הלמ"ס: הייצור התעשייתי גדל ב-3.8% בספט'-נוב' 2012
זאת לעומת גידול שנתי גדול הרבה יותר של 8.8% שנרשם בשלושת החודשים הקודמים. בכל 11 החודשים הראשונים של השנה גדל הייצור התעשייתי בשיעור של 3.3% בהשוואה לתקופה המקבילה
נמשכת ההאטה בקצב הגידול של הייצור התעשייתי במשק: בחודשים ספטמבר-נובמבר 2012 גדל הייצור התעשייתי בשיעור שנתי מתון של 3.8%, לעומת שיעור גידול שנתי גדול הרבה יותר של 8.8% שנרשם בשלושת החודשים הקודמים. כך עולה מנתונים שמפרסמת היום (א') הלמ"ס. בכל 11 החודשים הראשונים של השנה גדל הייצור התעשייתי בשיעור של 3.3% בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה.
- עלייה של 6% בייצור התעשייתי במאי-יולי
- ארה"ב: הייצור התעשייתי ירד ביוני לשפל של שנתיים
- הלמ"ס עדכנה מטה את שיעור הצמיחה של המשק: 3.3% ב-2012
מנתוני הלמ"ס עולה עוד כי עיקר הגידול בייצור התעשייתי בתקופה הנסקרת נרשם בענפי התעשייה המתקדמת, כמו אלקטרוניקה, מחשוב, ציוד בקרה ותרופות, המהווים כשליש מסך הייצור התעשייתי. יחד עם זאת, גם בענפים אלה נרשמת לאחרונה האטה בקצב ההתרחבות: גידול בקצב שנתי של 10.9% בחודשים ספטמבר-נובמבר, לעומת 26.5% בחודשים יוני-אוגוסט.
בענפי התעשייה המסורתית, כמו מזון, טקסטיל, הלבשה, נייר ועץ נרשם בשלושת החודשים שעליהם מדווחת היום הלמ"ס עלייה בשיעור שנתי סמלי של 0.4% בלבד, לאחר ירידה בשיעור שנתי של 4.9%% שנרשמה בהם בשלושת החודשים הקודמים. עלייה נמוכה מאוד, בשיעור שנתי של 0.7% נרשמה בתקופה נסקרת גם בענפי התעשייה המעורבת עילית (כימיה, מכונות, ציוד חשמלי וכלי הובלה), לאחר ירידה של 2.1% בשלושת החודשים הקודמים. בהיקף הייצור של ענפי התעשייה המעורבת-מסורתית (מוצרי מתכת, גומי, פלסטיקה ועוד) נרשמה כבר בתקופה הנסקרת ירידה שנתית של 6.7%, בהמשך לירידה של 5.6% שנרשמה בהם גם בשלושת החודשים הקודמים.
שינויים אלה בתפוקת התעשייה באים לידי ביטוי גם במספר המועסקים בענפים אלה. בחודשים ספטמבר-נובמבר נרשמה ירידה של 0.4% בחישוב שנתי במספר משרות השכיר בכלל ענפי התעשייה, בהמשך לירידה של 0.7% שנרשמה בשלושת החודשים הקודמים. ב- 11 החודשים הראשונים של השנה גדל מספרם של המועסקים בתעשייה בשיעור מתון של 0.4%.