בעקבות קביעת הרשות לני"ע: תביעה נגד התנאים של אייזנברג בישרס
לפני כחודשיים קבעה הרשות כי בעל השליטה בישרס קיבל שכר שלא כדין במשך למעלה מחמש שנים. התובע הוא בעל מניות בחברה
14:5028.02.12
חודשיים לאחר הקביעה של הרשות לניירות ערך כי
שלמה אייזנברג, בעל השליטה בישרס ובחברות בורסאיות אחרות, קיבל שכר שלא כדין במשך יותר מחמש שנים, הוגשה היום (ג') תביעה ובקשה לאשר אותה כתביעה נגזרת נגד החברה.
עולה כי התובע סעד רסולי פנה לישרס, וזו השיבה כי אינה מתכוונת לפעול בעניין, אלא ההיפך, בכוונתה לאשרר את תנאיו של אייזנברג באופן רטרואקטיבי. בעקבות תשובת החברה החליט רסולי להגיש את התביעה.
מהתביעה שהוגשה למחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל-אביב
אייזנברג שימש עד ליוני 2005 יו"ר ומנכ"ל בישרס, אז נדחה ערעורו על הרשעה בעבירות של דיני ניירות ערך והוא חדל לכהן בתפקידו כיו"ר דירקטוריון. "למרות ההרשעה ועל אף העובדה שאייזנברג חדל מלשמש כיו"ר, המשיכה ישרס לשלם לו משנת 2006 ואילך", נכתב בתביעה, "עמדתה החד משמעית של הרשות לני"ע היא כי ישרס פעלה בניגוד לדין בהקשר זה". ישרס טענה בתגובה לרשות כי לגישתה לא חל שינוי מהותי בהיקף השירותים שהעניק אייזנברג לחברה, למעט היקף זניח של תפקידי יו"ר.
רסולי הוא בעל משרד לראיית חשבון ומחזיק ב-500 מניות של ישרס. "ככל שידוע לתובע, תנאי השכר נכון לחודש דצמבר 2010 בעבור משרה בהיקף של 65% הסתכמו בסך של 162 אלף שקל לחודש. נוסף לתשלומים אלו מקבל אייזנברג דמי ניהול בגין כהונתו כיו"ר חברת הבת רסקו שהסתכמו ב-760 אלף שקל בשנת 2010".
רסולי, המבקש להיכנס לנעליה של החברה בתביעה נגד אייזנברג, טוען כי לחברה יש עילת תביעה טובה מכיוון שאייזנברג זכה לקבל את שכרו במלואו על אף שבעקבות הרשעתו פקעה כהונתו כיו"ר. "אייזנברג הוא בעל השליטה בישרס ואין להתפלא שתנאי שכרו לא הובאו לאישור מחדש באסיפה הכללית של בעלי המניות", נכתב בבקשה.
את התובע מייצג עורך הדין אמיר ישראלי.