שוב נשבר שיא הביקוש לחשמל: הרף הוצב על 11.92 אלף מגה וואט
עם זאת, למרות עומס החום הכבד במהלך סופ"ש (שישי ושבת) לא צפויה בעיה ביכולת אספקת החשמל
חברת החשמל מדווחת כי היום שוב נרשם שיא הביקוש לחשמל, והרף החדש הוצב על 11.92 אלף מגה וואט. זאת לעומת יכולת ביקוש של 12.4 אלף מגה וואט בשעות השיא. למרות עומס החום הכבד במהלך סופ"ש (שישי ושבת) לא צפויה בעיה ביכולת אספקת החשמל זאת כיוון שמשרדי ציבור וממשלה אינם פועלים בימים אלו מה שמוריד משמעותית את רף הביקוש.
הבוקר הודיעה חברת החשמל שהסתיימו עבודות התיקונים ביחידה המושבתת בתחנת הכוח בחדרה, ולפיכך נוספו 575 מגה וואט ליכולת הייצור. ביחידה התגלתה פגיעה בצנרת שמקיפה אותה, מה שהביא להשבתה למשך יותר משבוע.
אתמול נרשם שיא כל הזמנים בצריכת החשמל ורף החדש הוצב על 11.68 אלף מגה וואט. בדומה לשאר ימות השבוע, גם היום תעביר חברת החשמל גז טבעי לבעלי תחנות כוח פרטיות, והמכסה שנגרעת ממנה תושלם באמצעות שימוש בסולר. לפי נתוני חברת החשמל, עלות הפעלת המערכת הארצית הגיעה אתמול ל-24.5 מיליון דולר (כ-100 מיליון שקל).
קודם לכן הודיעה שותפות ים תטיס, שמפעילה את מאגר הגז היחיד הפעיל כיום, כי תוקנה התקלה שאירעה בבוקר באסדה, וכי אספקת הגז תחזור לרמה מלאה תוך ארבע שעות. האספקה לחברת החשמל לא צפויה להיפגע.
הסכם הגז עם שותפות תמר אושר
בתוך כך, אישר דירקטוריון חברת החשמל את הסכם הגז עם שותפות תמר. החתימה הסופית תתקיים בשבוע הבא והיא תשלים את מסכת האישורים שנדרשה מבחינה רגולטורית. כזכור, ההסכם אושר על ידי הממונה על ההגבלים העסקיים ורשות החשמל, שאף דרשו להכניס בו תיקונים, והשבוע הוא אושר בקבינט החברתי כלכלי. הסכם הבסיס כולל אספקה של 3.5 מיליארד מ"ק גז טבעי למשך 5 שנים ועוד 2.5 מיליארד מ"ק גז טבעי ל-10 השנים שלאחר מכן, סה"כ 42.5 מיליארד מ"ק. מחיר הבסיס ליחידת אנרגיה (MMBTU) נשאר 5.04 דולר. שותפות תמר הן נובל אנרג'י (36%), דלק אנרגיה (31.25% באמצעות חלוקה שווה בין דלק קידוחים ואבנר), ישראמקו (28.75%) ודור גז (4%)
חברת החשמל תנתק מפעלים בהודעת מסרון
ראש מינהל החשמל יהודה ניב הציג אתמול לחברת החשמל את תכונית הניתוקים הזמנית של משרד האנרגיה במקרים שבהם יעלה הביקוש על ההיצע ויהיה צורך להפחית מלאכותית את הצריכה.
כפי שנחשף ב"כלכליסט",
מנכ"ל חברת החשמל אלי גליקמן פנה למנכ"ל משרד האנרגיה שאול צמח וקבל בפניו על כך שלמרות הדיונים המתמשים בנושא, נוהל ניתוקים רשמ עדיין לא גובש. זאת ועוד - בישיבה שהתקיימה השבוע בוועדת הפנים והגנת הסביבה התגלה שחברת החשמל פועלת על פי נוהל ניתוקים עצמאי.
במכתבו של ניב נעשה לראשונה תעדוף שונה במשטר ניתוקי החשמל, כך שמתקני חברת החשמל, מתקני אספקת דלקים, בעלי תחנות כוח פרטיות, מערכות ביטחוניות ומצילות חיים (כגון בתי חולים) יקבלו חסינות מפני ניתוקים. הגופים שאינם חסינים יותר הם "מתקנים שעלולים לגרום לנזק סביבתי חמור אם יופסק להם החשמל, כגון מתקני ביוב מרכזיים, מפעלי אמוניה וכלור", כמו גם "מפעלים בעלי קווי יצור תהליכיים כגון יציקות". אלו ינותקו מהרשת למשך שעה. "מסירת ההודעה תינתן באמצעות משלוח מסרונים או באמצעות הטלפון". השינוי העיקרי בתמהיל תעדוף הניתוקים הוא שמתקני הביוב והאמוניה אינם מקבלים עדיפות על פני בתי חולים.