$
משפט

הריב על הווילה בעתלית - דני דנקנר לבית המשפט: "גרושתי מנסה לסחוט אותי"

דנקנר הגיב לתצהיר במסגרת תביעת מינהל מקרקעי ישראל בעניין הווילה בעתלית וטוען כי לשושנה וויזן אין כל זכות בנכס

משה גורלי 10:5003.12.12

בתגובה לתצהיר של שושנה ויזן, גרושתו של דני דנקנר, טוען עו"ד יוסי בנקל בשמו של דנקנר שדרישות ויזן נועדו "לסחוט את המבקש ולהכפיש את שמו ברבים". בתשובה לטענות ויזן דורש דנקנר להעביר את הסכסוך עם גרושתו לבוררות בהתאם להסכם שנחתם בין השניים בעת פירוק השותפות ביניהם. לחלופין, הוא טוען שהסמכות השיפוטית לבירור המחלוקת ביניהם היא בבית משפט לענייני משפחה. 

התגובה הוגשה בסוף השבוע לביהמ"ש השלום בחיפה, לאחר שלפני שבועיים הגישה ויזן הודעת צד ג' במסגרת תשובתה לתביעת מינהל מקרקעי ישראל שמתנהלת באותו בית משפט. הודעת ויזן נועדה לקדם אפשרות שלפיה תתקבל תביעת המינהל לפינוי וילת המגורים המשותפת, או הריסת חלקים שנבנו ללא היתר. אם החלטת בית המשפט בתביעת המינהל תעלה שאין לויזן זכויות בנכס, היא דורשת מדנקנר שישיב לה את התמורה ששילמה עבור מחצית הווילה, המוערכת ב־15 מיליון שקל.

 

הווילה של דנקנר בעתלית. בנייה ללא היתר הווילה של דנקנר בעתלית. בנייה ללא היתר צילום: אלעד גרשגורן

 

"לא היה ולא נברא"

 

בתשובת דנקנר לתצהיר ויזן, נחשפה גרסה נוספת לפירוק השותפות ושעל פיה דנקנר ביקש מוויזן לחתום על העברה הדדית ללא תמורה מטעמי מס, כלומר שהנכסים הוחזקו בידי ויזן בנאמנות עבור דנקנר והם למעשה שלו.

 

פרקליטה של ויזן, עו"ד שלמה כרוב, דחה בחריפות גרסה זו: "לא היה ולא נברא. הנכסים מעולם לא הוחזקו על ידי הגברת ויזן בנאמנות עבור דנקנר, ובמועד העברתם הם היו, כולם, בבעלותה המלאה של הגברת ויזן. מעולם לא נערך הסכם נאמנות, לא נעשה שטר נאמנות, וקונסטרוקציה פיקטיבית זו, שהתיימרה לשרטט, בדיעבד, 'מציאות' מלאכותית, היתה פרי דמיונו של מר דנקנר, וספק אם רק שיקולי מס היו ביסודותיה".

 

כעת טוען דנקנר שהצהרת ויזן "מונעת כולה מרצון הגברת ויזן לסחוט את המבקש ולהכפיש את שמו על רקע גירושיהם של השניים, תוך ניסיון פסול לשייך לעצמה נכסים לא לה, אגב ניצול ציני של המצב שאליו נקלע המבקש".

 

"זה סכסוך משפחתי"

 

עו"ד בנקל דוקש בשמו של דנקנר להעביר את הסכסוך בין בני הזוג לשעבר לבוררות, כפי שנקבע לטענתו בהסכם הבוררות שצורף להסכם שנחתם בין השניים באפריל 2011 ושבמסגרתו הם פירקו את השותפות בנכסים, מכוח הסכם הגירושים מדצמבר 2006. לפיכך מבקש דנקנר לעכב את ההליכים בהודעת צד ג' של ויזן בבית משפט השלום בחיפה. לחלופין, הוא דורש שבית משפט השלום יימנע מלדון בהודעת ויזן, כיוון שהסמכות הייחודית בסכסוך משפחתי נתונה לבית משפט לענייני משפחה.

 

מטעם שושנה ויזן נמסר שתגובתה לטענות תימסר בבית המשפט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x