פרסום ראשון
האוצר לקופות החולים: התקציב יקוצץ מיידית ב-389 מיליון שקל
בתגובה להודעת האוצר מסר מנכ"ל משרד הבריאות כי יורה לקופות להפסיק לשלם לבתי החולים, מהלך שעשוי לעכב טיפולים
- באוצר טענו שהגדילו את תקציב קופות החולים, המציאות הפוכה
- ה-OECD: קופות החולים בישראל טובות, בתי החולים פחות
- פשרה בייצוגית: קופות החולים ישקיעו 30 מיליון שקל ברפואה בפריפריה
הוויכוח בין הצדדים היא על תקציב הנקרא הלוואה עומדת, בהיקף כמיליארד שקל בשנה. לטענת האוצר, כספים לקופות ניתנו ביתר ולכן יש לקזזם.
לאחרונה גובר המתח בין הגופים השונים של מערכת הבריאות, בשל המצוקה התקציבית שהקופות נמצאות בה. את מחצית
השנה הנוכחית סיימו הקופות בגירעון של 725 מיליון שקל, לאחר גירעון דומה בשנה שעברה. ללא חתימה על הסכמי התקציב עם האוצר, הנקראים הסכמי הייצוב, הגירעון יגדל במיליארד שקל נוספים לפחות. בראיון ל"כלכליסט" בשבוע שעבר אמר מנכ"ל הכללית אלי דפס כי הקופה עלולה להיכנס למצוקה שתמנע תשלום לבתי החולים הממשלתיים כבר בינואר.
גורם באחת הקופות אמר כי "מה שהמדינה עושה לקופות החולים זה כמו לחנוק אדם ואז רגע לפני שהוא מתמוטט לגמרי, היא מאפשרת לו לקחת נשימה אחת. עכשיו היא באה ואומרת: 'נתנו לכם נשימה ארוכה מדי, תחזירו חלק מהחמצן. אין חמצן. אין כסף'".
האוצר: "מנכ"ל משרד הבריאות חורג מסמכותו"
מהאוצר נמסר בתגובה כי "משרד האוצר מעביר למוסד לביטוח לאומי את מלוא הסכום הנדרש למימון עלות סל הבריאות על-פי חוק. בנוסף, מסייע משרד האוצר באופן שוטף לקופות החולים והודיע כי יעמיד לרשותן מקדמת מימון על סך של 800 מיליון ש״ח. המשרד מסייע למערכת הבריאות גם באמצעות הזרמת מימון נוסף באמצעות בתי החולים הממשלתיים. יובהר כי למנכ״ל משרד הבריאות אין כל סמכות להורות לקופות החולים שלא לשלם את חובותיהן לבתי החולים, דבר שיביא לפגיעה בציבור החולים ובבתי החולים".