, כך שרוב עורכי הדין שהם בעלי ותק של 5 שנים ומעלה ישלמו מעתה 1,355 שקל לשנה במקום 1,120 שקל עד כה.
הגידול בתקציב הלשכה והעלאת דמי החבר ספגו גם הם ביקורת שכן תקציב הלשכה גדל באופן טבעי במיליוני שקלים כל שנה רק בגלל העובדה שאלפי עורכי דין חדשים מצטרפים לשורות הלשכה מדי שנה ומצטרפים גם למעגל המשלמים. לצורך השוואה, לפני 10 שנים, ב-2002, עמד תקציב הלשכה על 24 מיליון שקל בלבד.
הבוקר, כשברזילי הגיש את הצעת התקציב המתוקנת שלו, התברר כי הוא אמנם לא מתכוון להעלות דמי חבר, אך גם הוא מבקש להגדיל את תקציב הלשכה מ-58 מיליון שקל השנה ל-68 מיליון שקל ל-2012.
המקורות התקציביים עליהם מבסס ברזילי את הגידול הדרמטי בתקציב הם: כ-3 מיליון שקל כתוצאה מהגידול בהכנסות מדמי חבר כתוצאה מהצטרפות עורכי דין חדשים; נטילת רזרבה מקופת מחוז הצפון בסך 2 מיליון שקל; נטילת הלוואה בנקאית בסך 2.5 מיליון שקל וכן 6 מיליון שקל שמקורם בכספי הרזרבות של לשכת עורכי הדין.
משמעות המהלך היא כי גם אם דמי החבר לשנת 2012 לא יעלו, הרי שבפועל הלשכה תחסל את כל הרזרבות שלה בכדי לממן את הגידול בתקציב וכך בשנה הבאה, 2013, תכפה על עורכי הדין עלייה משמעותית בדמי החבר רק בכדי לשמר את גובה התקציב הקיים, ועוד לפני ניסיון חדש להגדיל שוב את התקציב.
מקורבי ברזילי אמרו ל"כלכליסט" כי הוצאות הלשכה גדלו כך שאין מנוס מהגדלת התקציב, אך בניגוד לאופוזיציה בלשכה, ברזילי יצר מקורות תקציביים שאינם כרוכים בהעלאת דמי חבר. לדברי המקורבים, היום היה המועד האחרון להגשת הסתייגויות על הצעות התקציב שהוגשו, וראש הלשכה הקודם עו"ד יורי גיא-רון, שאמר כי הוא מתנגד להעלאת דמי החבר, לא הגיש כל הסתייגות מטעמו, כך שבפועל הוא יתמוך בהעלאת דמי החבר. עוד אמרו המקורבים כי גם ועדת הכספים, שהגישה את הצעת התקציב, לא גיבשה הצעה חלופית חדשה, על אף שגם עו"ד משה וינברג, העומד בראש ועדת הכספים ושייך למחנה גיא-רון, יצא בהצהרות שיפעל למנוע העלאה בדמי החבר.
טרם נמסרה תגובת הלשכה לכתבה.