"זה נשמע כאילו מליסרון מחליטה לגייס, ואתה מקבל את ההחלטה בשם קבוצת עופר"
כך העיר השופט במהלך עדותו של מנכ"ל מליסרון, אבי לוי, בשלב ההגנה בפרשה שבמרכזה תרמית בניירות ערך
אבי לוי, מנכ"ל מליסרון ולשעבר מנכ"ל קבוצת עופר, העיד היום (ה') בנוגע לפרשת מליסרון, בה הוא בין הנאשמים. בכך הוא פתח את שלב ההגנה בתיק. לוי ניסה להסביר בעדותו מדוע לא היה כל פסול בהחלטת קבוצת עופר להשקיע בחברת מליסרון הנמצאת בבעלותה. הוא ימשיך להעיד בחקירה נגדית בתחילת החודש הבא על ידי עורכי הדין עמית בכר ויעל ענתות מהפרקליטות.
- "האינטרס הציבורי הוא להעמיד את בכירי עופר השקעות לדין"
- "הרכישה המסיבית של עופר פיתוח בסמוך להנפקה שירתה את מליסרון"
- פרקליטי אבי לוי: "לבטל את כתב האישום נגדו"
לפני כשנה הוגש כתב האישום בפרשת מליסרון נגד בכירי קבוצת עופר, המנכ"ל אבי לוי וסמנכ"ל הכספים גולן מדר וכן החברות עופר השקעות, עופר פיתוח ומליסרון. לפי האישום, ביצעו המעורבים רכישה עצמית של אג"ח סדרה ד' בהיקף של 24 מיליון שקל, לכאורה בכדי להעלות את מחירן ערב ההנפקה, בדצמבר 2009.למעורבים בפרשה מיוחסות עבירות של תרמית בניירות ערך, פרט מטעה בתשקיף והפרת חובת דיווח.
לוי סיפר כי את "העסקאות הגדולות במליסרון, בכובע שלי כמנכ"ל עופר ביצעתי אותם עבור עופר". על כך העיר שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, חאלד כבוב: "זה כאילו מליסרון מחליטה לגייס, ואתה (אבי לוי, זש"ל) מקבל את ההחלטה בשם קבוצת עופר. זה נשמע שאתם יושבים ביחד, עוברים לחדר אחר כדי לקבל החלטה ואומרים 'יופי יש הפרדה בין החדרים', זה בעייתי מבחינתי". בעקבות הערתו של השופט הוסיף לוי: "זה נראה הכי טבעי להשקיע בחברת הבת שלי".
במקביל לפתיחת שלב ההגנה, הגישו באי כוחם של הנאשמים בקשה לביטול כתב האישום, בשל מסמך שנמסר על ידי הפרקליטות בשלב מאוחר ומנע מהם, לטענתם, להתגונן כראוי בשלב השימועים. בפרקליטות טוענים כי גם הם קיבלו את המסמך באיחור. השופט כבוב צפוי להכריע בסוגיה זו בהמשך.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
לוי הסביר מדוע מליסרון גייסה אג"ח: "אנחנו מגייסים כי אנחנו צריכים.. כשאתה קונה אג"ח אתה בסוף צריך להחזיר את הכסף, לא נותנים לך. גייסנו באותה תקופה כי קנינו את קניון רמת אביב".
לוי התייחס גם לנושא מידע פנים. לדבריו, "באותה עת, או בסמוך לכך, היינו בניהול מו"מ לגבי קנייה של קניון בבאר שבע. שהייתה עסקה מהותית. ומן הסתם הרגשנו שזה אירוע שיכול להיות כמידע פנים ולכן עצרנו. אני אומר את הדברים בדיעבד, לא זכרתי את הקנייה הזו, אני מסתכל למה קנינו רק בסכום הזה – ואין לי ספק שתכננו להכניס יותר. אח"כ נכנסו הדוחות הכספיים, דיברנו שרצינו לעשות הנפקה ודחינו אותה, וכמובן שאימצנו את דעת היועמ"ש גם אם לא ממש הסכמנו, שאמרו לחכות."
עו"ד נגב שאל את לוי: "כשאתה אומר, "החלטנו" - מי זה אנחנו?" על כך השיב לוי:"בהשקעות מליסרון, שמן הסתם זו חברת בת שלנו, סביר שהייתי שותף, ומי שיושב איתי בדברים האלה זה מדר– ומי שמבצע זה מדר. ניתנה אפשרות לקנות כמות גדולה ובמחיר אטרקטיבי. אנחנו לא קונים מייד ובטח שלא ממליסרון, וביקשתי מגולן שיבדוק עם עורכי הדין אם יש מניעה שנקנה את האג"ח במסחר בבורסה. הם התייעצו ביניהם ואמרו שמבחינתם אנחנו יכולים – אם נוציא הודעה לציבור – הם גם ציינו ואמרו שאנחנו לא יכולים לקנות ביום הדיווח אלא יום למחרת. ואכן התחלנו בקנייה יום למחרת ב-26 בנובמבר".
כשנשאל האם המטרה הייתה להעלות השער ש מליסרון, ענה לוי כי: "לא הייתה מטרה כזו. המטרה היחידה שלנו הייתה לקנות ולהשקיע. בוא נסתכל על המשמעות. אנחנו מדברים על מליסרון שלא היה ספק שההנפקה תצליח ותצליח בגדול. עובדה היא שרצינו להנפיק ב-180, הביקושים היו 440". עוד הוא הוסיף כי "מליסרון מרוויחה בשנה בין 300-500 מיליון שקל. האם יעלה על הדעת שנעשה מהלך שכזה כדי לחסוך מאה אלף שקל? זה לא בדי.אן.איי שלנו".
לוי התייחס בעדותו גם לבקשותיו, במהלך החקירה בעניינו, מהדירקטוריון להסיר את החיסיון מהפרוטוקולים של הדירקטוריון. חברי הדירקטוריון, שנועצו בפרופ' דוד ליבאי, סירבו בסופו של דבר לבקשתו. "איזה מניעים עמדו לעיני הדירקטוריון?", העיר השופט כבוב, "אני מתחיל לחשוב שהיה לדירקטוריון מה להסתיר? למה פעמיים לוי מבקש להסיר חיסיון והם עומדים ומתנגדים בתוקף להסרת החיסיון".
את אבי לוי מייצגים עורכי הדין נוית נגב וגל הררי ממשרד שינמן-נגב, גולן מדר מיוצג על ידי עורך הדין ז'ק חן ועינת משה ממשרד ז'ק חן, אלי העליון מיוצג על ידי עורכי הדין גרשון גונטובניק ועודד גזית ממשרד וינרוט והחברות עופר השקעות, עופר פיתוח והשקעות ומליסרון מיוצגים על ידי עורכי הדין פיני רובין, ארז הראל והילה שמעון ממשרד גורניצקי, נבות תל-צור וליה אפריאט ממשרד כספי ושות'.